RE: Socialne trgovine (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 13:52:07)

Ne nisem za.
Ker "slovenski reveži" se večinoma vozijo z avdiji ipd.. Tisti k pa res nimajo(delavec z 380€ plače, stari ljudje, resnične samohranilke z bednimi plačami...) pa itak al bodo presegli cenzus za dva evra, al pa nimajo nit za prevoz do takih trgovin, al pa jih bo sram it v te trgovine. Ker resnično revnih ljudi sploh vidimo ne. Ker oni običajno ne jamrajo po štacunah pa gostilnah. Po slovenski logiki revščine, k vsak k nima bajte pa golfa pred njo misli da je reven, bi bil pa velik naval v take štacune. Sam kot pravim....tarevni, tisti res tarevni, bi bli pa še zmer lačni.




liliana -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 15:09:49)

Dvomim, da bo tisti revež z novim audijem šel v tako socialno trgovino po t.i. socialni kruh in po mleko, ki mu čez teden dni preteče rok trajanja......

Ne vem zakaj smo tako skeptični do takih trgovin......res je, da se vedno najde kdo, ki izkorišča določen sistem, vendar da zaradi tega ne bi pomagali tistim, ki pomoč potrebujejo je tudi malo za lase privlečeno.......

Mislim pa, da tistega, ki je resnično potreben take trgovine, ne bo sram iti v tako trgovino......sram bi bilo kvečjemu nas, ki si še predstavljati ne znamo kaj revščina je......in ki smo že obremenjeni s tem, da Hofer in Lidl ter ostale diskontne prodajalne niso zadosti dobre za naše riti.......




Anonimen -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 15:19:54)

No recimo.....kako bo ženska, stara 70, 80 let, z kmečko pokojnino k niti za položnice ne zadošča pršla do take trgovine?




liliana -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 15:28:24)

Recimo ne vem.....kot tudi ti ne veš.....ker ne veš, kje bodo te trgovine......





Olivija -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 15:53:30)

meni se zdi pa dobra ideja, tudi zato, ker se bodo potem te stvari vsaj še uporabile, namesto, da bi jih stran zmetali.




maya2 -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 15:58:19)

IZVIRNO SPOROČILO: *Ema*

Ožigosanje ljudi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  


ja res [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




BUŠICA -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 16:11:00)

meni se tudi zdi dobra ideja- rešitev, ki bi rešila prav vsakogar itak ne obstaja, če pa vsaj nekomu, je tudi nekaj.




Vijoličarka -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 17:07:13)

Načeloma je to videti dobra ideja. Tudi možnost, da se izdelke, ki jim je tisti dan potekel rok, dobi zastonj. Ne razumem pa 'žigosanja'. Človek se pač lahko znajde v stiski in takemu človeku je treba po najboljših močeh pomagati, ne pa ga žigosati. Osebno sem mnenja, da bi morali zardevati do riti razni Rupli, Bavčarji, Šroti in njim podobni. A njih ni prav nič sram.

Po drugi strani pa je res, da je danes trgovina pravzaprav izgubila svojo osnovno funkcijo, torej spraviti izdelek do potrošnika. Zdaj se potrošniki vozijo v velike centre, kjer preživijo nekaj ur, da kupijo tisto, kar rabijo. Ljudje, ki nimajo lastnega prevoza so tukaj na slabšem. Sploh tisti, ki so jim okrnili ali celo odvzeli javni prevoz. Tako da je veliko odvisno od tega, kako naj bi bile te trgovine locirane.

Brisačkarica je tudi dala dober argument glede cenzusa. Presežeš za en euro, pa si oplel. Tvoj sosed, ki pa ima precej večje dohodke kot ti, samo jih za razliko od tebe lahko skrije, pa se bo okoristil in ga ne bo prav nič sram. Še pohvalil se bo, a če bi ga kdo slučajno prijavil, bo pa glavna svinja v državi...  V Sloveniji je s temi socialnimi transferi sploh cirkus. Lažno samohranilstvo, privatniki plačujejo minimalni vrtec, kjerkoli se da kaj 'od države ukrasti' - vse to je praktično postalo gospodarska panoga, ker se premalo zavedamo, da je država imaginarna stvar, davkoplačevalci pa smo resnični.

Mogoče je namen dober, ampak se bojim, da se bo, tako kot vsi doslej, izjalovil v čisto nekaj drugega.




koala -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 18:11:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Korina1

Če sem prav informirana bodo o vsem tem odločali poslanci v državnem zboru.


Ja oni pa glih vedo kaj pomeni biti lačen.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]
Meni se ta sistem, vsaj kar sem ga v Nemčiji vidla ne zdi slab. Se pa popolnoma strinjam, da naj dajo poštene plače.




Pikapolonica_ -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 18:31:19)

IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA

IZVIRNO SPOROČILO: *Ema*

Verjemi, da v te trgovine ne bi hodili revni, ampak bi se uštulili tisti, ki imajo dosti za preživetje. Isto je z RD in Karitasom. Pa vem kaj govorim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]



kaj hočeš s tem povedati? komu pa potem nosim cote, ki so res dobre samo jih pač ne nosim več.


uH, bUŠICA, tu ga mimo pihaš. Jaz z veseljem pomagam mamicam, družinam v stiski, otrokom in živalim, ampak se Rdečega Križa in Karitasa na daleč izogibam. KEr se mi gabijo. Ima to nesrečo, da je moja soseda kajjazvemnekiHIGH na KAritasu, pa da je sram ni, no. Pa še okoli razlaga. Kar boljšega, lepšega pride, itak ne dajo pomoči potrebnim, ampak si sami razdelijo, tisto res slabo pa dajo naprej, kao 'srotijem' dajo pa raztrgane cunje, da jih ni sram[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Potem pa ta dotična gospa še veselo razlaga, da od kar je v penziji in pri Karitasu, si sploh cunj ne rabi kupovat (penzijo pa res lepo, da ne bi o tem). Tiste paketa od rdečga križa si kar tako delijo, ziher vsak mesec prinese domov enega, pa še z veseljem pove, da ga je.
Tako da -> mene pri Karitasu in RKju ne vidijo, raje malo v klet pospravim, dokler ne dam tisti ženski, ki jo poznam in res potrebuje, otroške cunje sem pa dala nekaj kar v materinski dom, kar res ni bilo za prodat, ampak za porabit pa normalno.
MAtr bi jih, sem kr jezna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




kaya2007 -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 20:39:19)

sicer je res problem komu stvari preidejo v roke (zato sploh nič več ne dajem v razne organizacije), ampak če bi zagotovili, da bi dobili res tisti, ki so ogroženi, sem pa absolutno za. tudi zato, ker sem videla kako ljudje vsak mesec stojijo v vrsti da dobijo bone za mleko...se človek zamisli.




evi28 -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 20:41:41)


IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

spet bodo prišli na račun tisti,ki tega sploh ne potrebujejo ,ampak že  tako izkoriščajo državo na vseh koncih kjer se da,in prikrivajo dejansko stanje.Mislim da to ni nobena rešitev za tiste z nizkimi prihodki,naj raje razmišljajo o kakšni drugi pomoči.




Pa tudi, če bodo prišli na račun tudi taki, ki jim taka pomoč ne pripada po paragrafih, zraven bi bilo pa dosti takih, ki jim pripada in ki jo potrebujejo. A ni to dovolj?
Razmišljanje o kaki drugi pomoči...Kakšni pa, na primer, poleg večjih plač seveda?




Anonimen -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 20:46:26)

Razmišljanje o kaki drugi pomoči...Kakšni pa, na primer, poleg večjih plač seveda?


Zemljo tistemu, ki jo obdeluje.

Pri cenah solate bom prva z motiko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




evi28 -> RE: Socialne trgovine (19.1.2009 20:58:13)

[sm=jezicek.gif]




Mišni -> RE: Socialne trgovine (20.1.2009 13:53:34)

IZVIRNO SPOROČILO: evi28
Pa tudi, če bodo prišli na račun tudi taki, ki jim taka pomoč ne pripada po paragrafih, zraven bi bilo pa dosti takih, ki jim pripada in ki jo potrebujejo. A ni to dovolj?


Ja, seveda, s tem se pa res popolnoma strinjam. Ne moreš zdaj ne pomagat zato, da s ene bi slučajno kdo pa okoristil s tem. Ker tisti, ki so pomoči potrebni, so joi resnično zelo.




BUŠICA -> RE: Socialne trgovine (20.1.2009 14:01:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_

Kar boljšega, lepšega pride, itak ne dajo pomoči potrebnim, ampak si sami razdelijo, tisto res slabo pa dajo naprej, kao 'srotijem' dajo pa raztrgane cunje, da jih ni sram[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .


ne morem verjet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].




Volga -> RE: Socialne trgovine (20.1.2009 14:08:29)

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

No recimo.....kako bo ženska, stara 70, 80 let, z kmečko pokojnino k niti za položnice ne zadošča pršla do take trgovine?



nekateri imajo otroke, ki jih zapeljejo do štacune, nekateri pa dobre seosede, ki jim pomagajo. Moja mami celo vas razvaža in v zdravstveni dom in v lekarno, in v trgovine. treba si je pomagat.




Anonimen -> RE: Socialne trgovine (20.1.2009 14:12:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca

No recimo.....kako bo ženska, stara 70, 80 let, z kmečko pokojnino k niti za položnice ne zadošča pršla do take trgovine?



nekateri imajo otroke, ki jih zapeljejo do štacune, nekateri pa dobre seosede, ki jim pomagajo. Moja mami celo vas razvaža in v zdravstveni dom in v lekarno, in v trgovine. treba si je pomagat.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] pri nas so tudi take prostovoljke.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]