katka37 -> RE: Učiteljica, porodniška in dopust (5.2.2009 18:32:37)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: katka37 Meni so iz svizove pravne pisarne odgovorili tako: Težava pri izkoriščenju teh 10 dni v času od 1. 1. do 14. 1. je v tem, da takrat ni šolskih počitnic. KPVIZ in ZOFVI namreč določata, da se v šolstvu dopust praviloma koristi v času šolskih počitnic in v skladu s šolskim koledarjem. Nadomestilo za vas bo ravnatelj imel odobreno s strani MŠŠ šele od nastopa porodniškega dopusta dalje, torej od 14. 1. dalje. Za čas morebitnega vašega dopusta mu MŠŠ ne bo refundiralo sredstev za vaše nadomeščanje. Te stroške bi morala plačati šola iz lastnih sredstev. Možna je tudi varianta, da si vaše obveze razdelijo za ta čas kolegi, če je to seveda možno, ki bi jim to potem ravnatelj priznal kot doprinos Ni torej problem v tem, da nam ravnatelji ne bi dali dopusta, problem je, kdo bo plačal dva človeka za eno delovno mesto. Je kolegici ravnatelj dal dopust, pa so klicali z ministrstva, da mora priti delat. Vsaj po končani porodniški bi nam lahko omogočili dopust. Lp Če začneš s porodniškim dopustom 14.1., lahko prekineš porodniški d. s 16.2. ali kdaj se že začnejo zimske počitnice, za lj. kasneje in koristiš en teden takrat. Potem greš spet na porodniško čez en teden in koristiš dopust med prvomajskimi počitnicami, potem po prvomajskih spet nadaljuješ porodniško in jo vlečeš čez poletje, potem prekineš porodniško za 1. nov..... Lahko, ampak v tem času mora otrokov oče na porodniško, če jaz koristim v tem času dopust, tako so mi povedali na csd, porodniška v glavnem na vsak način gre. Nimam pojma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|