Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 9:57:45
|
|
|
|
lananai
|
Aha, hvala, mi je že malo bolj jasno. Katere flaške pa imate? Meni so tiste od Aventa simpatične oblike. Katere so pa najboljše? Dudo sva kupila od Chicco (kavčukovo), ker so imeli ravno znižanje.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:01:43
|
|
|
|
lananai
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg IZVIRNO SPOROČILO: lananai Za koš za plenice bova midva najbrž počakala in vidla, kako se bo obneslo z navadnim košem. Kozmetike sploh ne mislim vnaprej kupovat, razen kako kremo za ritko... Oziroma sploh ne vem, kaj mali dojenček rabi... Dudo sva eno že kupila. Kako je pa glede flaške? Jo dojenček rabi, če se doji? Lananai ne sekiraj se... nič ni tako nujnega, da dojenček ne bi mogel dan, dva brez. Za ostalo ti bomo pa punce poskusile svetovat tako kot so nam mamice... Jst še zdaj , ko se kaj zgodi prvič čisto panična postanem, ker ne vem kako in kaj... pa telefon v roke, al pa na rr... Od kozmetike bom jst gledala, da bom imela naslednje: Bepanthen za rito, olje, alkohol (za popek), fiziološko za nosek, šampon za kopanje, palčke, gazice, mokre in suhe robčke... Flaško si kupi kakšno, sej jo boš pa kasneje rabila. Bo poletje pa bodo malo več tekočine rabili...pa mu boš dala majčkeno čaja ali še boljše vode... Sej se bo še katera kaj spomnila... Vata najbrž tudi prav pride ane? Pa une frotiraste rokavičke (brisačke)? Kaj pa kako mazilo za bradavice? To rabimo vse ali je odvisno, kako si občutljiva? Meni so svetovali Lanolin.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:02:12
|
|
|
|
petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: lananai Aha, hvala, mi je že malo bolj jasno. Katere flaške pa imate? Meni so tiste od Aventa simpatične oblike. Katere so pa najboljše? Dudo sva kupila od Chicco (kavčukovo), ker so imeli ravno znižanje. S flaškami je pa tako, da boš videla kateri cucelj odgovarja. Nekatere imajo s tem probleme, nekatere pa ne. Našemu malemu sem dala Aventovo in jo je takoj sprejel za svojo... Najboljše? Po moje ni razlike, vzamete tisto, ki vam je všeč za začetek... Dudo se pa ne spomnim katero smo imeli je ni maral...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:07:00
|
|
|
|
petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: lananai Vata najbrž tudi prav pride ane? Pa une frotiraste rokavičke (brisačke)? Kaj pa kako mazilo za bradavice? To rabimo vse ali je odvisno, kako si občutljiva? Meni so svetovali Lanolin. Jst vate nisem uporabljala, so mi bile bolj gazice. Pa male pleničke so mi bile full dobre - teh sem imela enih 30, rokavičke brisačke nisem uporabljala... Mazilo za bradavice - ene uporabljajo druge ne. Jst sem Lanolin, ker ni problema če dojenček dobi v usta...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:10:06
|
|
|
|
Dudica1
|
tud jaz lanolin za bradavice,flaške pa dudke pa smo imeli od aventa... brisačk pa tud jaz nisem imela,imela pa sem te bombažne krpice
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:14:29
|
|
|
|
Lalica1
|
Mi smo imeli NUKove stekleničke. Tiste s široko dudico, ki so kao za kolike. Smo pa imeli te zato, ker se mi nekako zdijo podobne mojim mlekarnam in sem mislila, da je tako bolje. Za bradavice nisem imela nič. So sicer vmes pritekle solze in stiskanje zob, ampak se mi zdi, da sem jo odnesla kar dobro. Pravijo pa, da je najboljša maža za bradavice kar mleko, ki samo zdravi. Priporočala bi vam tudi ... ja seveda bi priporočala, če bi našla izraz No, mislim tiste blazinice za prsi. Ker mleko itak včasih teče ven in potem to vpija. Jaz sem takrat kupovala babylove v DM, sedaj sem si pa nabavila kar Müllerjeve. So poceni in služijo svojemu namenu. Aja, pa vložkov ne pozabite. VIR 80 se mi zdi, da so tisti iz čistega bombaža. Brez tega boste bolj težko. Je pa res, da vam lahko to ati nabavlja kar sproti. Ko se bom še kaj spomnila bom kar dodala...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:14:35
|
|
|
|
Anonimen
|
no lananai zdaj so ti pa že vse povedale jaz sem imela dudico in flaško od aventa, kremo za bradavice nisem uporabljala! zdaj bomo imel pa tud kar od aventa
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:17:23
|
|
|
|
lananai
|
Večino stvari bom tud jst počakala pa da vidimo, kako zahtevno bo naše dete...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:17:36
|
|
|
|
Anonimen
|
to pride zadnji teden pred rojstvo za nabavt ker je brezveze, da imaš doma in se ti nabira prah jaz bom vse to nabavila zaden mesec
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:17:49
|
|
|
|
Dudica1
|
ja vložke vir 80 to je glavno za mamice pa prsne blazinice men je še čez to priteklo včasih
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:20:11
|
|
|
|
dito
|
Punce računalnik si boste skurile, če boste tako hitre...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:20:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 ja vložke vir 80 to je glavno za mamice pa prsne blazinice men je še čez to priteklo včasih se podpišem
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:21:03
|
|
|
|
petrazg
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 to pride zadnji teden pred rojstvo za nabavt ker je brezveze, da imaš doma in se ti nabira prah jaz bom vse to nabavila zaden mesec Cveka sej prej tako ne smeva ven... naju bo kak striček iskal na domu...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:22:58
|
|
|
|
Anonimen
|
bomo pa pol namest na kompjuterju počele to: ali pa to:
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:25:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 to pride zadnji teden pred rojstvo za nabavt ker je brezveze, da imaš doma in se ti nabira prah jaz bom vse to nabavila zaden mesec Cveka sej prej tako ne smeva ven... naju bo kak striček iskal na domu... ja imaš prav, sam pri nas se nekaj sonček hoče narest, bi šla vseeno mal ven popoldne, no ja bom videla kako se bom počutila , ker ne smem preveč rezkirat, no ja jaz sem na bolniški še preko firme
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:29:21
|
|
|
|
dito
|
Jaz sem si pri prvi vse preveč nakupila. Vso kozmetiko sem vrgla vstran oz. sva jo midva porabila, ker je imela AD že od rojstva in ful občutljivo kožo. Sedaj bom verjetno kupila vse od Welede. Mandljevo olje ji sploh ni odgovarjalo- potem sem imela olivno. Glede flašk in dud pa- aventovo sem mogla zamenjati za nukovo- pri 2,5 mesecih ko je mleko izginilo in sva bili v bolnici- tam so imeli samo nuk. Dudico pa je imela aventovo, kasneje pa ji je bilo čisto vseeno katero, samo da je bila. Drugače pa so nujno potrebni vložki vir 80, mazilo za bradavice (jaz sem si začela mazati 2 meseca prej pa mi niso čisto nič spokale ali bolele), alkohol, vata, fiziološka, olje, milo- raje trdo, robčki- na začetku raje suhi, ful so se-odnesle male bombažne krpice(imajo barvaste robove) iz DM-a, planice- Muller ali DM- pampers katastrofa, blazinice za dojenje- tudi moderc.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:30:00
|
|
|
|
KatMat
|
ekola naspana da grem kr po luftu...!!!!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:33:12
|
|
|
|
KatMat
|
danes mate pa zanimive teme...midva kaksenga posebnega koska za planice ne bova imela...k se mi zdi brez veze...je isto ce obicno vrecko sam enkrat okol zasukas pa nc ne smrdi... sm glih ustala pa kavico pijem...pa rolado jem češnjevo...mmmmm
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:33:15
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat ekola naspana da grem kr po luftu...!!!!
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:33:27
|
|
|
|
dito
|
Jaz grem zdajle skuhat dobro kavico in spečt pecivo za malo. Sem najdla včeraj v eni reviji bananino brez jajc. Bom poročala, če je bilo za jest.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:34:34
|
|
|
|
KatMat
|
aja,glede flask...jest nimam pojma kaj kupt...prides v trgovino pa majo 1000 velikosti pa 1000 oblik...pa se na luknce morm bit pozorna a ne???
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:35:55
|
|
|
|
Anonimen
|
pri nas pa sonček sije
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:37:33
|
|
|
|
KatMat
|
pr nas pa ne...grozno je...oblacno...za v posteljo nazaj....
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:37:59
|
|
|
|
KatMat
|
punce a ste vse porocene??
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 2. del 11.2.2009 10:37:59
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat aja,glede flask...jest nimam pojma kaj kupt...prides v trgovino pa majo 1000 velikosti pa 1000 oblik...pa se na luknce morm bit pozorna a ne??? pri aventu imajo malo, srednjo in veliko flaško in vsaka je določena od kdaj pa do kdaj jo naj bi imel dojenček, za ostale pa ne vem!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiKaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
luč DA ali NE
пеперутка16
Ali imate ponoči prižgano luč v sobi, kjer spi vaš dojenček?