Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Učiteljica, porodniška in dopust 20.1.2009 23:38:19
|
|
|
|
Tina 28
|
Na žalost ti moram pritrditi. Koristimo lahko dopust samo v dnevih, ki so pouka prosti. Porodniška gor ali dol. Mene čaka isto. Se pravi, če imaš ful minus ur...ti jih pač ni treba not prinašat...to je po mojem vse. In tko laufa na naši šoli. Še vsaka je s porodniške prišla po 11 M, če niso bile bolniške zraven! Na najino žalost!
|
|
|
|
RE: Učiteljica, porodniška in dopust 21.1.2009 5:25:18
|
|
|
|
kepa*
|
ja, jaz sem tudi lahko izkoristila samo 5 dni dopusta po porodniški, ker so bile ravno počitnice.
|
|
RE: Učiteljica, porodniška in dopust 21.1.2009 12:47:22
|
|
|
|
bskrle
|
Koristite dopust lahko tudi med letom, sama imam odgovor pravne pisarne sviza, obrnite se nanj in pokažite njihov dopis ravnateljem. Pravica do dopusta je iztožljiva.
|
|
|
|
RE: Učiteljica, porodniška in dopust 21.1.2009 17:52:06
|
|
|
|
Gina
|
Meni so rekli, če se prav spomnim, da lahko prekineš porodniško, vzameš med počitnicami dopust, potem pa konec počitnic (govorim o zimskih, prvomajskih, ...) spet greš na porodniško. Če se prav spomnim. Sicer pa ima bskrle prav. Pokličite na sviz. Nujno. To početje ministrstva je nezakonito, ga pa izvaja v bistvu država, ne ravnatelji sami. Oni dobijo okrožnico ministrstva in potem se jim zdi lažje kregat z zaposlenimi kot z nadrejenimi, torej ministrstvom. Ne se pustit.
|
|
|
|
RE: Učiteljica, porodniška in dopust 2.2.2009 23:24:27
|
|
|
|
katka37
|
Meni so iz svizove pravne pisarne odgovorili tako: Težava pri izkoriščenju teh 10 dni v času od 1. 1. do 14. 1. je v tem, da takrat ni šolskih počitnic. KPVIZ in ZOFVI namreč določata, da se v šolstvu dopust praviloma koristi v času šolskih počitnic in v skladu s šolskim koledarjem. Nadomestilo za vas bo ravnatelj imel odobreno s strani MŠŠ šele od nastopa porodniškega dopusta dalje, torej od 14. 1. dalje. Za čas morebitnega vašega dopusta mu MŠŠ ne bo refundiralo sredstev za vaše nadomeščanje. Te stroške bi morala plačati šola iz lastnih sredstev. Možna je tudi varianta, da si vaše obveze razdelijo za ta čas kolegi, če je to seveda možno, ki bi jim to potem ravnatelj priznal kot doprinos Ni torej problem v tem, da nam ravnatelji ne bi dali dopusta, problem je, kdo bo plačal dva človeka za eno delovno mesto. Je kolegici ravnatelj dal dopust, pa so klicali z ministrstva, da mora priti delat. Vsaj po končani porodniški bi nam lahko omogočili dopust. Lp
|
|
|
|
RE: Učiteljica, porodniška in dopust 3.2.2009 11:50:08
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
Ja res je da po zakonu učitelji koristimo dopust v času počitnic (katerihkoli), tako da imate edino varianto, da porodniško prekinete (mislim, da jo lahko 1x in 75 dni porodniške koristite kasneje, preverite na CSD), potem koristite dopust in se vrnete na porodniško. Tud sama sem učitlejica in sem namerno planirala zanositi tako, da bi spustila ven eno šolsko leto, ne kr nekje vmes ....Rodila sem OKT 08, sem se pa tako odločila, da obm na porodniški do 27. julija, potme bom pa koristila sovj dopust v avgustu. Varianta bi bila, da se sept še vrnem do 4. OKT, ko mi poteče na porodniško, vendar sva se z mojim dogovorila, da jaz grme mla prej v službo in začnem noov šolsko leti, ona bo pa doma in izkoritsil njegovo pravico namesto mene.
|
|
RE: Učiteljica, porodniška in dopust 3.2.2009 18:18:13
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: katka37 Meni so iz svizove pravne pisarne odgovorili tako: Težava pri izkoriščenju teh 10 dni v času od 1. 1. do 14. 1. je v tem, da takrat ni šolskih počitnic. KPVIZ in ZOFVI namreč določata, da se v šolstvu dopust praviloma koristi v času šolskih počitnic in v skladu s šolskim koledarjem. Nadomestilo za vas bo ravnatelj imel odobreno s strani MŠŠ šele od nastopa porodniškega dopusta dalje, torej od 14. 1. dalje. Za čas morebitnega vašega dopusta mu MŠŠ ne bo refundiralo sredstev za vaše nadomeščanje. Te stroške bi morala plačati šola iz lastnih sredstev. Možna je tudi varianta, da si vaše obveze razdelijo za ta čas kolegi, če je to seveda možno, ki bi jim to potem ravnatelj priznal kot doprinos Ni torej problem v tem, da nam ravnatelji ne bi dali dopusta, problem je, kdo bo plačal dva človeka za eno delovno mesto. Je kolegici ravnatelj dal dopust, pa so klicali z ministrstva, da mora priti delat. Vsaj po končani porodniški bi nam lahko omogočili dopust. Lp Če začneš s porodniškim dopustom 14.1., lahko prekineš porodniški d. s 16.2. ali kdaj se že začnejo zimske počitnice, za lj. kasneje in koristiš en teden takrat. Potem greš spet na porodniško čez en teden in koristiš dopust med prvomajskimi počitnicami, potem po prvomajskih spet nadaljuješ porodniško in jo vlečeš čez poletje, potem prekineš porodniško za 1. nov.....
|
|
|
|
RE: Učiteljica, porodniška in dopust 3.2.2009 18:22:30
|
|
|
|
AnciM
|
Pri nas je praksa, da se lepo koristi dopust po končani porodniški. Še nikomur ni ravnateljica nič zakomplicirala. In tudi sedaj, ko grem predčasno s porodniške (bo k sreči oče lahko ostal doma), mi je rekla, da ne ve točno, kdaj bom začela, ker ne ve še koliko dopusta ima ta, ki jo bom nadomeščala. Pa je ta zaposlena za določen čas.
|
|
|
|
RE: Učiteljica, porodniška in dopust 5.2.2009 18:32:37
|
|
|
|
katka37
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: katka37 Meni so iz svizove pravne pisarne odgovorili tako: Težava pri izkoriščenju teh 10 dni v času od 1. 1. do 14. 1. je v tem, da takrat ni šolskih počitnic. KPVIZ in ZOFVI namreč določata, da se v šolstvu dopust praviloma koristi v času šolskih počitnic in v skladu s šolskim koledarjem. Nadomestilo za vas bo ravnatelj imel odobreno s strani MŠŠ šele od nastopa porodniškega dopusta dalje, torej od 14. 1. dalje. Za čas morebitnega vašega dopusta mu MŠŠ ne bo refundiralo sredstev za vaše nadomeščanje. Te stroške bi morala plačati šola iz lastnih sredstev. Možna je tudi varianta, da si vaše obveze razdelijo za ta čas kolegi, če je to seveda možno, ki bi jim to potem ravnatelj priznal kot doprinos Ni torej problem v tem, da nam ravnatelji ne bi dali dopusta, problem je, kdo bo plačal dva človeka za eno delovno mesto. Je kolegici ravnatelj dal dopust, pa so klicali z ministrstva, da mora priti delat. Vsaj po končani porodniški bi nam lahko omogočili dopust. Lp Če začneš s porodniškim dopustom 14.1., lahko prekineš porodniški d. s 16.2. ali kdaj se že začnejo zimske počitnice, za lj. kasneje in koristiš en teden takrat. Potem greš spet na porodniško čez en teden in koristiš dopust med prvomajskimi počitnicami, potem po prvomajskih spet nadaljuješ porodniško in jo vlečeš čez poletje, potem prekineš porodniško za 1. nov..... Lahko, ampak v tem času mora otrokov oče na porodniško, če jaz koristim v tem času dopust, tako so mi povedali na csd, porodniška v glavnem na vsak način gre. Nimam pojma
< Sporočilo je popravil katka37 -- 5.2.2009 18:36:30 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?