Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

vesnaRR -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:09:40)

Glede na spodnjo temo, ki je ni več, vam sporočam naslednje:
- slike v albumu se da sneti dol (od vedno se jih je dalo in vse slike ki so kjerkoli na netu se dajo tako sneti dol), postopka ne bom pisala pravtako ne bom dovolila da ga kdo drugi napiše, NAMREČ

- slike je PREPOVEDANO jemati dol z RRja, za to so zakoni in možnost zakonskega preganjanja storilca (včasih bi korostilo tudi kakšna pravila prebrat)

- poleg tega, se taka stvar ne obeša javno na forum temveč obvesti mene, Jako ali Aleša na privat oz. na mail na pomoc@ringaraja.net, zaradi mene pa se gre lahko direktno v oblike sodnega varstva.

Še enkrat ponavljam, da nobene vsebine na RR NI DOVOLJENO pobirati dol in uporabljati v kakšne namene brez našega dovoljenja, IN seveda dovoljenja avtorja.

Vse take prestopke se mora takoj in izključno javiti nam!

Pa še to - za vse kar se znajde na portalu pod vašim up. imenom (vzdevkom) ste odgovorni sami in izključno vi!

Lp, Vesna

Anonimen -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:12:50)

Pravilno. ;)

Ampak tole vam ne bo pokvarilo dneva, a ne? ;)

S spoštovanjem,

al bina

puncica -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:14:46)

Sem že pobrisala album Ukradena Tia. Samo dokazati sem hotla da se da slikice ukrast.

vesnaRR -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:16:12)

Ne, pa tudi druge budalajščine na RR ne, zunaj je sooonček9nebesa9nebesa9nebesa

Vračam spoštovanje,

Vesna

Baldi -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:16:43)

U tole zadevo ste pa na hitro uredili.

Se strinjam Vesna RR:)

LP:pujs:

vesnaRR -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:18:24)

Saj se da katerekoli slike ki so na netu dol ukrast. Še kakšne ki so na domači mašini se da, če ta ni dovolj zavarovana proti vdorom, tako da če kdo misli, da so te varne, vam povem da 100% že ne;)

Lp, Vesna

Anonimen -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:18:26)

Vsna, a ste na Hawaih? :zmeden2:

Carovnica Mica -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:19:01)

eni pa se slikc ne zanmo nest na RR.DOBRO JUTRO VSEM-MI SE NIMAMO SONCKA.UPAM DA BO.:)-

vesnaRR -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:22:33)

Ne Albina, na Obali9nebesa

Anonimen -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:24:03)

A, tako. Ja, v Portorožu je tole jutro jasno in 9 stopnij. Blagor vam. Pri nas pa še vedno dež :(

lidia -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:27:09)

RR team, brez zamere, ampak odnosi z javnostmi, v tem primeru z uporabniki RR-ja, so lahko tud prijaznejši.

Ne vem, sicer, kaj so se eni šli s temi slikcami in kar je še neumnosti...

Ne vem, no, kakšen ton, res žalostno. Ste na RR-ju že kdaj slišali za PR?

Pa brez zamere zaradi te kritike.

Pajaca -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:36:23)

Men pa ni jasno kaj tko jamrate... če daš nekaj na internet ni več zasebno ampak je javno... torej ima dostop do teh slik vsak ki ma 5s časa... pa jih pač tudi lahko dol sname... Vedno se najde neka pot okoli kakršni koli zaščiti... tako da, pobrište pa zaklente albume, pa kraj slik ne bo.... pa vprašajte se kdo vse je še slike dol snev, pa pač ne veste... mogoče kak pedofil???

india -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:36:49)

Po mojem pa je bila reakcija Vesne RR popolnoma na mestu, saj to ni edina težavica,ki se je v zadnjih dneh pojavljala tu gor. Poleg tega smo vsi odrasli, pa se lahko vsak zase zagovarja in tako "sposojanje" slik in podobne zadeve niso nikomur ravno v ponos.

Pravila so zato, da se jih upošteva! In..kako pa bi vam bilo všeč, če bi vam nekdo iz stanovanja nekaj ukradel, policaji bi ga pa lepo nežno opozorili, da se to ne počne??A mislite, da bi to lopovu kaj zaleglo???:zmeden::zmeden::zmeden:

puncica -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:39:57)

Slike ki so zaklenjene se lahko vseeno dol dobijo. Le koliko je tle gor uporabnikov/ic, ki so katermu zavrnile geslo??? Hmmm......

VSaj jaz sem še vsako dobila, še tisto za katero sem misla da ne bom.

Tako da slike so varne razvite v naših albumih doma al pa na CD-jih. Pa še te lahko kak butl ukrade:)-

Anonimen -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:51:56)

Mislim, da je Vesna čist korektno postopala in povedala.

Baldi -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 9:54:04)

Vesna in al bina pa smo spet pri čveku:)-:)-:)-
No zdaj pa vidimo, kako nas hitro zanese in se oddaljimo od teme.

Zdaj pa resno. Tudi meni se ne zdi reakcija pretirana zato se pridružujem mnenju miske in ostalih. Sploh pa ne zato, ker je bilo ukrepanje zelo hitro in učinkovito.

Zato bom izkoristil priložnost in citiral naslednje besede, ki se mi zdijo zelo na mestu. Vesna upam, da dovoliš:

Na tem forumu sodelujemo odrasli (z nekaj izjemami) in pričakujem, da se tako tudi obnašamo!
Vsak lahko pove (napiše) svoje mnenje, predlog. Lahko se strinja ali pa ne. Ljudje smo različni, in na RR se srečuje ogromno različnih ljudi, z različnimi željami, potrebami, mnenji, idejami, življenjem.... Vse to zahteva tudi ogromno prilagajanja. Spoštovanje. Drugih. (Vesna RR)

LP:pujs:

Anonimen -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 10:01:09)

Baldi svaka ti čast:bravo::bravo::bravo:
Vesna kaj praviš;) a ne bo že konc:zmeden:;)

Magi* -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 10:05:56)

oprostite, vendar jaz mislim, da ni prav nič narobe, da je ksenija (se mi zdi) na forumu izpostavila problem "sposojanja" slik. če nič drugega, je marsikateremu uporabniku/ici dalo misliti. pravila so sicer jasna, dvomim pa, da se večina uporabnikov zares zaveda tveganj, ki jih svetovni splet prinaša. torej zato ne razumem, kaj je bilo narobe z obelodanjenjem konkretnega problema:zmeden:

lep dan. M

SANDY -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 10:08:49)

jest mam slike gor zato da tist k jih hoče, pogleda, ne pa da jih "krade"!

Anonimen -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 10:20:13)

Meni se je zdelo Vesnino obvestilo čisto objektivno napisano.

puncica -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 10:24:18)

Ja sandy a misliš da jih ima gor kdo zato da bi jih drugi kradili?:zmeden2:

Jst sem samo dokazala da se da in albumček Ukradena tia po 15 min., kot sem rekla lepo pobrisala.

Lepo je to rečt a kaj ko preprečit ne moreš, razen da si jih zabetoniraš v stare albume in jih imaš nekje na konc omare skrite.:)-:)- To pa nima smisla, a ne, zakaj so že slikce... A ja zato da se mal pohvalimo kako naši sončki rastejo in kako zelo so LEPI.

ksenija. -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 10:31:44)

Jaz nisem hotela nič slabega. Sem pa bila res presenečena, ko sem slučajno slikico moje Zale videla drugje. Pa ko drugače ne gledam veliko drugih albumov.
LP

Anonimen -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 10:33:54)

A tvojega otroka si videla v albumu nekoga drugega??? Vsašta! Za kaj pa je to dobro? Bogve!

vesnaRR -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 11:20:42)

S Ksenijo sva se že dogovorili o ukrepanju.

Če sem se zdela komu preostra - mi je žal, želela sem biti predvsem jasna.

Ukrepala sem kot je potrebno v takih primerih.

Že nekajkrat sem napisala da slike niso povsem varne, ne na RR ne nikjer na spletu, mi se lahko samo trudimo poskrbeti za varnost, vsega pa se ne da onemogočiti. O pasteh interneta in zasebnosti si lahko preberete marsikje, jaz vas ne morem učiti tega.

In še enkrat ponavljam, slike se znajdejo v nepravih rokah tudi z domače mašine, komu posojene foto-kartice(čeprav zbrisana se podatki dobijo nazaj!), gsm-a, in še in še je možnosti - nešteto. Sami morate razmišljati in paziti.

Mimogrede, tudi jaz imam albume na RR, enega celo takega ki ni staršem na vpogled:)-

Lp, Vesna

PS: Internet je medij neomejenih možnosti - vzamite to dobesedno

babylove -> Obvestilo - slike v albumih in ostale vsebine na RR (13.4.2005 11:36:20)

Jaz sem včeraj videla problem in ne razumem treh stvari:

1. zakaj je bila ksenija kregana :zmeden2:
2. zakaj se težava ne bi smela izpostaviti javno, saj je to problem, ki bi se dejansko lahko tikal kogarkoli izmed uporabnikov RR in se mi zdi prav, da smo s tem seznanjeni tudi konkretno, ker abstraktna opozorila pač, dajmo si priznat, ne sežejo ravno daleč
3. kaj lahko človeku (ne vem, če se sme omeniti ime uporabnice glede na to, da 'vrh' smatra incident za zaseben), pade na pamet, da postavi sliko tujega otroka v svoj album :zmeden:

in 4. - blazina je zelo luskana, kar je na njej pa še bolj ;)

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>