kosila za roj. dan (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


MojaM -> kosila za roj. dan (18.1.2009 22:44:37)

Zdravo!

Čez nekaj dni bom praznovala 30 let in bi rada skuhala doma kosilo za starše in par prijateljev.
Ali imate kakšno idejo kaj naj pripravim?

Hvala!

LP!




kaja26 -> RE: kosila za roj. dan (18.1.2009 22:51:01)

http://www.kulinarika.net/recept/mesne_jedi/Piscanec_Sezam,_odpri_se-11367.html

kaj takega, je hitro in enostavno, pa zelo dobro (edino js naredim z čebulno omako)




muška -> RE: kosila za roj. dan (19.1.2009 8:25:01)

http://www.kulinarika.net/recept/mesne_jedi/Piscancji_zur-2789.html    meni je to ful dobro, je pa res da morate imeti radi smetano!
samo opozorilo, NE uporabi rastlinske smetane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bodoča -> RE: kosila za roj. dan (19.1.2009 9:06:55)

IZVIRNO SPOROČILO: muška

samo opozorilo, NE uporabi rastlinske smetane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



To bi ti tudi jaz priporočala, sem zadnjič delala eno omako z rastlinsko smetano, ker ni bilo druge doma in sploh ni bilo okusno. Drugače tisto omako vsi "poližemo" s krožnikov, takrat je pa skor vsa ostala.

To je tudi dobro http://www.kulinarika.net/recept/mesne_jedi/Ocesca-9808.html ali pa to http://www.kulinarika.net/recept/mesne_jedi/Piscanec_ala_Oprah-12141.html ali to http://www.kulinarika.net/recept/mesne_jedi/Svinjska_ribica_v_testu-4496.html,...

zdaj moram pa nehat, ker sem kar lačna postala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




fricka -> RE: kosila za roj. dan (19.1.2009 12:10:49)

Okusni in atraktivni so telečji zrezki v šknicljih iz peki papirja:

Zrezke ali bolje zarebrnice nasoliš in popopraš. Prepražiš šampinjone z malo čebule. Velik list peki papirja pomažeš z maslom (jaz dam košček masla na mesto kjer bo zrezek), položiš nanj košček pancete, zrezek, še enkrat košček pancete in gobice. Zaviješ v papir (spodvihaš konce), da tekočina ne more izteči. Pečeš 20 min pri 200 C. Na mizo daš v škrnicljih, da vsak sam odpre zrezek s sočno omako.





rija -> RE: kosila za roj. dan (19.1.2009 14:47:47)

jaz sem prejšnjič pripravila par variacij kitajske kuhinje, pa malo sreče s kolački sreče, pa obvezno palčke dati zraven.....




Stran: [1]