Bambi D -> RE: porod - "klasična" protibolečinska sredstva (20.1.2009 16:36:31)
|
Rodila sem v Ljubljanski porodnišnici. Med popadki so mi dali Buscopan, na koncu tik pred porodom pa še eno injekcijo za katero mi niso povedali, kaj je (jaz pa sem bila preveč vneta s spopadanjem s popadki), rekli so samo, da mi bo lahko slabo. No, slabo mi ni bilo, ne vem pa koliko mi je pomagalo... Naslednji dan mi je cimra povedala, da so baje te injekcije tako močne, da bi človek, ki ni v fazi rojevanja zaradi njih lahko prenehal dihati. To informacijo je dobila od babice pri njenem porodu. Ob tem sem se zgrozila! Kako je možno, da te nihče nič ne vpraša? Mislim, da bi mi morali najmanj kar je povedati, kaj mi bodo dali in kakšne so lahko posledice. Seveda pojma nimam, kako to vpliva na otroka. Na človeka gledajo kot zgolj na številko, to je najbolj žalostno. Masko so mi non-stop vsiljevali, a sem jo vztrajno zavračala. Šele, ko mi jo je v deseto ponudila, sem precej osorno rekla, da je NE ŽELIM, potem je odnehala. Katastrofa se je seveda nadaljevala na oddelku, kjer delajo določene sestre, ki so popolnoma brez občutka tako za mamice kot za dojenčke. O tem, da se človek lahko sam odloča o sebi in svojem otroku ni bilo ne duha ne sluha. Prav tako smo se dva dni gnetle v štirih v sobi za tri. V glavnem, žalostno! Moj nasvet: zavzemi se zase in otroka, kolikor se lahko in ne se pustit sprovocirat. Pa srečen porod![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|