goveji zrezki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tiat -> goveji zrezki (20.1.2009 16:29:21)

Živijo,
berem vaše nasvete in so zame prav vsi super.


Danes bi želela pripraviti nekaj z govejimi zrezki. Nekaj na hitro, pa nimam ideje..

Vsak nassvet je dobrodošel, sploh če bo dovolj hiter..

Hvala.























































Danes bi želela














CUKRČEK -> RE: goveji zrezki (20.1.2009 16:34:31)

naredi gov.zrezke v omaki. Daj olje v posodo, prepraži čebulo, nanjo daj zrezke. In jih toliko časa peči, da bodo mehki. Vmes jih lahko tudi malo zaliješ z vodo, da se ne zasmodijo. PA čez nareži korenje in dodaj por, če ga imaš. Potem pa dodaš še začimbe po želji in naredi omako.

Dober tek![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




muška -> RE: goveji zrezki (20.1.2009 16:40:37)

jaz jih začinim - ne preveč in premažem z gorčico na obeh straneh. Popečem na vročem olju iz obeh strani, pokrijem in dušim na majhnem ognju. Če je potrebno dolijem mičkeno vode. Zraven lahko po želji dodaš grah ali drugo zelenjavo , če spustijo preveč vode zgostiš z moko. Zraven imam najraje pire krompir ali testenine.




Hope2 -> RE: goveji zrezki (20.1.2009 17:06:43)

Goveji zrezki v gorčični omaki. PREPAŽIš čebulo in česen, daš zrezke zraven, popečeš z obeh strani,  malo mlete rdeče paprike, zaliješ z vinom, dodaš žličko ali 2 dijon gorčice, najbolje z zrni, soliš in pokuhaš do mehkega. ZRaven paše riž

Goveji zrezki v poprovi omaki: na hitro z obeh strani popečeš zrezke, zaliješ z vodo in smetano, soliš ter dodaš vložen zeleni poper. Zraven paše pire

Navadni goveji zrezki, POtolčeš, da bodo čim tanjši, namažeš z gorčico, soliš in jih na hitro popečeš na žaru.

Topli sendviči z govejim mesom. Meso narežeš na čim tanjše trakce, jim dodaš žlico zenfa in sol, premešaš in spečeš na olivnem olju. Nato jih daš ven in v isti ponvi prepražiš na kolobarje narezano čebulo, jo daš iz ponve, v to ponev daš še pol narezane šampijone, ko so prepraženi jih daš ven. Lahko vse delaš na žaru ali toasterju. V ponvi ali toasterju pogreješ na pol prerezano ciabato. Nato eno polovico ciabate namažeš z majonezo ali zenfom, daš trakce mesa, rezino sira, čebulo, šampijone in pest sveže rukole, pokriješ z drugo polovico ciabate




tiat -> RE: goveji zrezki (20.1.2009 17:11:09)

hvala punce, najboljše ste...
Zdaj grem pa kuhat...




Stran: [1]