|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Če ima mama dve levi roki......
19.1.2009 10:05:08   
Bejba
............ kar se tiče ustvarjanja z otroki. Rada bi popestrila kakšen dan mojima dvema škorčkoma, pa sem totalni antitalent za kakršnokoli ustvarjanje. Še risat ne znam, da bi se lahko reklo.
Zato me zanima če imate kakšne ideje kaj počnete s svojimi otročki doma v stanovanju, da je zanimivo in ne tako vsakdanje. Stara sta 2,5 in 4.
Predvsem bi rada naredila bolj zanimive dopoldneve 4-letniku, ki ima trenutno zlomljeno nogico ter gips in sva doma, pa je že čisto zdolgočasen in naveličan.

Torej, s predlogi na dan.

Hvala in lep dan! Bejba

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Če ima mama dve levi roki......
19.1.2009 10:11:38   
Anonimen
Moja 4-letnica je navdušena nad igro Enka, Človek ne jezi se, Domino s sličicami. Za risanje pa obstaja en super priročnik za risanje živali. Tako, da zdaj gre še meni risanje user posted image  

No pri nas so itak glavni avti. Kar koli ustvarja se konča pri avtih.

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2009 10:24:27   
Volga
Družabne igre: loti karoti, ekec pekec kurji drekec, kakšen spomin, lahko nabaviš puzzle in skupaj sestavljata, mu daš plastelin, sprintaš kakšne pobarvanke, gledata knjige ali pa mu daš risnako ali igrico na računalnik. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2009 10:29:01   
muha1
Lahko pobereš v kuhinji vse škatle in narediti grad ali pa avto. Iz kolaž papirja izrezujeta npr. avto, hišo,... in nalepita na papir, na koncu lahko še kaj gor doriše. Zelo fajn ideja je tudi kaširanje, to imata tudi za več dni in je fajn za sprostitev. Upam, da sem kaj pomagala. Idej je namreč ogromno.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2009 10:52:23   
mala maja
prvo mi je padlo na misel, tempera barvce in gipsuser posted image  pa veselo na delo in packanje. Uživala bosta oba.

Drugače pa naši najrajši kaj strižejo, barvajo in packajo.
Semena za ptičke imate sigurno doma, pa kašen paprnati krožniček, lepilo tudi. Pa naj delata slikice iz semen. Spomin verjetno ne bo zabaven ker je mala še premajhna in bo hitro prišlo do kakšnih nesoglasihuser posted image , parv tako enka.

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2009 10:56:04   
Felicita
ena ideja, k zna bit zelo zabavna in ne potrebuješ nikakršnega umetniškega talenta.

list prepogneš, potem razgrneš in pri pregibu na notranji strani naneseš nerazredčene tempere - najboljše kšne 3 barve... pikice, kačice itd. potem list zapogneš nazaj, z roko večkrat potegneš čez in potem spet razgrneš in posušiš. pa velik veselja z ugibanjem, kaj bo (je) nastalo.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2009 11:03:02   
Naomi
...ce mas dve levi, sam desnicarka ne smes bit, k pol se to nau ratal user posted image user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2009 11:06:52   
Sisika
Naši trije (2,3,7) let najraje rišejo s prstnimi barvami, vodenkami, tempercami, plastelin.  Izrezujejo stvari iz reklam, jih lepijo in naredijo slikico na različne teme - družina, hrana, prosti čas... Človek ne jezi se, spomin, 4 v vrsto, enka, v posodice nasujemo testenine, riž, proso. Sedijo za mizo in kuhajo...  Pečemo piškote - pol kozarčka soli, pol moke, in vode da bo gosto in dobite testo za gnetenje... Ali pa pravo testo. Pa delate kifle, žogice, izrezujete z modelčki. Se greste za frizerja. Za prodajalca in kupca....

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2009 11:42:54   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: Sisika

Človek ne jezi se, spomin, 4 v vrsto, enka,

A se res že ta igrice igrate s 2,3 leti starimi otroci? Naš bo maja star 3 leta, pa se mi zdi še absolutno premajhen.

(odgovor članu Sisika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2009 11:51:44   
Anonimen
Moja se je pri stirih sla remi.Smo "tastari"ogromno prekartali,se je morala hitro naucit,le drzat vseh kart ni zmogla,tako,da jih je razvrscala poleg na klopci.
Prstne barve,Clovek ne jezi se,Kure,Pingvine,puzzle(te je pricela sestavljat pri 2letih).....

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
19.1.2009 11:59:18   
lenika
Potem je že pri dveh letih znala štet do 6, figure premikat, preštevat pike?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.1.2009 12:00:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Potem je že pri dveh letih znala štet do 6, figure premikat, preštevat pike?

O cem ti to,sem napisala da je pri dveh puzzle sestavljala.

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
19.1.2009 12:05:57   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Prstne barve,Clovek ne jezi se,Kure,Pingvine,puzzle(te je pricela sestavljat pri 2letih).....

Sorry iz tega sem razumela, da je igrala Človek ne jezi se že pri 2.letih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.1.2009 12:07:51   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Sorry iz tega sem razumela, da je igrala Človek ne jezi se že pri 2.letih.

Sem mal cudno napisalauser posted image .Sicer se gre tudi Clovek ne jezi se lahko.Pac otroku rokico drzis,kocko pa sam mece.

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
19.1.2009 12:08:41   
Anonimen
pomota

< Sporočilo je popravil kleopatra28 -- 19.1.2009 12:09:12 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
19.1.2009 12:13:25   
Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Sisika

Človek ne jezi se, spomin, 4 v vrsto, enka,

A se res že ta igrice igrate s 2,3 leti starimi otroci? Naš bo maja star 3 leta, pa se mi zdi še absolutno premajhen.

Ja, spomin se greš lahko s triletnim otrokom, pa puzzle tudi lahko sestavljaš, pa Črnega Petra tudi.

Ostale igre sem pa jaz predlagala za štiriletnika, kar je spraševala v drugem delu posta.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.1.2009 12:17:19   
Ajvy
Sej ni važno če ne znaš risat...ali ustvarjat....važno je ,d a se trudiš zraven njega.....jst mam tudi dve desni roki ( sem levičarka), pa je vse zadovoljan ko riševa...vsaj približno je itak nečemu podobno......
Ah ne se obremenjvat...ko sva delali verigo za NL tudi ni bila najlepša in po jusu...samo je bila najina...in ona se je zelo zabavala....

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.1.2009 12:43:04   
Lunca1
Spomin se gremo tako, da so slikice vidne in išče pare. Drugače pa risanje, branje pravljic.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.1.2009 12:56:03   
higuys
Čisto konkretno:
- dva tulca od papirnatih brisač ali toaletnega papirja oblepi z kolaž papirjem , zlepi skupaj in imaš daljnogled user posted image

- zdaj smo v fazi ko šivamo gumbe  (stara kuhinjska krpa, gumb, šivanka)

- barčico iz paprija verjetno znaš izdelat? Ena je ribiška, potniška...

- iz škatle za čevlje lahko narediš postljco za medvedka/ uto za kužka

- pokažeš jim kako se kvačka - osnovni niz znajo že triletniki - pa ga lahko uporabite za verižico, vrvico za psa...

- cofke iz volne je tudi zelo enostavno naredit

jaz imam ravno nasprotni problem user posted image  , preveč idej in otroka , ki bi laufal po dvorišču

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.1.2009 13:14:56   
mateyka
ekec pekec kurji drekec

kakšna igra je to? user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.1.2009 13:53:00   
LEJLA
-v skutine sloncke daj barvo in potem notri pomakas rolco od wc papirja in stempljas kroge (to so delali 2letniki v vrtcu)

-iz kolaza izrezi srcek (2x) in nalepi na wc rolo in se malo okrasi s tipalkami in dobis metulja

-iz kolaza ali revije rezi like (vecji lahko ze sam) in jih nalimajte na papir

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.1.2009 13:54:45   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ekec pekec kurji drekec

kakšna igra je to? user posted image

http://www.laserplus.si/igre/ekec/navodila.html

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.1.2009 12:35:11   
sanasan
- škarje (otroške) in lepilo, selotejp...to je pri nas zakon od 1.leta
- papir namaže npr.z lepilom in lepi riž, koruzo, makarončke
- vodene barvice...če nočeš packarije kupiš temen papir (npr,kolaž) in samo s čopiočem in vodo piše in nato je bilo naši zabavno gledat, kako se suši na radiatorjuuser posted image
- plastelin ali slano testo, pečeš piškote, testo za pizzo ipd.pa ustvarjata zraven...seveda morata tudi onadva spečt
origami - ladjice, klobučki, kuverte, živali...
-naša uživa tudi v ustvarjanju s tulci od toaletnega papirja, pap.brisač.....nardeiš klobuček in nogice...oni pa narišejo obraz...nalepijo
- domine, človek ne jezi se, spomin (na začetku tako, da npr. gledajo in iščejo pare)
- izrezovanje iz revij in lepljenje - naredijo svojo sliko

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 23
20.1.2009 13:07:56   
crci06
Če se dvoletnik navduši, lahko počne večina zgoraj  naštetega.
Rezultati niso ful blesteči, so pa umetniški in se lahko pri vsakem delu greš potem igrico "kaj je nastalo" user posted image

Drugače ima od naštetega naš 2-letnik zelo rad domine, spomin, bilo kakšne pare skupaj sestavljat, sestavljanke na 100 in 1 način, mečkanke - kao kolaž, samo da kroglice papirja skup mečkaš.

Pojdi si po kakno knjigo v knjižnico, obstaja veliko knjig z  miljon idejami, pa še otroka zaposliš, da jih sam pregleda in izrazi željo, kaj bi on počel.

Pomoje bi ti ta velik počel prav vse zgoraj našteto, lahko pa ga celo prosiš, če on tebe nauči kaj novega iz vrtca, nekaj, kar ti ne znaš, pa bo najbolj ponosen. Ali kakšno pesmico...

Pa povej nam, kaj se je najbolj obneslo!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?