Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka No, se ne bi strinjala, da vsak otrok kdaj ni zadovoljen z imenom, jaz nisem nikoli menila, da nimam fajn imena, tudi za kakšno od prijateljic ne vem za to. Pa smo Janja, Silvija, Anita itd. Pač eni dajo nenavadno ime, zraven pa ne bi radi, da ljudje malega vsakič vprašajo 'kakoooo?', kaj je to za eno ime? Kako se pa napiše?... Gina - A je to neka pomembna stvar, kaj si jaz mislim ali kaj se sprašujem? po moje pa ravno zato sprašuje, ker ji je pomembno, kakšna bo reakcija ljudi ob imenu. Ja pa saj ravno to sem želela povedat Slovenka: Če je nekomu pomembno, kaj si ljudje mislijo ob imenu, naj vprašajo in se na to ozirajo. Če pa jim ni pomembno, je pa itak vseeno, kaj si mislijo. Vendar obstaja problem, ker nekateri včasih ne vedo kaj jim je pomambnejše, mnenje ljudstva ali lastno mnenje, oboje bi združili. Vendar pri tako ekstremnih imenih te reči ponavadi ne gredo tako. Aja, še ena reč je pomembna, namreč konkretno okolje, v katerem nekdo živi. V Ljubljani srečaš res ogromno skrajno nenavadnih imen. Ampak res ogromno. Nenavadno ime ni nobena redkost in temu primerno večja je toleranca prebivalcev do nenavadnosti. Veliko več ljudi se ne zgraža, kot kje drugje. Pri nas v Postojni recimo srečaš mnogo manj ekstremnih imen kot v Lj., vsaj jaz jih ne slišim. Okolje je bistven dejavnik. Razvito, razpršeno in večnarodnostno okolje zmore več sprejemanja drugačnosti, kot konzervativno, bolj vase zaprto. p.s.: Meni je moje ime strahotno dolgočasno in brezvezno. Pa kaj? Zato pa res še ni konec sveta, jaz sem jaz, pa naj mi je ime kakorkoli.
|