detelja -> RE: bolniška v nosečnosti in kontrole (21.1.2009 18:24:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mayflower Zakaj se tiste, ki šimfate čez nosečke na bolniški, vedno prijavite kot anonimne? Jst sem doma zaradi težav s ščitnico- tako neravnovesje hormonov kot sem mela lahko vpliva na splav v pozni nosečnosti, prezgodnji porod, pa še par drugih reči... Imam pa že od začetka v odločbi mirovanje. In to me moti, ker se počutim, ko v zaporu In nočem, da se pojavi kaka depresija. Sicer se tudi gibat pretirano ne smem- G pa mi je priporočila 20 min sprehoda na dan. Ampak tega nimam nikjer napisano, tako da se na to ne morem sklicevat. Če si na bolniški, ni nujno, da je mirovanje optimalno za nosečke. Moja bolezen ni odvisna od hoje, s hojo (ja, tudi včasih v trgovino) ne bom ogrozila otroka. Sem mu pa definitivno škodila s sekiranjem in pritiski v službi. Prvo nosečnost sem delala do konca, zato me res moti, da bi me ljudje gledali postrani, ker si sedaj želim na eno pijačko s kolegico v miru. A sploh veste, kako je biti cele dneve zaprt doma? drugič povej g., da ti naj na tisto potrdilo zapiše, da je dovoljeno gibanje...verjetno ne bo napisala 20 min hoje, ampak dovoljeni kratki sprehodi...potem pa se lahko zgovarjaš na to...sicer pa veš to je tako, g. ti lahko marsikaj napiše, če pa oni butli ne prečitajo in v odločbi ne napišejo tako, se mi zdi sploh brezveze zakaj g. pišejo vzrok za bolniško itak oni vse drugače razumejo in po svoje pišejo...zaradi tega se je že moja g tudi razburajala, da sploh ne upoštevajo spec. mnenja, ko pa je kaj narobe pa z prsti na njih kažejo....
|
|
|
|