Mops - še enkrat prosim za pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (13.4.2005 22:03:00)

Hojla!

Spet jaz in :kuza:. Gledam sicer že po mojpes.net pa po MONu..ampak...če kdo ve karkoli o mopsu (berem, da mu full dlaka izpada:zmeden: ) in sploh, če veste pribl. ceno bi bilo super. Poskušam moje starše in sestre prepirčat za kaj drugega..kot yorkija:ups:

Hvala 1000x!

lp,:fis:

viv_ -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (13.4.2005 22:08:14)

Meni mops ni všeč, pa še smrči :)

Meni so zakon pudlčki - zelo so učljivi, pa niti ene same dlačice ni od njih. Res! To je če zbiraš med malimi družnimi psi.

lp

polona2 -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (13.4.2005 22:12:41)

Saj vem, da so okusi različni, samo mops :((, hmmm, zanimiva izbira, še vsak mops, ki sem ga poznala, je bil na sumljiv način podoben svojemu lastniku, resno...
Vse informacije pa dobiš pri vzrediteljih, obstajajo tudi klubi ljubiteljev te pasme, najbrž so ti tudi tovrstni naslovi dostopni na mojpes-u, pazi, ker sta dva foruma mojpes, za enega vem, da vsebuje vse informacije o različnih pasmah in vzrediteljih, lp!

Divja vijolica -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (13.4.2005 22:30:32)

Meni so mopsi naj,naj najlepši.Sama sicer nimam čistokrvnega, imam pa mešančka z mopsom. Je malo bolj suh kot mops in nima takega gobčka,je pa enake barve (bež), ima tak zavihan repek in je super. Moj prvi otrok. Z dlako je pa tako, so obdobja ko mu ne izpada in obdobja ko mu full izpada (sedaj je obdobje neizpadanja). Dlake pa so take ščetinaste, trde.
Jaz ti ga priporočam!

Erdbeere -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (13.4.2005 22:40:26)

Meni tud ni všeč...žal....mogoče tud zato ne ker fulllll smrči....sem pa navdušena nad pudljem...mam enga mešančka doma sicer s pudljem in je k en velik tepih

Anonimen -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (13.4.2005 22:55:06)

Na-a, pudelj odpade, mi ni všeč. Če kdo ve še kej...se priporočam:)

Pa sej dvomim...da bodo sploh upal pomislt na kej druzga kokr na yorkija...:)

žlička -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 6:44:02)

kaj pa shi tzu (beri: ši cu)

http://images.google.com/images?q=shi+tzu&hl=sl&lr=&sa=N&tab=ii&oi=imagest

http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=3176

http://kuza.k2.net/index.html

http://members.tripod.com/~agnesana/index.html

v album sem dala eno fotko nasega shi tzu-ja, ki pa ni namenjen raztavam ampak domačemu cartanju

veliko uzitkov karkoli boste izbrali :kuza:

Anonimen -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 7:00:30)

Mopsek je super pes. Moja sodelavka ga ima. Dobili so starega 9 mesecev, pa je ful prijazen in ljubezniv kuža. Je pa pri mopsih problem smrček, ki je tak, nekako potlačen, in zato smrčijo oziroma imajo probleme z dihalnimi potmi. Iz tega razloga se tudi ne smejo kaj pretirano sprehajat, kar pa bi pri vas po moje kar prav prišlo, saj vsi vemo, koliko imajo tri mlade punce "dela". V glavnem, koikor jaz vem o tej pasmi, same pohvale.

Muffin -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 7:02:29)

Žlička, mi lahko prosim poveš, kje ste kupili vašega shi-tzuja.

Hvala in lp, Maja

Anonimen -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 7:33:03)

O mopsih le toliko: piloti ženskam pilotkam pravijo mopsi. Pa nisem nikoli izvedela :zmeden2:

ker so "grdi" :zmeden2:

Sicer pa o njih ne vem nič.

lidia -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 8:20:34)

Jaz sem ga nekoč tud nameravala kupit, imam zelo zanimivo knjigo o njih, ki je sicer v nemščini. Če te zanima, ti jo posodim.

Jaz mopse obožujem, predvsem zaradi karakterja, ker so take samosvoje osebnosti, in lastnika radi preizkušajo, da ga dobijo na kako finto. Pa še to, če imajo redne sprehode, se ne zredijo, in prav obožujejo dolge sprehode, tak da niso taki, da bi samo poležavali. Smrčijo pa res, ampak po mojem ne glih tak glasno, da bi blo moteče.

SILVA -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 8:26:29)

Mopsi so ful lušni in prijazni,otroke imajo ful radi.Edini problem pa je da imajo težave z dihanjem zaradi potlačenega gobčka.
Cena brez rodovnika je 180.000 z rodovnikom pa 240.000.
lp

piščanc -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 11:38:57)

svakinja je hotela mopsa, pa baje da mu lahko oči ven padejo, če ga udariš po glavi :zmeden:

no na koncu so kupili kratkodalkega yorkija za 60.000 brez rodovnika ima pa hud karakter

baguSka -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 11:43:03)

:ups: oči vn padejo :zmeden: ja pa kaj še..:ups:

Anonimen -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 11:46:26)

:)-:)-:)- oči padejo ven. ja pa kaj še :zmeden2:

Nogavička -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 11:46:32)

Jaz imam sicer bokserko a sodelavka moje fizerke ima mopsa in je strašno navdušena. Je izredno družaben pes in navdušen nad otroci pa pravi crkljanček. Smrči res a ne bolj kot njen mož:)- Dlako mu nič bolj ne odpada kot drugim psom in ker je kratka jo je tudi lažje vzdrževati (česanje enkrat na teden).

viv_ -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 11:46:57)

kratkodlakega yorkija ni...

Ribica kaj pa višavc, tak kot je Miša od Splišni?

Dej predlagej vašim da bi mel Irskega volčjega hrta :)- tak fletn, mejhn ...

baguSka -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 11:50:06)

Ja res kratkodlaki yorkiji so le če jih sami lastniki postrižejo.;)

viv_ -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 11:52:21)

Men je šponski na poglet škotski terier, sam zna bit mal "oster".

Kaj pa beagle?

Anonimen -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 12:18:05)

Beagla kupujejo eni moji znanci, so šli zadnjič na Reko leglo gledat, ker se jih trenutno tudi menda ne dobi.
Ta je pa res dobra, da mopsu oči ven padejo, če ga tepeš po glavi... To je isto kot tisto, da je mamica dojenčku kapico z žebljem na glavo pribila, da mu ne bi padla dol, ko ga je za noge po stopnicah vlekla.

Terierji so res bolj samosvoji, radi "nos vihajo", kadar jim paše. Igrajo se, kadar jim paše, tečejo, kadar jim paše (če jim ne, se tudi zgodi, da nočejo hodit oziroma vsake toliko časa "bremzakjo" v vsemi štirimi, kot osel, pa še razne druge finte). Pa naša Miša se igra samo z mano, s Tiborjem ni šans, ga n spozna kot enakovrednega partnerja za igro. Tistih hrtkov pa ne poznam.

viv_ -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 17:36:14)

beagla kupiš iz ne-lovske vzreje pa ni problemov

baguSka -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 18:46:41)

fiška poglej v moj album če je res k zajc. res da ma kasnej gor ušesa - sam takih k zajc pa res nima - če te karkol od njega zanima povej - iz tega legla k sm jst našga dobila majo še enga samčka pa eno samičko. in je najblj prjazn kuža ki sploh ne laja in je antihiperaktivn.

piščanc -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 18:48:24)

se opravičujem, kupili so kratkodlakega pekinezarja :ups:

glede oči pa ne vem, res jih ima zelo ven :zmeden::ups::)-

piščanc -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 18:51:07)

baguska tvoj malček je pa res cotkan

Anonimen -> Mops - še enkrat prosim za pomoč (14.4.2005 18:52:43)

Zdej smo pristali na beaglu, mopsu in terierčku :) Mami sem že obdelala:)- za beagla...zdejle samo čaj še popijem in grem v knjižnico po knjige. Dones mam cajt študirat.

A ma kdo doma Kinologa tazadnjega slučajno? Če bi lahko pogledal za predvidena legla:)

Baguska, tvoj je full cukr:love: Men je luškan tut pol z unimi uhlji:)

U glavnem, mami sem razložila..da je beagle najbolj primeren..ker se full crklja rad in to je meni najbolj pomembno, ma rad otroke, je prijazen, ima rad agility, ne laja veliko, je luškan,...pa še samo 8-11kg ima tko da ni prevelik..edino kar je rabi enkrat na dan (najmanj) en orng sprehod..ki pa ne bo škodil nobenmu od nas 5:) Men pa sploh ne :) Tko da...treba dones naštudirat..ker pri mopsku me skrbijo zdravstvene težave in prenašanje vročine...torej morje z njim odpade. Pa še zelo fajn bi blo peska dobit sredi junija...ker mam jst čas pa da ga mal socializiramo za prvo islo, preden gre k babici (ga še ne bi čist frišnega peljali na morje:()

Uh, kok je to težko vse...

lp,:fis:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>