Rada bi en del skupni prostora v bloku-kako? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

bambolina -> Rada bi en del skupni prostora v bloku-kako? (22.1.2009 11:16:42)

Pojma nimam kje naj začnem? V bloku je samo 5 stanovanj. Mi živimo v zgornjem, podstrešnem in nasproti nas je neobdelana podstreha, ki je v skupni lasti - uporabi vseh stanovalcev. Uporablja pa jo nihče saj se nikomur ne da hoditi gor in hranijo stvari raje v kleteh. Torej, kako naj se lotim zadeve, če želim dobiti "svojo" petino (tako bi si stanovanje povečala za cca.15m2, ker bi samo prebila steno ki meji na podstreho)...Verjetno bi morala plačati tudi celotno izmero prostora in razdelitev na 5 delov? Koliko ta zadeva kaj stane? Kako naj izvem koliko je tržna vrednost take podstrehe, če bi morda želela odkupiti še kakšen del od naslednjega soseda? Ali mi mora vsak lastnik stanovanja podpisat kakšen papir (dovoljenje, da se spremeni namembnost v stanovanje)? To vse je zame popolna neznanka. Lahko kdo pomaga, kaj svetuje? Plis!

Luni -> RE: Rada bi en del skupni prostora v bloku-kako? (22.1.2009 11:51:49)

nAJBOLJŠE JE, DA SE NAJPREJ DOGOVORIŠ S SOSEDI (VSEMI),. vERJETNO NIMATE UPRAVNIKA? Ups, črke... Imate stavbo vpisano v kataster stavb? in etažo v zemljiško knjigo? To so osnove, lahko mi pišeš tudi na zs, da ne bove tukaj razglabljale....

Moyca_ -> RE: Rada bi en del skupni prostora v bloku-kako? (24.1.2009 12:22:54)

ok, vidim da se bosta z luni do konca pomenili

Stran: [1]