KIKI**** -> RE: Služba ali preko ŠS...? (23.1.2009 14:11:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Če je plača OK, pol jest nebi razmišljal. Kaj pa po 30.9.2009, te bo tale služba še čakala? Meni so znani ti študentje, ki se kar ne morajo sprijaznit da bo treba počas delat, da ne bo več frej kot včasih, da bo na leto 20 dni dopusta pa čao, jih kar nekaj poznam in prav vsi imajo podobne izgovore....za mojo izobrazbo ni dela, boni mi grejo, a na dopust bom lahko šel, k mam azijo planirano letos veš....... Takim jest pravim vanabi večni študent. Jest recimo bom pri svojih 30 letih oddelal že 10 let od 40, teli večni vanabi študenti se pa pri tridesetih šele dobro začnejo zavedat, da bo enkrat pa res treba začet delat. Kalbo, jaz nisem večni študent, če je letelo name. Pri 23 sem se vpisala na visoko šolo in jo končala, ker redne službe nisem dobila (BTW jo iščem ves čas) delam priložnostna pa tudi dolgotrajna dela preko ŠS. Sem pa lani diplomirala in ker nimam službe, sem se vpisala še na visoko, ki jo bom drugo leto zagotovo končala. In pri dveh otrocih in pri 26 letih, ko končam visoko stopnjo ne bom večni študent pa tud 3 leta delovne dobe imam-se ponudi kaka priložnost ampak dolgotrajnega žal nič. Ko se bo ponudila priložnost pa bom sigurno šla na šiht, sam za 400 € v proizvodnjo zaenkrat raj ne grem, ker 240 € mesečnega plačila študija s tem denarjem žal ne morem plačat. Pa še tole-študentsko delo je glih tko delo, pa če je mesečno, polletno al pa letno, jaz govorim zase, da zelo rada delam, sem delala že veliko stvari in prav fajn mi jo bilo. Poznam pa take, ki so samski, brez otrok in stari 30 let pa še kr študirajo (4 leta faxa) to pa so za mene večni študentje. Tko da ne vse v en koš metat. Pa ne razumi kot napad, sam na glas razmišljam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Lp
|
|
|
|