Uveljavljanje olajšave za dr. člane (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

špelin@ -> Uveljavljanje olajšave za dr. člane (22.1.2009 10:06:18)

Mene pa zanima nekaj v zvezi z omenjenim v naslovu teme.

Moja situacija: sem brez zaposlitve, od maja 2008 prejemam porodniško nadomestilo (izven delovnega razmerja!). Zanima me, za koliko časa me lahko mož uveljavlja za prejšnje leto kot olajšavo v dohodnini? Za 4 mesece ali za vse leto, s tem, da se vpiše moj dohodek?

Na davčnem področju sem bosa, hvala za pomoč.

mya26 -> RE: Uveljavljanje olajšave za dr. člane (22.1.2009 11:18:39)

Koliko časa pa si že brezposelna?
V bistvu ne vem kako je to, ker če imaš prihodek, nisi več vzdrževan družinski član. Po mojem je najbolš da pokličeš na davčno in jim razložiš od kdaj si brezposelna in kako in kaj. Pa ti bodo tam povedal.
Tole je telefon in uradne ure od urada v LJ : KLIK

špelin@ -> RE: Uveljavljanje olajšave za dr. člane (22.1.2009 11:25:16)

IZVIRNO SPOROČILO: mya26
Koliko časa pa si že brezposelna?
V bistvu ne vem kako je to, ker če imaš prihodek, nisi več vzdrževan družinski član. Po mojem je najbolš da pokličeš na davčno in jim razložiš od kdaj si brezposelna in kako in kaj. Pa ti bodo tam povedal.
Tole je telefon in uradne ure od urada v LJ : KLIK

Hvala ti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Saj bom šla jutri na davčno, vzela s sabo dokumentacijo in bom še to kar osebno vprašala.

lukec -> RE: Uveljavljanje olajšave za dr. člane (22.1.2009 11:35:32)

Mislim, da si lahko vzdrževani član dr., če tvoj dohodek ne presega 2183 evrov, sicer pa ne.

špelin@ -> RE: Uveljavljanje olajšave za dr. člane (22.1.2009 15:51:53)

IZVIRNO SPOROČILO: lukec
Mislim, da si lahko vzdrževani član dr., če tvoj dohodek ne presega 2183 evrov, sicer pa ne.

Se mi je zdelo, da obstaja en cenzus, najlepša hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image], grem poiskat vse dokumente, da jutri na davčni vprašam.

Stran: [1]