|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: obiski
19.1.2009 12:23:10   
*Ema*
Kadarkoli dobim obiske nekaj spečem. Kar ostane jim dam za domov, ker drugače preveč pojemo.user posted image user posted image

Ne sodi drugih po sebi, kaj lahko se zgodi, da bo na koncu sojeno tebi.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.1.2009 12:44:18   
tanikaa
Če bi meni kdo rekel, da bo vzel kos peciva za domov, bi mu z veseljem dala. Mislim tu res ne vidim problema. Ko pa mamo kake fešte, pa je robe ful, potem pa jim itak  spakiram za domov. Prosila pa še nisem nikjer, ker peciva ne maram. Mi ga pa velikokrat spakirajo za ostali del familije.

Ne bit škrt pupe. Saj zaradi enega kosa peciva manj pri bajti ne boste lačne. Pomislite samo, koliko kosov pa zmečete v koš.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.1.2009 12:48:44   
higuys
mi smo z vasi user posted image  in vedno razdelim hrano , ki ostane na fešti med povabljene...ker res ne vem kaj bi mi trije recimo z . 1 kg preostale torte, pladnjem peciva, narezkom...Še tisto malo kar pustim za doma se ponavadi valja po hladilniku in konča v smeteh user posted image .

Me pa ni sram vprašat za domov, v stilu...kaj lahko vzamem en košček za moža/otroka, ker je res ful dobro in bi rada da probajo..pa mi še ni nikoli noben odrekel. Ponavadi sfehtam še recept in ko spečem "vrnem" košček user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.1.2009 15:50:39   
sinnerka
z veseljem dam za domov pa četudi poje pol pladnja in prosi za domov dam ker to pomeni da sem dobro spekla user posted image

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.1.2009 16:17:45   
Virtualna
IZVIRNO SPOROČILO: sinnerka

z veseljem dam za domov pa četudi poje pol pladnja in prosi za domov dam ker to pomeni da sem dobro spekla user posted image

user posted image user posted image user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
19.1.2009 16:31:42   
neanja duo
Mojemu se pa to ne zdi ravno...pa ga včasih,če kam gre rečem naj kaj prinese.Pa pravi,da to ne zgleda....fehtat za domov.....

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 31
19.1.2009 17:41:36   
Anonimen
To je čisto stvar navade v določenem okolju. "Mojim" sem vedno dala kak kos za domov, poleg tega še gledala, da sem vedno imela dovolj peciva,  da je ja kaj ostalo še za njih, moževa žlahta je bila pa celo presenečena, ko sem ponudila npr torto, ki je ostala, ker mi je ne bi mogli toliko pojesti. Če bi mi pa to rekla prijateljica, bi pa z veseljem dala za domov, rajši, kot pa da bi malo pojedla iz vljudnosti, ostalo pa pustila, ker je potem itak za v smeti. Pa če nekomu tisti trenutek ne paše, zakaj pa bi se silil iz vljudnosti....No, to govorim za peciva, štrudel, torto, za piškote, ki jih kupim pakirane, bi jo pa čudno gledala.

(odgovor članu neanja duo)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
19.1.2009 18:58:14   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: sinnerka

enako user posted image

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
19.1.2009 19:15:04   
FLASK_A
Obiskom ne dajem za domov, se pri nama kar lepo vsi najedo. Nevem, ni še nikoli noben rekel, če bi dala kaj za s sabo. Če pa mi kaj ostane in vem, da se ne bo ponucalo takoj (kruh, svež narezek, potička, piškoti- ko naredimo kakšno srečanje in je hrane pač preveč), dam vsakemu kaj za s sabo.

Drugače pa jaz sedaj vuser posted image kar velikokrat pokličem naše, da mi moja babica speče tisti svoj najboljši štrudelj in ga dobim za domov pol plehauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Njammiiiiii!!! Nikjer ga ni za dobit takegauser posted image user posted image user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
19.1.2009 19:37:12   
bumerang
Eno je večja zabava ali proslavljanje, takrat ponavadi dam torto za domov za tiste, ki niso prišli, ali kako pecivo viška.

Če bi me pa kdo, ki se najavi na klepet ali pride mimo, vprašal naj mu dam ponujeno za domov, bi pa mislila, da me zajebava. A vi to resno?

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.1.2009 20:01:37   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: miniko

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Pri nas je pa tako, da običajno sladkarij ni, ker jih takoj vse požremo. Tudi tisto, kar spečemo, ponavadi v 1 uri že ni več. Tko, da, če obiski hočejo kej pojest (sladkarije), morjo kar lepo s sabo prnest. 

user posted image user posted image user posted image  huh pol pa vi nimate veliko obiskov.

Ja, sej, ker obiski v bistvu pridejo zaradi keksov.

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.1.2009 23:25:32   
Leteči zmaj
Mi tudi v bistvu ponudimo in ne dajemo za domov, razen če bi kdo res prosil.

Me je pa ta tema spomnila na eno praznovanje v neki restavraciji, ki smo ga imeli. In smo bili povabljeni člani družine in kolegi. No in povabljena je bila tudi kolegica slavljenca (v bistvu sodelavka, s katero sta v pisarni in sta res tako rekoč prijatelja), njej fant ni bil prisoten (je bil pa vabljen), ker ni za "takšne žure" in se drži bolj sam zase. No, ampak ko smo večerjo zaključili in je hotel slavljenec že plačati, je ona naročila (brez da bi vprašala slavljenca ali lahko), da naj pripravijo še eno porcijo za domov za njenega fanta in dodajo na račun user posted image user posted image user posted image Smo vsi kar na rit popadali, ampak njej ni bilo to nič čudnega, očitno.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 37
20.1.2009 8:29:03   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo
Samo razmišljam..... Ali obiskom,k npr. vi spečete kakšno sladico in jo kdo ne je,datse potem za domov?Ali sami rečejo,če daste in bodo pojedli drugi dan?Ali vi kdaj rečete,če ste na obisku naj vam dajo za domov za drugi dan?

Sama od sebe ne dajem za s sabo, ne sprašujem, ali naj dam za s sabo in na obisku ne prosim, naj mi dajo za s sabo. Bi pa dala, če bi mi kdo rekel oz. vzela, če bi kdo ponudil. Ampak na to še nisem naletela.

Neposredna povezava do sporočila: 38
20.1.2009 9:43:18   
Kontrakarambolšrauf
Ni mi še nikoli na misel prišlo da bi koga fehtala če mi da kaj za domov ali da bi raje potem doma pojedla. Slednje bi se mi zdelo celo sila nevljudno.
Tudi pakiram ne nikomur ničesar za domov, razen če je to kaka fešta in nekdo iz opravičljivih razlogov ni mogel priti mu nekaj zavijem in pošljem.
Drugače pa raje bolje poračunam koliko se bo pojedlo, tako da sicer nikoli ne zmanjka, ni pa toliko da bi kar v nekih inormnih količinah ostajalo, da bo potem morala razdeljevati, da se nam ne valja po hladilniku.
Nam paše naslednji dan "ostanke" pojest, obiski pa imajo ponavadi doma svojo hranouser posted image

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
20.1.2009 10:29:03   
lilka
Ja je razlika obisk ali zabava...

Mislim, če pride nekdo na popldanski obisk, ne vem no, pri nas nimamo takih navad, jaz itak ne pečem, tako da nimam kaj s sabo dajatuser posted image

Sva pa v nedeljo za obisk, ki se je najavil pripravila pizzo, da ni glih klasični narezek na mizi, samo smo jo vso pojedli, pa tudi če je nebi, nebi vprašala, če je bodo domov nesli, sej bi me ja čudno pogledaliuser posted image

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 40
20.1.2009 13:03:09   
neanja duo
IZVIRNO SPOROČILO: Kontrakarambolšrauf

Ni mi še nikoli na misel prišlo da bi koga fehtala če mi da kaj za domov ali da bi raje potem doma pojedla. Slednje bi se mi zdelo celo sila nevljudno.
Tudi pakiram ne nikomur ničesar za domov, razen če je to kaka fešta in nekdo iz opravičljivih razlogov ni mogel priti mu nekaj zavijem in pošljem.
Drugače pa raje bolje poračunam koliko se bo pojedlo, tako da sicer nikoli ne zmanjka, ni pa toliko da bi kar v nekih inormnih količinah ostajalo, da bo potem morala razdeljevati, da se nam ne valja po hladilniku.
Nam paše naslednji dan "ostanke" pojest, obiski pa imajo ponavadi doma svojo hranouser posted image

no,o tem sem govorilauser posted image

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 41
20.1.2009 17:55:08   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Virtualna

Pri nas je pa tako, da običajno sladkarij ni, ker jih takoj vse požremo. Tudi tisto, kar spečemo, ponavadi v 1 uri že ni več. Tko, da, če obiski hočejo kej pojest (sladkarije), morjo kar lepo s sabo prnest. 

Opajade....iz neke vljudnosti do svojih obiskov, bos pa ja eno skatlo keksov prisparala... na žalost mi ne uspe, jih pa skočim kupit, kadar se mi vsaj 10 minutk prej najavijo. ma, ce bi kdo od mene pricakoval, do nosim k njemu skatle piskotov oz. cesarkoli...ma me nebi vec videl..NIKOLI ...kaj se pa to pravi...  Na srečo med mojimi prijatelji in znanci ni takšnih snobov.

TomTaylor, ko gres pa ti kam na obisk...tudi nosis s sabo (sladkarije) Itak, seveda, ali pa sadje, pijačo, kavo..pač tisto, kar imajo gostitelji radi...A ti ne?? .  ...no in ce ne nosis pa ce ti kljub temu neka teta ponudi pecivo, ga bos pojedla Menda ga ponudi zato, da bi ga pojedla in ne zaradi okrasa? user posted image

Sto ljudi ... sto cudi... Ja to se pa strinjam.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: miniko

user posted image user posted image user posted image  huh pol pa vi nimate veliko obiskov. Ja itak, k vam pa hodijo samo zaradi peciva mogoče?

user posted image user posted image user posted image

Hjoj, znate bit smotane ene user posted image Običajno nam zmanjka sladkarij, smo sladki, da je kaj. Obiske imam pa itak po večini take, da to dobro vedo in nam vedno prinesejo sladke dobrote, pol jih pa skupaj pojemo.  Kadar gremo na obisk vedno nesemo s sabo nekaj kar je gostiteljem všeč - sadje, sladkarije, slano pecivo, pijača, kava...eden obožuje bohinjski domači sir, pa mu ga nesemo...Mislim, da se tudi spodobi nekaj nesti če greš na obisk.

Ne razumem pa zakaj naj  ne bi imela obiskov?user posted image Razen če zaradi piškotov in čipsa hodijo user posted image

Pač, vsak po svoje, bohinjec pa s krampom....user posted image

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 20.1.2009 17:57:03 >

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 42
21.1.2009 22:40:56   
ronja
Hehe, pri nas pojejo in potem hočejo in dobijo še za domov user posted image (rada pečem, pa večina rada je, kar spečemuser posted image ). Imam tudi navado, da kar ostane od torte/peciva,... pač razdelim, da odnesejo s sabo še za naslednji dan. Če pozabim zdaj tudi sami rečejouser posted image .
Na splošno smo vsi taki, da si dajemo hrano sem pa tja, jaz dobivam v gl. jajca in solato, pa kako sadje, dajem pa pecivo in sladoled, očetu pa še kako glavno hrano. Kar naredim, dobi, kdor pač pride blizu. Moja mami dostikrat noče sladkarije, ker jih ne je pozno popoldne in zvečer in ji pač dam za seboj. Brat in njegova punca pojesta kos tu, vedno pa dobita kos še za sabo. tašči dam vedno še kos za tasta. Tašči ali pa svojim tudi komot rečem, če mi ne paše, pa mi dajo za domov (se je parkrat zgodilo v user posted image , ko mi je bilo slabo), sicer pa v gl. kar pojemo, kar dobimo.

Prijatejlice so iste kot brat: pojejo tu in ko probajo, navadno nimajo nič proti, če jim dam še za sabo kajuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 43
21.1.2009 22:59:43   
ronja
Ce mi kdo kaj da pa z veseljem vzamem.

mič, pridi na čokoladno rolado z bananami, hehe. Ta je od tašče, v hladilniku pa čaka še čokoladna krema (ta je pa domača), v zmrzovalniku je sladoled (več vrst),...

Pa ne gre za to, da doma ne bi imeli kaj jesti. Gre za to, da nekoga pocrkljaš. Da ješ bolj raznoliko, ker imaš na voljo več sladic, recimo. So stvari, ki jih pač drugi ne delajo, jih pa radi jejo (recimo domači ravioli ali domače testenine, recimo ajdove, koruzne, sladoled, kremaste torte...) in tega sicer ne bi jedli, tako pa dobijo in imajo eno kosilo ali pa sladkarijo rešeno. A ni to fajn, da lahko komu kdaj narediš kako malo uslugico? In potem on/a tebi?

je pa res, da jaz skoraj vsak dan kaj spečem, tako da se nam kaj strašno ne pozna, če pride obisk in pač dam vse piškote. Saj sicer bi jih pa mi pojedli do večerauser posted image .

Oče mi je celo v porodnišnico prinesel še topel štrudelj, hehe.

Če kdo pride nenajavljen, naredim na hitro kake vaflje (testno maš 1-2-3 skup, pečejo se pa itak sami), pa domač sladoled zraven, pa se še noben ni pritožil, ker mi ni uspelo nobene škatle keksov prišparat, hihi.

No, pice pa tudi jaz ne ponujam za sabo iz enega samega razloga: ker bi lubi po moje kar spakiral od užaljenostiuser posted image , hehe. Obožuje domačo pico in mu je najbolj všeč, če kak kos ostane.

Čudno pogledajo nekateri, vzamejo pa vsi, pa naslednjič nič več čudno ne gledajo in kar malo čakajo, če bom ponudilauser posted image .

PS: smo pa iz mesta, pa vseeno radi delimo hrano, hehe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
22.1.2009 0:11:06   
Nur
IZVIRNO SPOROČILO: neanja duo

Mojemu se pa to ne zdi ravno...pa ga včasih,če kam gre rečem naj kaj prinese.Pa pravi,da to ne zgleda....fehtat za domov.....

Saj ima prav.... jaz še nikoli nisem naletela na koga, ki bi fehtal za domov...pa tudi sama nikoli ne fehtam...mi pa tašča vedno porine v vrečko kako pecivo, ker ve da ga imam rada. Če ti nekdo da z veseljem vzamem, in če imam nečesa doma preveč z veseljem dam....

Neposredna povezava do sporočila: 45
23.1.2009 9:57:43   
komarka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

mič, pridi na čokoladno rolado z bananami, hehe. Ta je od tašče, v hladilniku pa čaka še čokoladna krema (ta je pa domača), v zmrzovalniku je sladoled (več vrst),...

Ronja, js bi tud!user posted image A poveš naslov?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
23.1.2009 11:12:52   
picola1
Ah, komarka, no...A veš, da se ne spodobi fehtat? user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
23.1.2009 11:27:58   
ronja
komarka, komot, samo rolado in kremo smo že pojedli... Je pa zdaj torta, a bo v redu?

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
23.1.2009 11:39:36   
komarka
Ma, mene ni sram fehtat.user posted image Se mi ni dalo pisat da mi se tud obkladamo s hrano kt v "moja velika grska poroka".
Sam da men nec ne ostane ker ne vem al povabim prevec ljudi al pa premal pripravim. Sam starn se pa ne meče!

Ravno v nedeljo smo bli na obisku in so nam ponudli strudl, ker smo bli od kosila, je moz reku da zdej ne bi, bi bil apa vesel drug dan za malco, no men so dal pa tam in še za domov.user posted image

Ronja, men se zdi da vse kar pride izpod tvojih prstov je dobruser posted image lahko pa na ZS poves naslov,da ne bo prevlke guzve, pa pridemo sam tisti k nimamo bonotna user posted image user posted image

Al pa vsaj kak recept. recimo tist za vafje!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
23.1.2009 12:22:38   
mojamura
jaz pečem zelo redko....prvo nimam časa, drugo niti sama ne jem stvari, v katerih je cuker....včasih mojim naredim kaki biskvit ali kak rižev narastek. za obiske ne pečem, jim pa dam na mizo kakšne napolitanke, za njihove otroke smokije, pijačo, kavo.

ampak nimamo dosti obiskov in niti sami ne hodimo dosti na obiske, tak da...

jaz se dandanes ne čudim ničemur več...ker tisto kar je zamene malo ''off''...je za nekoga drugega čisto normalno

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?