liliana -> RE: Z noricami naokoli (20.1.2009 19:44:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lysa Meni se z bolniškimi na srečo ni treba ubadati, ker sem stay-at-home mama, lahko pa povem, da bi moja sestra lahko dobila bolniško za ves čas, ko je njena hči imela (no, še vedno jih ima) norice oziroma dokler ne izginejo izpuščaji, ker je pediatrinja rekla, da mora do takrat tudi biti doma oziroma ne sme v vrtec. Ampak moja sestra bolniške ni vzela, ker jo je že pred tem imela zase, pa pred tem za malo, ko je imela virozo, tako da je bila skoraj en mesec na bolniški, pa so jo v službi že malo pogrešali. IZVIRNO SPOROČILO: nanč Njen komentar;naj jih dobijo še ostali,prej jih bodo dobili boljše je,ker jih itak vsak dobi. Po eni strani se trudijo, da bi otroške bolezni izkoreninili, po drugi strani pa ... Je pa res, da če jih že moraš kdaj v življenju dobiti, je bolje to preboleti v otroški dobi kot pa v odrasli. Me pa zanima, če so na svetu starejši ljudje, ki noric niso nikoli imeli. Proti večini otroškim boleznim smo bili in so naši otroci še cepljeni, proti noricam pa ne......meni so razložili, da zato ne, ker je to najmanj komplicirana otroška bolezen, ki ne pušča posledic in jo 90 % otrok preboli dokaj zgodaj.....no, jaz noric nisem prebolela (niti takrat ne, ko jih je imel moj brat), sem jih pa nekje fasala v 10 tednu nosečnosti.......in takrat mi je prebolevanje noric bila praktično zadjna stvar, ki mi je rojila po glavi....... Kar se pa tiče uvodnega posta......res je, da imamo svoje otroke radi, vendar včasih tako radi stvari zakompliciramo......saj jih vendar ne moremo postaviti v karanteno, da se ja ne bodo česa nalezli.....in tistemu otroku pri zobarju je verjetno zdravnica rekla, da otrok lahko že gre med druge otroke.....po drugi strani pa tudi ne moremo jemati bolniške in izolirati otroka samo zato, ker otrok tri krat na dan zakašlja in ker mu včasih kak smrkelj priteče iz nosu......
|
|
|
|