Kozmetika PENATEN? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

SALT -> Kozmetika PENATEN? (19.1.2009 18:42:31)

Pozdravljene!
Dolgo sem se odločala kakšno kozmetiko naj uporabljam za dojenčka.(vsaka kje komplicira[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])Kupila sem penaten,komplet kremic,za ritko,za obrazek pa tudi vlažilne robčke za na pot...sama sem preizkusila na sebi tisto za obraz..in glej,odgovarja mi kot še nobena.
Kakšne izkušnje pa imate ve s to kozmetiko?

Hope2 -> RE: Kozmetika PENATEN? (19.1.2009 18:57:09)

Kupila olje, kremo za ritko in kremo za veter in obraz. Od tega uporabljam le olje, krema za rito mi ni všeč, ker se zabetonira na rit in ne morem dol sprat (rabim lekarniško hladilno kremo ali bepanthen). Je pa fajn, če ima vneto rito, saj nič skozi ne prepusti. Kremo za veter pa tudi več ne rabim, ker se mu je ful koža poslabšala (mozoljčki, suha koža) in sem kupila weleda, pa se je koža izboljšala (slučaj ali ne, ne vem). Si pa jaz zdaj s to kremo mažem roke in včasih obraz ko grem ven in tudi meni paše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Pinga -> RE: Kozmetika PENATEN? (20.1.2009 7:30:44)

Oj !

Jaz pa uporabljam kozmetiko Penaten že 6 let. Najprej pri hčeri in zdaj še pri sinu. In lahko rečem le [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Kupujem pa kremo za ritko, ampak ne tisto v mali embalaži, ker je res bolj gosta, kupim kar tisto v veliki plastični modri posodici, potem vlažilne robčke, tiste z roza trakcem, kremo za obraz z aloe vero, ki jo uporabljam tudi sama, kamill bad za kopanje, gute nacht losion za po kopanju in kadar sta prehlajena še kopel proti prehladu.
Vglavnem jaz sem jo uporabljala pri obeh otrocih in je ne zamenjam za nobeno drugo kozmetiko.

Lp,

Hope2 -> RE: Kozmetika PENATEN? (20.1.2009 8:31:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Pinga

Oj !

Jaz pa uporabljam kozmetiko Penaten že 6 let. Najprej pri hčeri in zdaj še pri sinu. In lahko rečem le [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .

Kupujem pa kremo za ritko, ampak ne tisto v mali embalaži, ker je res bolj gosta, kupim kar tisto v veliki plastični modri posodici, potem vlažilne robčke, tiste z roza trakcem, kremo za obraz z aloe vero, ki jo uporabljam tudi sama, kamill bad za kopanje, gute nacht losion za po kopanju in kadar sta prehlajena še kopel proti prehladu.
Vglavnem jaz sem jo uporabljala pri obeh otrocih in je ne zamenjam za nobeno drugo kozmetiko.

Lp,

Pinga od katerega meseca se lahko ta kopel proti prehladu uporablja? A pa hasne kaj?

Mišni -> RE: Kozmetika PENATEN? (20.1.2009 8:46:35)

Jaz sem imela (in imam občasno še) šampon Penaten, ki je res fajn, ker se naredi gosta pena in ne teče v oči, kar je pomembno lasti pri manjših otrpcih, ki ob tem zelo protestirajo.
Drugače pa ja, tista kremica za obraz je tudi fajn, meni tudi ustreza, otroku tudi. Se spomnim, ko so imeli mali plavalci priprave, jim je medicinska sestra, ki je šla z njimi, naročila prav Penaten kremo (proti odrgninam od kopalk pri punčkah pod pazduho). Tako da najbrž je kar v redu stvar tale Penaten.

Miškapoška -> RE: Kozmetika PENATEN? (20.1.2009 11:24:24)

Mi imamo pa vse od Bubchena, je vsa kozmetika na bazi ognjiča, skratka ne zamenjamo.

Lorencia -> RE: Kozmetika PENATEN? (20.1.2009 20:49:06)

In kdaj ste ve začele uporabljati to kozmetiko za dojenčka ?

Namreč ravno danes, nam je v šoli za starše - dermatologinja blazno odsvetovala uporabo te kupljene kozmetike, saj so oni mnenja, da enostavno ni potrebna in priporočajo le vodo, mandljevo in olivno olje ( za obraz hladilno kremo iz lekarne ) in lampretovo al kak se pač reče kremo za ritko.

Je rekla, da do 6 meseca enostavno ne potrebuje drugega in da se lahko kasneje razvijejo razne alergije ( kot alergija na sonce itd, ker preveč kompliciramo ).

Hope2 -> RE: Kozmetika PENATEN? (21.1.2009 9:40:00)

MOJ je star 2 meseca. Rabim hladilno kremo za ritko, bepanthen v primeru suhe kože na obrazu in v primeru temenic, ter olje, ki ga pa rabim zelo redko, saj nima suhe kože po telesu (sem ga pa v prvih 3 tednih, ko se je luščil) 1-2x na teden ga pa celega zmasiram z oljem. Aha pa še trdo milo od welede, umivam 1-2x na teden. Mraz je zunaj pa mu moreš lička namazat, če ne ima spokane žilice in suho kožo. Jaz mu namažem z weledo za mraz in veter. Rabim še samo fiziološko in vodo.
Robčkov in ostalih krem in olij ne rabim

Mesečnica -> RE: Kozmetika PENATEN? (22.1.2009 11:48:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Pinga

Kupujem pa kremo za ritko, ampak ne tisto v mali embalaži, ker je res bolj gosta, kupim kar tisto v veliki plastični modri posodici

Ta je res super, pa še zelooooo poceni v primerjavi z drugimi kremami. Zadnjič sem jo kupila v Müllerju -  ne spomnim se točne cene (se mi zdi, da malo več kot 4 evre za 500 ml), sem pa gledala, kakšna je cena za liter v primerjavi s tisto kremo v manjši embalaži, pa je ta približno štirikrat cenejša!

Mesečnica -> RE: Kozmetika PENATEN? (22.1.2009 11:51:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Miškapoška

Mi imamo pa vse od Bubchena, je vsa kozmetika na bazi ognjiča, skratka ne zamenjamo.

Tudi ta je fajn [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Penaten sem kupila samo zato, ker Bübchena nisem dobila (je zmanjkalo tiste kreme, ki sem ju kupovala), pa se mi zdi, da sta obe enako dobri. V prihodnje bom pa verjetno kupovala kar Penaten, ker je 500 ml posodica približno pol cenejša kot Bübchenova 500 ml posodica.

Stran: [1]