|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrokova glavica
13.4.2005 10:54:06   
patty
Punce,

ki ste že rodile, kolikšen je povprečen obseg otrokove glavice ob porodu (ob roku)? Naš :duda: je imel že v 38. tednu obseg 35.4 cm, kar se mi zdi zelo veliko (je pa tudi sicer večji). Malce me skrbi, kaj bo do konca - kako ga bomo ven spravli :zmeden:

Hvala in pozdravček vsem,

Patty:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   otrokova glavica
13.4.2005 10:56:15   
Anonimen
Jaz sem rodila 8 dni pred rokom in je imela naša obseg glavice 34 cm.

(odgovor članu patty)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   otrokova glavica
13.4.2005 10:56:44   
aljaneva
moja pikica je imela ob porodu 37.5 cm pa so jo vseen spravili normalno ven:bravo::bravo::bravo:
Tako da nič bat ni prevelika glavica.:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   otrokova glavica
13.4.2005 10:59:34   
Mina1
Ja to je čisto odvisno, tam nekje 35 cm.

Moj prvi:duda: je imel skoraj 36 cm, pa sem imela potem CR in rodila sem skoraj v 42. tednu.

Moj drugi sedaj je imel 35 cm, rodila pa sem 2 dni pred rokom s CR, načrtovani CR (beri: prevelik plod v sorazmerju z medenico, tako prvič kot drugič).

Ni nekega pravila, pa nič bati, sigurno je vse v redu.

Aja, mene so samo potem pri prvem vprašali, če ima kdo v familiji malo večjo bučko in tako:zmeden: Smo pa zato vsi blazno pametni:)-:)-:)-

pa-pa Mina1

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   otrokova glavica
13.4.2005 11:14:46   
dix
1. ne zanašaj se na uz meritve, ker so samo PRIBLIŽEK resnici!

2. kako je šlo not, tako bo šlo tudi ven!

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   otrokova glavica
13.4.2005 11:24:01   
Anonimen
Rodila 4 dni po roku, obseg glavice 35,5 cm. Pa je moralo iti, čeprav ne ravno gladko.;);)

(odgovor članu patty)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   otrokova glavica
13.4.2005 11:44:17   
Olivija
2 dni po roku se je rodila, obseg je bil pa 37 cm (so ji ble vse kapce v porodnišnici premajhne). Pa je šlo brez večjih težav, edino presredek so mi pa prerezali.

LP

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   otrokova glavica
13.4.2005 11:44:17   
Anonimen
Jest sem rodila genav na rok, obseg Anine glave 36cm. Bila sem kar prilično raztrgana.

(odgovor članu patty)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   otrokova glavica
13.4.2005 11:46:23   
Olivija
glede ultrazvoka je pa res, da se včasih zmotijo. Na ta zadnjem pregledu je ginekologinja trdila, da je dojenčica premajhna in da jo že skrbi (sem se ful ustrašila). Pa je imela tamala potem 3,6 kg.

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   otrokova glavica
13.4.2005 11:47:53   
Anonimen
Rodila sem 8 dni po roku - obseg glavice 37 cm. Ker so se začele stvari komplicirati (narobe zraščena mdenica - v obliki lija) - sem po 12 urah umetnih popadkov (2 uri in pol sem bila odprta 10 cm) morala na urgenten CR.:((:((:((
Pri malčku se je namreč začela dihalna stiska. Sedaj pa je vse ok.:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu patty)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   otrokova glavica
13.4.2005 12:23:33   
Anonimen
Meni so v 33. tednu zagnali cel halo, da ima preveliko glavico. No kot vidim, pa je bila na koncu čisto povprečna bučka. V drugi nosečnosti se na meritve UZ ne bom več ozirala.

(odgovor članu patty)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   otrokova glavica
13.4.2005 13:26:59   
Anonimen
Ja res, meritve so približne. Meni so dva dni pred sprožitvijo poroda malčka stehtali in rekli, da bo imel okoli 3700 gramov. Si predstavljate šok, ko sem v naročju na koncu držala štruco z 4410 g.

(odgovor članu patty)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   otrokova glavica
13.4.2005 15:05:15   
patty
Hvala, punce, mi je že malce lažje :bravo:
Saj se tudi sama zavedam, da UZ ni vedno mirodajen, vendar pa so pri nas meritve že od vsega začetka enake (otrok v rasti pač prehiteva za dva tedna), torej le je nekaj na tem. Sicer pa, centimeter gor al dol, glavno, da bo vse OK. Bomo nekaj časa pač mal bolj na široko hodili - pa ful bomo pametni :)-:)-

Pozdravček,
Patty:sloncek: in :duda::roza:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   otrokova glavica
13.4.2005 15:27:45   
pika**
Glavica 36 cm in urgenten CR zaradi zastoja poroda, medenica preozka, en teden po roku. Se je pa vedelo že v 7. mesecu, da bo otroček velik ( ob rojstvu 54 cm ) in je g. do zadnjega govorila, da bo treba CR.

Kdo pa je mene poslušal, ko sem jim pravla, kaj je rekla g. ??:sloncek:

Ko pa je bilo vroče, so pa itak vsi ratali ful pametni.
Pri drugem je napoved enaka - CR.:kuza:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   otrokova glavica
13.4.2005 15:34:50   
špelin@
Moja je imela v 38. tednu, ko se je rodila (porod so mi sprožili zaradi medenične vstave) obseg bučke 35,5 cm :bravo: Je pa res, da je šla z ritko naprej ;) Glava je bila zadnja na vrsti :)-

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   otrokova glavica
13.4.2005 15:40:39   
špelin@
Hej, raho, tole pa tudi jaz poznam - moji deklici so na UZ 4 dni pred rojstvom namerili 2500 gramov (+/- 100 g), rodila se je pa težka 3620 g :)-

Šlo naj bi za zastoj v rasti, potem so pa ugotovili, da ji ni nič manjkalo. Sem dobila "strokovno" razlago G, da so meritve na UZ včasih odvisne od tega pa od onega in niso vedno zanesljive.

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   otrokova glavica
13.4.2005 20:29:04   
tinatona
Haj!

No moj je imel pa oceno teze v 36t 3800g (+/- 10%), obseg glavice pa 36,6cm. Pa sem potem rodila z elektivnim CR v 38t (3930g/51cm/37,5cm).

LP Tina

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   otrokova glavica
13.4.2005 20:29:14   
tinatona
Haj!

No moj je imel pa oceno teze v 36t 3800g (+/- 10%), obseg glavice pa 36,6cm. Pa sem potem rodila z elektivnim CR v 38t (3930g/51cm/37,5cm).

LP Tina

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   otrokova glavica
13.4.2005 20:29:40   
tinatona
Haj!

LP Tina

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?