pohan sir (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Tanik -> pohan sir (20.1.2009 14:09:43)

kako pripravite-panirate sir, da ne steče ven.
a kateri poseben sir?




*Ema* -> RE: pohan sir (20.1.2009 14:11:56)

Dvakrat ga daš čez drobtine. Najprej ga normalno spaniraš, potem pa iz drobtin ponovno v jajca, in še enkrat v drobtine.




Tanik -> RE: pohan sir (20.1.2009 14:13:44)

torej:
moka-jajce-drobtine-jajce-drobtine

ker danes za kosilo delam sir-prvič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], običajno tega ne delamo doma.




*Ema* -> RE: pohan sir (20.1.2009 14:14:44)

In takoj ko priplava iz olja je gotov.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




hubi -> RE: pohan sir (20.1.2009 15:07:42)

Menda je fino, če ga daš najprej v drobtine, potem pa v zmrzovalnik za malo časa in naj ne bi steklo ven nič.




muška -> RE: pohan sir (20.1.2009 16:41:54)

Jaz ga dam 2x v drobtine! Pa trd sir mora bit, ne mehek. Olje mora biti zelo vroče in pa kar precej ga mora bit - tako da sir plava. Pečen je pa hitro!




lukec -> RE: pohan sir (20.1.2009 16:42:55)

Tud jz dvakrat paniram pa naj ne bo predolgo v olju. Seveda je pa tud od sira odvisno, mehkejši kot je, prej bo stekel.




katra55 -> RE: pohan sir (20.1.2009 17:26:13)

Jaz ga dam dvakrat v jajca in droptine, potem pa za 15 min v zmrzovalnik.




barika -> RE: pohan sir (20.1.2009 22:55:23)

Kupim paniranega od Lj. mlekarn in je to to. jemo ga pa glih parkrat na leto (no tista vrečka z osmimi kosi je za skor pol leta).
doma pa ne paniram, oz. ne pečem ničesar kar se dela v veliki količini olja. Ta sir pa spečem v mikrovalovki brez maščobe in je super.




Tanik -> RE: pohan sir (21.1.2009 12:40:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

torej:
moka-jajce-drobtine-jajce-drobtine



naredila tako in je super uspel, ni ven teklo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: pohan sir (21.1.2009 18:35:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

torej:
moka-jajce-drobtine-jajce-drobtine



naredila tako in je super uspel, ni ven teklo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]



Kateri sir si pa uporabila?




uršika*** -> RE: pohan sir (21.1.2009 19:56:26)

Jaz vedno uporabim Edamca al pa Jošta- k druga tko ne gre pri nas v promet




janca -> RE: pohan sir (21.1.2009 23:13:14)

Meni nikdar ne steče ven. Važno je da je olje dovolj segreto. To je vsa umetnina. Jst dam moka, jajce, drobtine in v olje. Ker je hitro pečeno, vse najprej spaniram pol pa spečem. Daš na eno stran potem obrneš in vzameš ven. Sej vidiš kdaj je pečeno. ZElo hitro. Ponavadi uporabim jošt, ker je najcenejši. To je to.




Nur -> RE: pohan sir (22.1.2009 0:01:22)

Paniranje: moka - jajce - drobtine - jajce - drobtine

Za urco ali dve v hladilnik, nato pa direktno v vroče olje (v olju nič ne obračam).

Uporabljam pa Edamca (Ljubljanske mlekarne) in je njami njami.....pri nas je kar pogosto na jedilniku skupaj s tatarsko omako in veliko skledo solate.




Tanik -> RE: pohan sir (22.1.2009 7:42:58)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

torej:
moka-jajce-drobtine-jajce-drobtine



naredila tako in je super uspel, ni ven teklo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]



Kateri sir si pa uporabila?


ementalca pa še enega žnj, ne vem en poceni. pa nisem nič v hladilnik/zmrzovalnik dajala. spanirala in v olje pa tudi obrnila sem ga.




mojcaziga -> RE: pohan sir (22.1.2009 11:37:20)

Kako debele rezine pa naredite? Sama ga sicer delam, ampak ne pogosto in tudi 2x paniram z drobtinami. Običajno ne steče, ampak tamali bi imel tanjši kos, tavelik ...........[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lp, mojca




Stran: [1]