JULIJE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Grascakinja -> JULIJE (14.4.2005 7:42:46)

Ojla pupe,

da nas danes jaz malo više postavim.

Zdaj tudi jaz vem, kaj pomeni krč v mečni mišici :(. Ponoči sem tulila od bolečin, pa še vedno me boli noga in komaj hodim... Ahhh, drobna veselja nosečnosti! :)-

Upam, da ste vse v redu in lepo napredujete, da vaši pikci pridno brcajo in buški rastejo...

Naša statistika:
+7 kg
103 cm čez trebuh
nešteto brc na dan
non stop lulat tišči
boli križ
utrujeni
a smo zeloooooo srečniiiiiiii :bravo::bravo:9nebesa9nebesa:bravo::bravo:!!!!

Lep dan vsem pupam in pupekom :metulj:

Pupa25

Emanuelle -> JULIJE (14.4.2005 8:15:05)

Točno vem o čem govoriš, mene je včeraj zagrabil prvi,danes ponoči pa tako močno, da sem še :love: zbudila.
kaj že pomaga proti tem?

+11 kg
92 cm trebuščka
krči v mečih so za1x edina nadloga
aja pa trtica - boli ko vstanem kot :hudicek:

Anonimen -> JULIJE (14.4.2005 8:47:33)

Podobno je pri meni. Krči so žačeli že 3 t. prej in zaenkrat se je malo umirilo.

+ 7-8 kg
lulat hodimo tudi mi
križ boli
tudi pri meni kaže 103 cm čez trebuh

Doma mi je zelo dolgčas ker sem na bolniški, tako da komaj čakam da pride tisti dan.:duda:
:nosecka:Lepo se imejte.

rouzi -> JULIJE (14.4.2005 8:49:05)

živjo julije!

krči grabijo tudi mene, samo zaenkrat ne v meča ampak v stopalo..
kilce +6,5, mi je pa začela zgleda mal zastajat voda, ker ful malo hodim lulat. zdaj kar vsak dan pojem malo ananasa, pa je malo bolje, ne vem kaj je to zaen:hudicek:, ne jem slano, vroče tudi še ni..
moram rečt, da mi je bilo veliko bolj všeč, ko sem skos hodila lulat!!:zmeden:

drugače pa utrujena za znoret.. pridem zvečer domov iz materinske šole čist fertik.
punce, a je katero kaj strah poroda? mene do sedaj ni bilo, zdaj me pa kar panika grabi in včeraj so me na šoli 2x skoraj oblile solze od strahu!!! ne morem verjet da sem tak posranc postala, nikoli me ni bilo starh bolečine..

ne vem kaj se dogaja, upam da je to samo prehodno..

kaj pa ve?

:nosecka:&25 :duda:5/7

Anonimen -> JULIJE (14.4.2005 9:05:28)

Jutro, sončnice :rozica:

Punce, če vas zagrabi krč v mečih (ali kjerkoli drugje) je najboljš, da takoj napneš nogo...v bistvu, da jo fejst stegneš...takoj krč popusti...sicer je filing tak mal smotan, ampak preverjeno pomaga :bravo:

+6 kil
97 cm okol buhija
brcanje in kolcanje velikrat po hrani in zvečer
ne boli križ
ne boli sramna kost
ne boli medenica
ne špika
ne zatekam preveč (razen tolk kot sem prej)
utrujena samo, če res pretiravam z aktivnostmi
digi dagi mal boljš...no, 2x na mesec :)-

Sam še za CSD morm zvedet, kaj in kdaj morm vse zrihtat, pol pa komi čakam, da na :morje: grem :)-
(še 8 dni :)- )

Poroda me ni strah, zato, ker vem, da bo v sosednji sobi Pupa25, pa na enem koncu hodnika Janika, na drugem koncu pa Zvezdica22 :bravo: :bravo: da ne omenjam vseh vas ostalih :)-
Tkole je...glede na to, da smo pikico spravli not, jo bomo pa tud ven, a ne ?!?

:rozica: za vsako na današnji lep sončen dan!!
T.

Dari -> JULIJE (14.4.2005 9:30:23)

Nas so pa vse hkrati začeli grabit krči. Jaz sem šla včeraj takoj v lekarno po magnesol in upam, da bo pomagalo - dons ponoč sem imela mir :bravo:.

Lulat hodmo čez dan miljonkrat (predvsem zvečer), ponoči pa enkrat.
Naša statistika:
kilce +7kg
boli edino križ, kadar pridno pospravljam ko odidejo delavci :grrr: (:love: zmasira pa je prec paše evrokrem nutella že dva dni obupno
čez trebušček še kar 92 cm
čutim tud kolcanje (se mi zdi :zmeden2:)
:sloncek: še vedno veseli in veliko (le ati je skoz bolj previden ;))
skratka uživam v prvi nosečnosti 9nebesa

LP :metulj:

Dari -> JULIJE (14.4.2005 9:31:47)

Ojej spet polno pravopisnih napak... Kriva je tipkovnica...

anckabancka -> JULIJE (14.4.2005 9:33:06)

Oj! :zaspan:

Da se še jaz malo javim, ko ste pa zmeri tako zgodnje!

Lulanje: ponoči smo skoraj ukinili. Ne vem, ali je kaj narobe? Prej sem vsaj 1X na noč šla. mogoče se je pa mali tako naštimal, da mi ne pritiska na mehur. Tud prav...:bravo:

Krči v mečih: tud že en teden nič!?!!! Mogoče pa magnesol pa kalcij res pomagata! No, ne bom se preveč hvalila.

Kile: tuki se pa lahko pohvalim, da smo pridelali že 9 kil! Me je kar mal sram. :ups: Sam je pa res, da prej nisem imela prav hude podlage, tko da zgleda, da je tud to treba.
A se kdaj sprašujete, če boste mele še kdaj tako postavo kot pred nosečnostjo, al pa vsaj tolk kil? Mene prav zanima...

Obseg bušija zjutraj: že nekaj časa samo 90 cm! Se mi pa zdi, da mi je pospešeno začel gor rastit, ne pa v širino. Ma, sam da raste, pa da kepica brca ko nora... da me velikokrat kar moti...

Drugače je počutje v redu, razen tega, da sem zmatrana pa živčna zarad izpita, ki ga mam jutri :( Kar komi čakam, da bo mimo, da se posvetim še čemu drugemu.

Sem še kaj pozabila?
Bi kar še pisala, pa se moram na žalost učit oz. pisat plonke... ;)

Crkljajte se!

Anči :muca:

pravljica -> JULIJE (14.4.2005 9:43:07)

jutro :zaspan:
hja...+9 in 102 cm...ja, mene pa ful skrbi, kakšna bom po porodu, ker vem, da je blo prvič grozno, zdaj bo pa zgleda še hujše :(
za lulanje ni panike, ampak se bojim, da premalo pijem
bolečine v medeničnem predelu so grozne, pa sploh ne vem, kaj me to boli, ker ko probam z roko ni nič, ko pa se prestavim (predvsem v ležečem položaju) pa zlo zaboli
:sloncek: pri meni nič sploh 8)...bogi moj :love:, ampak se mi upira že sama misel na to, pa ne vem kako si naj, oziroma mu naj pomagam :((

CIPRESA -> JULIJE (14.4.2005 9:50:23)

Oj še jaz!

Bauhi - 97cm
KG +9 in to smo jih pridelali danes :bravo::bravo::bravo:
Krči-jih sploh nimam
Pa tiso otrdevanje tudi ne samo malo me bolijo sramne kosti pa ritne tudi.

Drugače pa pri nas vse po starem, malo bolj počivamo in se crkljamo, pa delavce imamo ki rihtajo stanovanje da se bova z mojim možekom končno lahko preselila v svoje stanovanje, tko da mi včasih kar zmanjka časa za počivanje, pa nemorem nič. Upam da ne bo kaj zlo narobe.

Je pa pri nas en lep sončen dan in bom šla malo ven na klopco pred hišo na sončka - komaj čakam. Saj se tam tudi zleknem v leže.

LP CIPRESA:nosecka:

CIPRESA -> JULIJE (14.4.2005 9:53:55)

Meni se pa nič kaj preveč ne upira :sloncek:, sam pravi ginekologinja da NE SMEM. Pol sem pa še prebrala ravno tuki na forumu, da naj bi orgazem pri ženski lahko sprožil porod, tko da nič kaj preveč ne upava telovadit, ker imam še MV zdaj krajši ......ja noro no bo pa pol tok boljš. Sam tist pol je šele čez dobre 3 mesece.

petraCBU -> JULIJE (14.4.2005 10:09:18)

Cipresa, a pri vas tud delajo? Mi imamo že cel teden polno bajto delavcev, kuhinje in dnevne sobe sploh nimam, vse je preseljeno v spalnico, kjer kampiram mwed kuhinjsko posodo, začimbami, makaroni, dvemi TV-ji, tremi mizami, mikrovalovno... Moj se heca, da sva kot na slabem dopustu, kjer ves čas dežuje, ni žura, ni seksa in ni sprehodov...:)- ...sploh ne vem, če je smešno :ups:

Drugače v redu, čeprav so tudi mene v materinski šoli precej prestrašili, sploh z specifičnostmi, ki veljajo pri porodu dvojčkov (prezgodaj, pa rizično, pa bla bla...)... V skupini sva dve bodoči dvojni mamici in sva bili po koncu predavanj obe na robu :((

Se pa začudo, kar dobro počutim. Kile sicer norijo (+9), trebuh tednom in dvojčkom primeren :) , jutri grem do G, da poslušamo srčka in po napotnico za laboratorij pa uno Rh- inekcijo.

Drug teden moram pa resno v šoping. Razen nekaj podarjenih slinčkov in vozička nimam še nič pripravljenega, včeraj so mi pa v materinski šoli "grozili", da se dvojčki lahko rodijo tudi 2 meseca prezgodaj :zmeden: Jaz res še ne mislim roditi!
Vaša P.

malika -> JULIJE (14.4.2005 10:34:21)

U madonca ste pridne in zgodnje. tako je prav :bravo: .
Pa vse imamo zgleda delavce doma, komaj čakam, da jih več ne vidim in da bo končno mir in tišina :)- -optimist.

Moja statistika?
Kg 10 plusa
obsega si še nisem nikoli merila, ampak sem kar široka
trebuh mi manj otrdeva
lulanje pa tudi ni tako pogosto; ampak imam občutek da premalo pijem

Porod sam? Kaj vem, imam dneve ko sem strašno pogumna in imam dneve ko mislim samo na epiduralno. Sicer pa moj porod (15 mesecev nazaj) ni bil niti malo hud, rodila sem v 4 urah, brez rezanja,...Pa nimam ravno nekega visokega praga bolečine. No ni bilo tako hudo kot sem pričakovala.

Drugače pa; kaj moram , malo sem razočarana, ker imam že vse in ne morem nič kaj dosti zapravljat :)- Smotka.

Končno je sonček :bravo:9nebesa

Dari -> JULIJE (14.4.2005 10:35:57)

Cipresa upam da ne bom zarad orgazmov prezgodaj rodila. Se mi je pa res glih danes zjutraj po :sloncek: naredilo, da mi je trebuh otrdel. Ampak res ful otrdel - do zdaj sploh nisem vedla kaj je to, danes pa trd ko kamen :zmeden2: Sem (sva) se kar malo prestrašila. Ampak je minilo...

:metulj:

Maša -> JULIJE (14.4.2005 10:46:32)

No pa še midva:

najprej nekaj statističnih podatkov:
+11 kg
92cm
krči prisotni
otrdevanje bušija
boleča sramana kost
se je že začelo spet pogosto lulanje
špikanje povsod malo
utrujenost
tiščanje v prsih-težko dihanje

...drugače pa punce-tako zelo vesela,da me vse to spremlja saj vsaj tako vem da sem res :nosečka: srečka-nosečka!!!

pa KOMAJ ČAKAM dopustek in nakupovanje!

JUPI

:bravo::bravo::bravo:

srečno vsem!:angel::angel::angel::angel:

Vrtnica1 -> JULIJE (14.4.2005 12:40:32)

Pa še jaz:
noseča 27 t (PDP 17.7.)
kg +12:(
Krči - ja, danes ponoči dvakrat, kljub Magnesolu, pa fajn zategnem nogo, pa takoj mine
Utrujenost - ja, fuuuul, veliko spim (kdaj pa bom, če ne zdaj?)
Brcke: vedno bolj, ob najbolj hecnem času
Trebuh: 106 cm :zmeden: (vidno že na daleč)
Strah pred porodom: še ne, mogoče kasneje
Danes gremo pa spet na pregled, upam, da bo vse ok.
Pridne bodite, V.
:rozica:

Maša -> JULIJE (14.4.2005 13:03:46)

ups...mal sem se narobe prijavila...sem junijka,...ve ste pa julijke...pa nič zato...srečno!:angel::angel::rozica:

Grascakinja -> JULIJE (14.4.2005 14:23:14)

Maša, nič hudga, sej smo "sosede", pa je fajn še kej slišat, kaj nas čaka!
:rozica::rozica::rozica::rozica:

Meceno -> JULIJE (14.4.2005 14:26:27)

No pa še jaz , res ste pridne tukaj na RR .
V glavnem sem bila pri G. ki mi ni naredila UZ , ker sem zdrava kot ribica , me je pa spomnila naj z :love: narediva en izlet in se javiva še v Postojni ( ker bi rada rodila tam ), pa na novi UZ , ker še njo zanima kak je 9nebesa .
Imam se za učiti , tako da žal sem se samo javila nahitro :( , .
Moja statistika pa je taka :
- dolžina MV 4,5cm
- :duda: je bila težka ,pred tremi tedni 600g
- sem v 26.tednu in 2.dni
- + 7 kg ( že štiri tedne isto )
- obseg bauhija 93cm ( v treh tednih za kar 6cm )
- test za glukozo( izvem jutri ) in toksoplazmozo pa šele drugi teden ( upam da bo ok )
- sem pa slabokrvna in zato jemlem zjutraj na tešče železove tablete z šumečimi tableti vitamina C

To je to ;)
:nosecka::nosecka::nosecka::nosecka: uživaje

Lp Meceno

ZVEZDICA 22 -> JULIJE (14.4.2005 16:04:05)

Ste pa res bile zgodnje. Da se še jaz javim tako malo na hitro.
Včeraj sem bila na uz in zdaj je 100% potrjeno da bomo imeli pupiko.Veste kako je kazala luliko. Ugotovil pa mi je tudi, da en teden zaostaja v rasti, se pravi da je tisti PDP, ki sem si ga sama izračunala čist pravi, se pravi 07.07., težka pa je 1300g.
Aja obseg trebuščka je 103 cm, kg pa +12.Počutim se super in čez dva dni zapuščam službo in grem najprej na dopust, potem bolniško in nato že porodniško:bravo::bravo:jupiii!!....potem pa je tu že julij in naša :roza:.

lepo se imejte in pozdravček vsem skupaj!

N

bilba -> JULIJE (14.4.2005 16:24:56)

no,pa še jest,ta nova ;)PDP 25.7.
kilaža...hvala, dobro:)v resnici se že kakšna dva mesca nisem stehtala,ampak se mi zdi čist uredu
obseg 92 cm
otrdevanje,krči občasno
boleča medenica-ja,valjda
gnezdenje +++++++++++++++++++++++++
brca cel dan, edin k mu zaigram na klavir, zgleda zaspi.upam, da bo tud po rojstvu tko
otekanja ni
:sloncek:tud negativno,mamica bi zlo,oči pa sploh ne,sploh odkar brca, ga je čist minil,tko da me sam boža , masira , praska.....
sicer pa komej čakava našga :modri::duda:

Stran: [1]