Anonimen -> RE: Majčice 2009 - 2. del (19.2.2009 14:05:25)
|
pa da še komentiram zdravniške kontrole - to je pač meni čisto mimo. Ne glede na to, ali je nosečnica ali pa kdo drug. Dejstvo je, da so na bolniškah ponavadi reveži ( seveda so izjeme, ki potem hodijo smučat, ali pa pač kmetje ki pospravljajo koruzo in krompir ), a dejstvo je, da vsakemu ''normalnemu'' bolniku paše sprehod, paše kavica, paše obisk prijatelja, itd...vse to tudi pripomore k boljšemu počutju. Nosečnice pa sploh - kera nosečnica se bo pa šla adrenalin - lepo prosim ?! Če pa pogledam drugo skrajnost, recimo mi imamo doma dveletnika, ki pač ne hodi v vrtec. Kateri zdravnik si predstavlja, da če sem doma, da bom cele dneve samo poležavala in skrbela za to, da bom počivala ? In kaj naj rečem sinu ? Sedi, lezi, sem na bolniški ? Valjda, da ga bom nesla spat. Valjda da bom šla z njim ven, valjda da bova šla v trgovino - a ne pripomore to k bolj zdravi nosečnosti in konec koncev tudi k bolj zdravemu še nerojenemu otroku ? Naj kar kontrolirajo tiste ki so na delovnem mestu, pa se delajo da so bolani. tako in drugače....
|
|
|
|