|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   OTROCI PRI OČETU
18.1.2009 17:04:41   
CLAUDY11
Hola mene zanima kako se vaši otroci obnašajo kadar so pri očetu !!!
jaz mam 2 otroka 5 in 9 ki gresta 1 vikend na mesec k očetu prespat drugače jih ima vsak drugi teden 2 dni popoldan.  Naj povem da sva že več kot 2 leti narazen in na začetku jih sploh ni hotel imeti tako da sem prek csd dosegla da jih vsaj nekaj vzame  počitnice pa še nista v 2 letih preživela pri njem ker jih noče oz niti ne reče za njih 
in tu se sedaj začne moj problem  za vsak ko gresta k njem me sin sploh ne sme  poklicat po telefonu (in tud jaz ne kličem več ker so potem samo pripombe!!) Kadar pa prideta od njega sta zelo zdivjana in rabim najmanj 1 uro da jih umirim ko pa vprašam kako je blo pa nič nočeta povedat- ker je tak ati reku da nas nič ne briga kak majo pri njem-  tako da jaz tud ne sprašujem več ker se je zgodilo da je sin začel jokat in reku da nič ne bo reku ker se potem kar gregajo na njega!!!!!?????????     včasih ko pa prideta sta čist mirna in se najprej prideta stiskat k men in se sploh ne umakneta od mene????!!!!!  kaj  ima katera od vas kakšne podobne izkušnje????

saj včasih me mika da bi bivšega poklicala in ga vprašala kaj je blo sam mislim da ne bo haska saj se še pogovarjat noče z menoj razen po telefonu in še to šele funkcionira okoli pol leta !!!! prej se pa ni dalo z nem pogovarjat in je zahtevu komunikacijo prek otrok kar sem pa jaz odklonila !! naj še povem da ima on partnerko z starejšo hčero  z katero se zdaj nekak zastopijo na začetku je bil pa problem  ker je tista punca zasegla njihove igrače posteljo,,,,,,,!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: OTROCI PRI OČETU
18.1.2009 20:31:50   
Gina
POglej, to je, čeprav se čudno sliši, čist normalen in pogost pojav. Otrok mora preklopit dva sistema. Vsak sistem je drugačen, vsak ima svoja pravila in vrednote. Otroci so še majhni in poleg tega rabijo čas, da se na stvari navadijo. Seveda jih je prizadelo, da je nov otrok prišel v njihovo posteljo, da se igra z njihovimi igračami, ampak.....a ni logično, da bo človek sprejel tuje otroke in jim nudil tisto, kar jim kot očim mora, pa da bodo od sedaj naprej delili prostore in igrače, ker bodo skupne, kadar bodo na obisku (saj veš, da so to zdaj obiski, ni več njun dom, je šele drugi dom, vikend bi se reklo...)....ni bilo sicer to najbolj taktno od očeta, način mislim, ampak najbrž imata kljub temu še vedno vsak svojo posteljo, a ne, samo drugje, v drugi sobi, pa igrače tudi, a ne. Jokajo otroci najbrž tudi doma, hočem reči da včasih človek kaj od njih zahteva, kar jim ni prav, ap so žalostni, jezni ali karkoli pač, po joku ne moreš ničesar sklepati.

Meni se zdi, da se te reči z leti zelo uredijo. Daleč najbolj pomaga, če se ti razumeš z očetom svojih otrok, pa če mu zaupaš, da bo delal z otroki ok. Če pa hočeš, da bo vse delal po tvoje, pa delaš sebi s tem slabo, saj se ves čas vmes lahko samo sekiraš. Jaz mislim, da če vsaj za silo ok skrbi zanje, da ne bodo imeli nekih dolgoročnih psihičnih posledic, četudi tam ne bo vse idealno. A veš, on je njihov oče, rabijo ga. Vedno bo njihov oče in rpav je, da sami razivjejo neko vez z njim. In daleč lažje jim bo, če bodo čutili, da tebe ne skrbi, te ni strah,da zaupaš ko so tam, da bo vse ok in da jim privoščiš, da uživajo tudi tam. meni se zdi, a si ta hip še zelo zelo prizadeta od vsega skup, kar je najbrž na nek način logično, saj še ni dovolj časa minilo, zameriš mu in ti sploh ni fajn vse skup. Ampak ti povem, ti občutki lahko minejo. Samo nekaj časa še rabite vi vsi. Ko bo tvoj ex vedel, da ne čutiš več nekih obtožujočih stvari do njega, ko bo vedel, da se da s tabo čist normalno menit, pa da mu nič nočeš, bo zihr vse skup lažje. Vsi se morate pomirit. Pa čas rabite. Boš videla, da bo boljše. Ta hip je pa vse, kar se ti dogaja, čisto povprečno normalno.

(odgovor članu CLAUDY11)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.1.2009 20:39:04   
lotoska
IZVIRNO SPOROČILO: CLAUDY11

naj še povem da ima on partnerko z starejšo hčero  z katero se zdaj nekak zastopijo na začetku je bil pa problem  ker je tista punca zasegla njihove igrače posteljo,,,,,,,!!!

(odgovor članu CLAUDY11)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.1.2009 20:43:34   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

naj še povem da ima on partnerko z starejšo hčero  z katero se zdaj nekak zastopijo na začetku je bil pa problem  ker je tista punca zasegla njihove igrače posteljo,,,,,,,!!!

Ni napisala čisto jasno, ampak iz vseh kontekstov, tudi prejšnjega pisanja o teh rečeh, jaz to razumem tako, da si je mož našel žensko, ki že ima od prej hčerko. Claudy in otroci so se odselili, ta ženska pa k njemu z otrokom vred. Najbrž je ta deklica našla svojo sobo v bivših sobah od njenih dveh otrok. Pa gotovo je bila notri še kakšna igrača, s katero se je ta deklica igrala, jo malo posvojila. A mam prav, claudy?

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.1.2009 8:54:59   
CLAUDY11
to da se je vselila v njihovo sobo je logično sam ni se mi pa zdelo vredu da je sin moral in še mora spati na kavču!!! ker je bla izjava otroku da je una zdaj tu navajena spat!!!!in un da ne živi več tu !!!! halllloooo ??? kdo je pa 8 let spal v tisti postelji???? pa tu plakate zdaj lahko lima po sobi ki jih moja 2 nista smela........ pa še marsikaj bi se našlo pa ne bom razgljabljala  !!  
ne vem pač kaj naj otrokoma rečem ko prideta ponavadi se vgriznem v jezik in jim rečem:pri atiju je pač tak: seveda sta otroka tudi doma kdaj žalostna saj to je normalen pojav  sam problem je pač da dela razlike že pri svojih otrocih :pob je več vreden ko dekle: sam dokler smo bli skup sem to lahko še uravnovesla sedaj je pa bolj očitno!!! jaz verjamem da jih ma rad sam izogibat se hoče odgovornosti!!! tak da pri njem največ gledajo tv in so na računalniku!!!
jaz resnično upam da se bo to enkrat to spermenilo !!!!  k sreči mam pa zelo razumevajočega partnerja ki ima moja dva resnično rad in se tudi ogromno ukvarja z otrokoma tako da tisto kaj ne dobijo tam imajo doma   sam to vseeno ni isto kot pravi oče  OČE je lahk samo eden!!! 

bomo že nekako to pregurali saj otroka rasteta in si bosta svoje mnenje ustvarila, trudim se pa da nič grdega ne govorim o četu pred njima  saj sta že preveč videla in bi jim rada omogočala da  za prihodnost v partnerstvu vidita  tud ljubezen in razumevanje in ne nasilje!!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2009 9:08:21   
lenika
Jaz mu sigurno ne bi silila otrok, če jih noče imet in če tudi otrokom ni všeč. Drugače pa tudi meni ni najbolj jasno glede hčerke in kdo sedaj spi v postelji od sina.

(odgovor članu CLAUDY11)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2009 17:02:09   
Gina
POglej claudy, jaz poznam na lastni koži ta problem, ko te dobesedno vržejo iz stanovanja, čeprav sem bila rahlo starejša, ampak vseeno. MOj oče se je preselil na naš vikend, pripeljal tja ljubico, preuredil hišo, potem pa jaz, ki sem tam preživela pol življenja nisem imela tam več ne postelje, ne nobene svoje reči, odstranil je vsako sled našega skupnega življenja v preteklosti, nisem se smela več ničesar dotaknit, ne odpret kakšne omare, še niti na wc nisem smela notri, ker bi morala skozi stanovanje, ampak sem lahko hodila in še zdaj hodim na tistega pomožnega v kurilnici. Ampak a veš, to pove nekaj o njem, ne o meni. In enake reči povedo nekaj o tvojem decu, ne o tebi. Grdo je, če pusti otroka spat na kavču. Grdo je, če je fant boljše tretiran kot deklica. Samo ne vem kakšen vpliv imaš ti na to? Otroka bosta zrastla in si ustvarila svojo sliko o vsem skupaj. Slej ko prej jima bo jasno vse. MOgoče si bosta sama izborila pravice, mogoče boste uspeli skupaj nekaj pogruntat in uredit. Resnično ti povem, da je z leti lažje. Gre na boljše. Vse se uredi, umiri, vsi začnete bolj enostavno dihat in živet. Če pa to ne gre počasi na bolje, ampak ostaja enako,, pa otroci sprevidijo zadevo in ko pridejo enkrat v ornk puberteto začnejo reči peljat mimo njega, očeta namreč. Prav imaš, da otroci rabijo očeta, ampak to ni vedno vse kar rabijo in ni vedno totalna katastrofa, če očeta nimajo v najboljši obliki. Tisti otroci, katerim oče ne služi kot vzor, si najdejo še kak drug vzor, a veš. Tudi tvoj partner je lahko res fajn vzor, najbrž bolj intenziven vzor kot oče včasih.
Daj času čas. Boš videla, da bo lažje.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2009 20:36:25   
CLAUDY11
hvala Gina za tvoj odgovor res mi je hudo da si morala vse to skoz dati !!!
in jaz upam da se bo vse to uredilo  samo povej mi kako si ti to vse prenesla???? ali si mela kake posledice v starosti????  mene je mal strah za sina saj je zelo občutljiv ta mala je bla pa hvala bogu še premajhna  čeprav čs danes me sprašuje zakaj me je ati tepel!!!!( na žalost sta bla zraven ko me je pretepel in sta vse videla!!!! ) s tem da jih hoče bivši prepričati da nič ni blo  !!hallooo če sta zraven stala!!! 
bila bi zelo hvaležna za tvoj odgovor!!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.1.2009 10:37:03   
Kepica83

hvala Gina za tvoj odgovor res mi je hudo da si morala vse to skoz dati !!!
in jaz upam da se bo vse to uredilo  samo povej mi kako si ti to vse prenesla???? ali si mela kake posledice v starosti????  mene je mal strah za sina saj je zelo občutljiv ta mala je bla pa hvala bogu še premajhna  čeprav čs danes me sprašuje zakaj me je ati tepel!!!!( na žalost sta bla zraven ko me je pretepel in sta vse videla!!!! ) s tem da jih hoče bivši prepričati da nič ni blo  !!hallooo če sta zraven stala!!! 
bila bi zelo hvaležna za tvoj odgovor!!!

uh nevem Claudy jaz na tvojem mestu nebi pošiljala otrok k njemu. Res ne. Slab vzgled jima je, nima ju želje videt, razlike dela med njimi..... Če imaš super partnerja, kateri ju ima rad in jima je lahko za vzgled, pol ju ne pošiljaj k očetu. Boljše da sta brez "pravega očeta" kot pa da prenašata tak odnos do njiju. To je moje mnenje. In jaz bi verjetno tako naredila. user posted image  drži se in tvoja dva sončka.

(odgovor članu CLAUDY11)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.1.2009 11:28:45   
annya
Tudi jaz otrok ne bi več "pošiljala" k očetu (zdaj če jih je nardil,še ne pomeni da je oče!!!)...razen če bi si res želeli iti.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.1.2009 12:36:10   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: annya

Tudi jaz otrok ne bi več "pošiljala" k očetu (zdaj če jih je nardil,še ne pomeni da je oče!!!)...razen če bi si res želeli iti.

TOČNO TAK. Velikokrat so očetje ki niso bioliški očetje dosti boljši od pravih. Če si jih oče ne želi, pa otroci nočejo k njemu hodit jih ne mantraj. Naj bodo pri vama z tvojim partnerjem za katerega si rekla da je zelo dober do vas. Bodite družina in jima nudita vse to kar prej nista imela. Sploh pa če sta gledala kako te je pretepal. To vedno ostane v otroku in se kaj takega nikoli ne pozabi. Omogoči jima življenja brez tega, in ju ne pošiljaj več k očetu kateri nima interesa za njiju.

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.1.2009 13:06:57   
Lalica1
Noben oče ni popoln! Pa saj ga nihče niti popolnega ne potrebuje. Vendar je pomembno, da je oče oče.

To, da sta otroka videla pretepanje....Sprašujem se kako se počutita onadva, ko gresta k človeku (nalašč ne rečem očetu), ki je pred njunimi očmi nekoga tepel, še huje, tepel njuno mamo... Potem prideta (po moje kar malo v strahospoštovanju, pričakovanju slabega?) k njemu, kjer več ne najdeta svojega prostora. Težko je nam, ki se odselimo drugam, ko pridemo domov, da je drugače. Bog ne daj, da si ne smemo česa vzeti, uporabiti,... Kako je šele otroku, ki vidi svojo posteljo (edino in prvo, ki jo ima najraje) pa ne sme do nje, svojo igračo, ki pa več ni njegova,..... In potem še občutek: Ati me nima tako rad kot... Kaj sem potem jaz? Ne bi rada bila v koži tvojih otrok.

Razumem, da morata nekaj časa preživeti pri njem. Pa saj, če je res, da ju on raje nima in onadva nimata pretirane želje, ju pač ne pošiljaj. Ko pa bo kateri izrazil željo, ju pač poslušaš.
Otroka nista nič kriva. Je njun oče pač en dre*kec, ki mu ni mar in se ne bo spremenil. Zato ker je tako plitek, da ne razume o čem ti govoriš. Verjetno pri njem ne boš dosegla napredka, zato se sploh ne trudi. Naj živi v svojem malem svetu, vsekakor pa varuj svoja otroka.

Zato imaš večjo odgovornost ti sama, ki moraš itak živeti, poleg tega pa krpati rane in pomanjkanje, ki ga povzroča oče. Bodi ob njima, pogovarjajte se, pokaži jima ljubezen, toplino in daj jima dom. To je največ kar potrebujeta in to je vse kar lahko daš.

Vso srečo vam želim!!!

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.1.2009 14:35:13   
Gina
Ne, claudy, nobenih posledic nisem imela, niti jih nimam. A veš, otroci so bolj realni, kot smo si zaščitniški starši pripravjleni priznati. Mi bi radi otroka zaščitili in ga ubranili vsega hudega. Kaj se ti bi zgodilo, če bi otroka držala proč od očeta? Otroka očeta ne bi nikdar zares spoznala. Čutila bi tvojo mržnjo do njega (pustimo zdaj ob strani upravičenost do tega, ampak dejstvo je, da bi otroka to čutila). Hkrati ga nikdar ne bi uspela realno spoznat in nikdar ne ib uspela s svojo glavo pogruntat, da nekaj ni ok. Otroka rabita tudi izkušnjo z očetom. Rabita jo. Prvič jo rabita zato, da sama prideta do zaključkov, pa kakršnihkoli že. Drugič ga rabita zaradi tega, ker če otroku omejuješ stike, še bolj spodbujaš željo po druženju z biološkim očetom - na to nas veže čist nevidna nitka, ki pa deluje kot laks, ki se nikdar ne strga čisto, žal je temu tako, zato bo oče vedno oče, četudi zanič oče. Drugič rabita stike zato, ker morajo en drugemu dati možnost sploh spoznati se, spremeniti se, začutiti en drugega. Lahko je ta fotr ta hip zanič, pa ni nujno, da bo čez dve leti še vedno. Celo nova ženska lahko spodbuja nekaj dobrega pri njem, lahko izvleče boljše reči iz njega,da lahko on nekaj naredi za svoja otroka kot oče. Ni nujno, da bo temu tako, je pa prav, da si dajo možnost. Ne glede na to, ne smeš dopustit, da jih hipotetično tepe. Če jih bi udaril, podaj prijavo naprej.

Zdajle šibem, se mi mudi, ti kasneje napišem še en ful dober primer, kako so teenagerski otroci pogruntali, da njihov oče ni tak, kot sta ga v zvezde kovala, vendar samo zaradi tega, ker je mama vztrajala na stikih za vsako ceno.

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.1.2009 16:37:33   
staši
IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1

To, da sta otroka videla pretepanje....Sprašujem se kako se počutita onadva, ko gresta k človeku (nalašč ne rečem očetu), ki je pred njunimi očmi nekoga tepel, še huje, tepel njuno mamo... Potem prideta (po moje kar malo v strahospoštovanju, pričakovanju slabega?) k njemu, kjer več ne najdeta svojega prostora. Težko je nam, ki se odselimo drugam, ko pridemo domov, da je drugače. Bog ne daj, da si ne smemo česa vzeti, uporabiti,... Kako je šele otroku, ki vidi svojo posteljo (edino in prvo, ki jo ima najraje) pa ne sme do nje, svojo igračo, ki pa več ni njegova,..... In potem še občutek: Ati me nima tako rad kot... Kaj sem potem jaz? Ne bi rada bila v koži tvojih otrok.

Razumem, da morata nekaj časa preživeti pri njem. Pa saj, če je res, da ju on raje nima in onadva nimata pretirane želje, ju pač ne pošiljaj. Ko pa bo kateri izrazil željo, ju pač poslušaš.

JAZ MISLIM ČISTO ISTO  IN SE MI ZDI DA JE TAKO TUDI PRAV

< Sporočilo je popravil staši -- 20.1.2009 16:38:30 >

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.1.2009 17:57:18   
Gina
Pa saj ni napisala, da se njen otrok ne sme igrati s svojimi igračami. Otroku gre na živce, da se še nekdo drug igra z njimi. Pa tudi ni napisala, da se česa ne sme dotakniti. Je pa res, da ima morda občutek, da ga oči nima tako zelo rad. Ampak saj ga že prej ni imel. Sprejet mora to v svoji glavici. Sprejet, da očetova brezpogojna ljubezen ni nujna za njegovo srečo. Vsak od nas, ampak čisto vsak ima na nekem področju ful reči za razrešit. Težkih reči, ki mora preko njih. Veliko otrok je takih, da imajo očeta, ki ne živi zgolj za njih. Pa da ne govorim, da so cele generacije otrok zrastle stoletja in stoletja gor v istem duhu. In zato niso umrli, so pa morda imeli bad feeling.Pa tudi ne gre za to, da jih sploh ne bi imel rad. Ima jih rad manj, kot me, mame, pričakujemo, da jih mora imeti rad. Ne znamo več ločit med tem, kaj se da prenesti in kaj ne, kaj je ideal in kaj malo manj kot ideal, ap vendar nekje še v mejah sprejmljivega in relativno povprečno normalnega za prenašat. Če te oče ne ljubi totalka v nulo, pa če ima ženo rajši, se to da prenesti ne da bi ratal živčna razvalina ko odrasteš. Garantiram. MOj oče je vedno imel svoje ženske kar precej raje kot svoje otroke. Še ljubosumen je bil nanje. in ne, ni nujno, da ti oče vse omogoči. Je fajn, ni pa nujno za tvojo srečo. Niti ni nujno, da če on z nekom živi, recimo z novo ženo in njenim otrokom, svoja dva pa vidi 2 popoldneva na teden, "uvožen otrok" spi na kavču, njegova dva pa v postelji od prej. Ni nujno, lahko zamenjajo, a ni pravzaprav logično - postavite se v vlogo nove žene. Niti ni to pogoj za srečo njegovih otrok. Fajn je, če se naučiš reči delit. Manj trpiš v življenju. Lažje ti je, če nisi tako posestniški, pa če sprejmeš, da je pač zdaj vse skupaj malo drugače, da je preurejen tale očetov lajf. Seveda bi bilo bolj fajn, če bi imeli vsak svojo posteljo, mnogo bolj fajn, ampak ni pa to pogoj za njihovo srečo. Če hoče človek biti srečen, si to lahko naredi. Fajn bi bilo tudi, da bi mamica spodbujala dobre odnose med otroki. Toleranco med njimi. To pa bi jim lahko prineslo zadovoljstvo v življenju. Torej če gledamo samo otroke, jim najbolj verjetno glede na pisanje ni nekaj strašno hudega. Razen če se jim dogaja kaj, o čemer nisi pisala.  IN to, da je njim ok je edino kar šteje, a ne. Tista soba in postelja gor ali dol, pa deljenje igrač, pa take reči...to ni tolk važno v lajfu, veš. Važno je, kako boste dolgoročno to uredili, pa se vsi skup umirili in sprejeli da je zdaj vse drugače. A veš, če bi se vidva že prej dobro razumela, ne bi šla niti narazen. Tako pa veš, da človek ni po tvojem idealu, pa veš, da ima svoje minuse in je najboljše, da se nanje pripraviš. Pa jaz bi mu vseeno poskusila zaupat, da bo ok funkcioniral kot oče najinim otrokom, pa probala bi mu čist lepo prevalit odgovornost ko sta otroka tam in to v celoti. Če pa dolgoročno ne bo šlo, pa še vedno lahko začneš drugače ukrepat. Ampak takrat boš vsaj vedela, da si poskusila vse, kar se je dalo. Sicer pa te razumem, popolnoma razumem, da te zjezi ko prideta od njega čist zmešana. Tudi mene je prva leto to dobesedno iztirjalo in ubijalo. Potem se je pa umirilo - ker smo se mi umirili med sabo.

Še zgodbico ti dolgujem. Resnična je tale zgodba. Ena moja znanka je bila ker precej let "srečno poročena"...z enim zelo neodgovornim človekom....potem je le ta našel žensko (z otrokom), odšel in nič skrbel za otroke. Dobil je še enega otroka, pa še vedno ni imel niti stanovanjskega vprašanja rešenega, selil se je od hiše do hiše, stalno je bil brez denarja, ni plačeval preživnine, ni hodil po otroke... Skratka, tale moja znanka se je odločila, da otroci morajo imeti očeta in jih je dobesedno vozila v vsako smer več kot 50km do njega in še nazaj vsa leta OŠ, da sta ga videla. Otroka sta ga kula v zvezde, on je bil vse, ona je bila slaba in zanič v njunih očeh, ker ju je morala terat, da se učita, ker jima ni mogla skoraj nič kaj dosti privoščit, ker ju je včasih seveda tudi kregala, ker....ampak je bila res fajn mama. Skrbna, realna. In ju je še kar vozila... (a ne kako večina od nas niti pod razno tega ne bi delala, z mano vred!) Potem se je starejši sin odločil, da bi šel živet k očetu. In mu je dovolila. Takrat je spoznal, kako strahotno različne so razmere, v katerih živi njegov in oče od razmer, v katerih živi njegova mama. Takrat je sinu kapnilo, zakaj je potreben nek red in disciplina, kaj je pravzaprav prav in kaj narobe. Spregledal je, da oče ni bog, in da je imela njegova mama,zelo prav, ko je živela, kot je živela. Tarkat šele je očeta postavil v svoji glavi na realno mesto.
Vprašam te, ali bi ta otrok postavil očeta na realno mesto, če ga ne bi imel prilike spoznat? Kaj bi se zgodilo, če bi mama otroke raje imela doma, pa če bi si mislila, če ne skrbi zanje, naj pa tudi ne bo v stikih z njima, kot bi večina od nas naredila? Ali bi otroka kdaj imela realno sliko, ali bi ves čas hrepenela po njegovi ljubezni in ves čas obsojala mamo, da ni naredila vssega, da bi ga spoznala, da bi si "pridobila" njegovo ljubezen? Ali bi otroka cel svoj lajf potem hrepenela po gradovih v oblakih, ali bi se cel lajf spraševala, kaj bi bilo, če pa bi lahko prišla do očeta, če ju ona ne bi vozila? Matr, tolk je bila pametna, res hudo zelo pametna. Vsaka čast, da je bila sposobna v tistih razmerah ohranit trezno glavo.

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.1.2009 18:19:42   
kajajaka

Hola mene zanima kako se vaši otroci obnašajo kadar so pri očetu !!!
jaz mam 2 otroka 5 in 9 ki gresta 1 vikend na mesec k očetu prespat drugače jih ima vsak drugi teden 2 dni popoldan.  Naj povem da sva že več kot 2 leti narazen in na začetku jih sploh ni hotel imeti tako da sem prek csd dosegla da jih vsaj nekaj vzame  počitnice pa še nista v 2 letih preživela pri njem ker jih noče oz niti ne reče za njih 

user posted image
in zakaj se ti zdi, da otroka rabita stik z očetom, ki tega ne želi???
Meni se zdi, da si ti tu naredila največjo napako. S tem le škodiš otrokom, kot sama opažaš...
Jaz sem mnenja, da otrok potrebuje stik z obema staršema - a le, če to tudi oba starša želita...
tvoj bivši pa tega očitno ni hotel in to se odraža tudi na odnosu z otroki... žal user posted image  

(odgovor članu CLAUDY11)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.1.2009 20:38:21   
Rožica I
Moj bivši ima svojega (najinega) sina zelo rad, (sicer na njegov način, ampak drugače ne zna, zato je zanj že to zelo ogromno). Hkrati pa je zelo neodgovoren. In dostikrat jaz diplomatsko posredujem, da se srečata, čeprav pride od njega ves divji in s celim kupom nepotrebnih igrač. Skratka večinoma ne deluje vzgojno na otroka. Ampak jaz imam sina najraje na svetu in moj sin ima zelo rad svojega očeta, zato se trudim organizirat njune sestanke tudi izven časa, ki ga imava načeloma sama določenega oz. bivši pokliče, da dogovorjen dan ne more prit (slišim po glasu, da je spil kak pir preveč) in zato povem otroku, da se bosta videla naslednji dan, ker ati dela in da ga lepo pozdravlja. Imam pa znanko, ki napravi pravo rabuko, če njen bivši zamudi po otroka. Celo tako daleč so šli s temi sestanki, da jim je sodišče določalo, kdaj bo bivši prišel po otroka. Skratka ta otrok ima še sedaj travme glede tega. Materi pa je bolj pomembno, da kaznuje bivšega, kot da prihrani otroku marsikatero žalostno minutko.
Hočem reči, da so važni otroci in njihov omogočen odnos z obema staršema.
Moj sin je zelo srečen in se pogosto vidi s svojim očetom. Jaz pa vem, da je moja dolžnost, da je moj otrok srečen in zadovoljen, zato delam na tem, da ima lepo mnenje o svojem očetu.
Zakaj bi se dete sekiralo, da ima egoističnega očeta, ki misli samo nase?! In zakaj bi razmišljalo o tem, da je eden od staršev manj vreden ljubezni kot drugi?!

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 20.1.2009 20:40:02 >

ROŽICA

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.1.2009 20:53:56   
Kepica83
ROŽICA samo kaj dosežeš s tem da  bivšega kuješ v nebesa in govoriš otroku kak je očka vesel in da komaj čaka da se vidita, pol pa pride otrok k njemu pa vidi da temu ni tako.user posted image user posted image  saj pa otrok ni slep in čuti ko ni zaželjen.  govorim za Claudijin primer.

< Sporočilo je popravil miniko -- 20.1.2009 20:54:09 >

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.1.2009 21:02:05   
CLAUDY11
Draga Gina !!!!!!res si super da si mi to vse napisala malo si me potolažla!!!!
resnično si upam da se bodo razmere pri nam malo polegle ker tudi jaz mislim da je za otroka pomembno stik z lastnim očetom čeprav je P......!!!!!!  otroka gret rada k njemu ker se očitno mal potrudi ali pa se hoče odolžit za tist kar je naredu čeprav jaz mislim da je bol to da se hoče pred ta novo pokazat kak faj oče je ker njej je sevede povedu da ni nič kriv))!!!!!( no čeprav vem da smo mogli zaradi njej it)  in una mu sevede verjame in tud ko je mogu zato kazen plačat za kar mi je naredu je rekla da smo si zmilili!!( tudi policiske zapisnike????!) (čudna ženska al samo G...!!!)   no vglavnem hočem se teb in vsem ostalim zahvalit za vaše odgovore!!!! veliko mi je pomenlo da vidim še ljudje ki razmišlajo z trezno glavo in so pripravljeni z menoj deliti svoje zgodbe saj se da iz njih veliko naučit!!!!!!user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.1.2009 21:03:00   
Rožica I
Bivši je rad s tamalim in ko je pri njem se nonstop ukvarja z njim (tako mi sin pove, saj mi v detajle razlaga, kaj vse sta z atijem delala), le nekdo drug (namesto njega) mora vse organizirat in uredit. Ali pa se zgodi, da se s prijatelji srečajo in pregloboko pogleda v kozarec...
Skratka, otroka ima rad, nima pa trohice odgovornosti.

ROŽICA

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.1.2009 21:42:55   
CLAUDY11
Ja poznam to kadar se moram kaj zmenit zaradi šole raje pokličem bivšo taščo(pačeprav si nisva v najboljših odnosih še ko smo bili skup ker je kr naprej zagovarjala sina)  in potem njej povem kaj se ma za naučit in kaj ma za nalogo.....!!!!! in potem se ona uči z njem al mu pomaga!!!  ker drugače so kr naprej pred TV ali na računalniku!! k sreč saj tu naredi kar rečem!!!

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.1.2009 13:07:54   
karmy
zakaj siliš za vraga otroke tja kjer niso zaželjeni? in točno veš da bodo psihično maltretirani če ne celo fizično? če jih še vedno noče jih ne pošiljaj tja, ker jim uničuješ življenje

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu CLAUDY11)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.1.2009 13:13:17   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

zakaj siliš za vraga otroke tja kjer niso zaželjeni? in točno veš da bodo psihično maltretirani če ne celo fizično? če jih še vedno noče jih ne pošiljaj tja, ker jim uničuješ življenje

user posted image user posted image user posted image user posted image            user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
17.2.2009 11:19:36   
artinger
Tudi jaz imam približno enake izkušnje. Narazen sma z exšla pred desetimi leti. Sama sem morala skrbeti za najemnino in ostale stroške, tako da sma si s sinom lahko le malo privoščila. Ob vikendih, ko je bil sin pri njem je bilo dovolj, da ga je peljal v Mc Donaldsa (čeprav je imel sin strogo dieto), pa je bil več vreden kot jaz.
Danes je sin star 15 let, ima še sestro in brata.Z mojim novim partnerjem bi se odlično razumela, če vsaj malo več naredil za šolo. Pri očetu je vsak drugi vikend in ima tam popolno svobodo. Lahko je cele dneve na računalniku, pred TV ali pa hodi okrog. Moj bivši je trdnega mnenja, da pri njem ni zato, da bi se tam učil. Meni se to zdi skrajno neodgovorno, s tem pa mene postavlja v slabo luč, čeprav mu hočem z redom samo dobro.
V mojem primeru moj bivši trdno stoji za tem, kar je bilo dogovorjeno na CSD glede stikov in otrok je rad hodil tja zaradi materialnih dobrin, tebi pa svetujem da kakor hitro bodo otroci izrazili željo, da ne želijo več k očetu, jih ne sili. Če bo kar koli poskušal, se lahko obrneš na CSD. S tem ko jih ne boš silila, da grejo k očetu, še ne mečeš slabo luč  na njihovega očeta.
Lp, Andreja

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?