glen -> RE: Prekvalifikacija -pomočnica vzgojiteljice! (20.1.2009 22:05:59)
|
Podobno vprašanje zanima tudi mene. Smo na enakem, le da imam jaz končano ekonomsko šolo. V našem kraju(obala)sem se pozanimala o šolanju(prekvalifikaciji)in glih danes sem bila na posvetu na Ljudski univerzi v Kp z njihovo svetovalko. Takole mi je povedala. Šolanje je sestavljeno iz: STROKOVNEGA DELA in SPLOŠNEGA DELA Splošni del so izpiti kot so mat. fizika,slo,bio,psih,............ Jaz imam končano ekonomsko in bi mogla samo par izpitov naredit,kot sem pa jo razumela če imaš končano gimnazijo ti ni potrebno nobenega izpita delat iz splošnega dela ker imaš vse priznano. Strokovni del pa je sestavljen iz predmetov ki so bolj strokovne narave (likovni,glasba,tel,ples,.......praksa,....) Predavanja so razporejena na dve šolski leti in so 3-4 na ted v popoldanskem času po cca 3-4 šolske ure. Niso obvezna ampak na njih ti profesor plesa recimo kaže korake katere moreš ti pol na izpiti znati,...... Cana za strokovni del šolanja za obe leti je letos 1735 eu,katerega ti omogočijo da ga plačaš po obrokih. Vpisnima je 250 eu katera se ti odbije od tega zneska. * 57 eu za vsak izpit iz splošnega dela,tiebi jih itak nebi bilo treba delat,ker bi imela vse priznano. Na koncu šolanje je izpit iz plavanja,drsanja,rolanja in smučanja. Na smučanje se gre za 4 dni in si moreš sam plačat prevoz,bivanje oprema,učitelja ti dajo oni.Enako je pri plavanju,moraš sam kupi vztopnicop za bazen,za drsališče,...... Preden se sploh vpišeš moraš opraviti na svoje stroške zdravniški pregled da vidijo če si zdravstveno sposoben za tako delo. za vpis potebuješ osebno original spričevala potrdilo o opravljenem zdravniškem sliko Na začetku šol. leta (okt.)dobiš načrt predavanj in izpitov za celo leto. Upam da sem vse napisala in se opravičujem če sem se kje zmotla, ker nevem če so mi vse info osale pravilno v glavi. lp
|
|
|
|