fitzgerald -> RE: Počitnice s 5-mesečnico v Egiptu (21.1.2009 13:14:07)
|
Midva sva šli z našo takrat 4-mesečnico na Kanarske otoke, pa je moja izkušnja naslednja: - letalo in pot - načeloma ni problem, vendar pa vračunaj še pot do letališča, prekladanje po letališču s prtljago in pa potem pot do končne destinacije - tja grede sem bila jaz precej zmatrana na koncu poti, ker je bilo mali na avionu vse blazno zanimivo in ni hotla spat, medtem ko je v avtobusu iz letališča zaspala v trenutku; nazaj grede je precej spala tudi na avionu (let traja 5 ur) - pritisk izenačuješ tako, da daš otročku pri pristanku pit čaj ali pa dudo, čaj je fajn met tudi, ker je zrak na avionu zelo suh, pa zna bit, da ti od vsega dogajanja ne bo hotla pit s prsi (vsaj naša je taka) - sama destinacija - mislim, da je pomembno, da greš nekam, kjer je podnebje za otročka ugodno in imaš v bližini vso potrebno infrastrukturo (zdravnika in lekarno), če slučajno zboli; midva sva zato izbrala res dober hotel, ki je bil prilagojen za družine z otročki (tam je bilo še nekaj tako malih otrok); če otroka dojiš načeloma ni panike s hrano, res pa ni fajn, da se ti zastrupiš, ker zna potem bit problem z dojenjem - kolikor sem slišala za Egipt, z dojenčkom ne bi šla pod 5 zvezdic... - ogledi - lahko kar pozabiš, da boš videla kaj več kot hotel in malo okolice, tako da je spet važno da izbereš hotel s široko ponudbo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - plenice - vzemi zaloge za kake 3 dni, pol boste pa že prišli do kake trgovine, samo računaj, da znajo bit cene precej zasoljene v kakoi trgovinici z suvenirji.
|
|
|
|