G in T -> RE: Koliko konjevi imate pod rito in (19.1.2009 11:37:32)
|
Midva imava enega ki ima 60 KM, za po mestu odličen, majhna poraba, vendar dovolj uren, da sledi tempu ulic. Seveda so pa tako povsod zastoji, da je vseeno ali imam 500 "konjev" ali 60. Ko se stoji so vsi "konji" enaki. Je pa ta avtomobilček tako varčen, da bi se mi še najbolj splačal za v službo, samo kaj ko ima sedeže tako neudobne, da ni za daljšo pot. Drugi ima 90 konjev pa malo več kot tono teže, tako da je kar poskočen, vendar varčen pri relacijski vožnji na avtocesti, kjer hitrost ne preseže 110 km/h. Ker se mi skoraj nikoli ne mudi je popolnoma dovolj. Oba skupaj pa že precej stara. Ampak sta oba zaupanja vredna, saj nama še nista kako huje zagodla. Seveda sta oba bencinarja. Drugače pa občasno uporabljam tudi takšnega z 194 "konji", kadar se mi zahoče malo bolj hitre vožnje po avtocesti ali pa če se gre kam na daljo pot. Je pa tudi bencinar, tako da ni ravno ekološko oporečen, pa tudi ne rentabilen. Glede na to da so v Sloveniji že večinoma avtoceste, da imam vinjeto, ter se večinoma vozim po avtocestah, ne potrebujem super močnih avtomobilov. Želim samo varčnega, varnega in z vso mogočo opremo, ki jo lahko tisti model ima. Na žalost pa se oprema prodaja samo poleg močnejših motorjev.
|
|
|
|