Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Otroku naj vsak da tako ime, kot mu je všeč. Dandanašnji obstajajo res različna imena. Včasih se sprašujem, ko vidim ime napisano, kako se izgovori, včasih se sprašujem ali je to fantek ali punčka. Ampak kaj pa potem? A je to neka pomembna stvar, kaj si jaz mislim ali kaj se sprašujem? Ko spoznam otroka, (ali odraslega človeka) mi postane ime v vsakem primeru domače, se navadim nanj in je ok. Se spomnim, ko smo dali našemu pred 13. leti ime Dan, je to bilo nezaslišano grozljivo, kr neki se je zdelo okolici, še moja ekstra tolerantna mati je rekla: A če bo hči pa Noč(ka)?, oče je bil tiho, pa delal čudne frise - itak sem se mu zmeraj zdela malo odpuljena pa ni komentiral, moja tašča ni govorila z nami 3 mesece in ga 1 mesec ni prišla zaradi tega pogledat, pa v isti hiši smo živeli, tast je pa rekel, da smo zmešani in ga ravno tako ni bilo na spregled še dlje. Kakšen kaos zaradi imena! Saj je hecno danes. Ampak tašča se ni mogla sprijaznit s tem, da bo šla z vozičkom po ulici in ga morala predstavit: Dober dan, to je pa Dan. Ni mogla sprejet. Danes je to eno relativno pogosto ime in je ni več sram. Ljudje so pa večinoma kot moja tašča. Če nekaj ne spada v povprečje, doesn`t fit. Ni za njih ok, niso navajeni, v najboljšem primeru se malo norčujejo pa ti dajo potem mir in se navadijo, ker se navadijo otroka, v najslabšem pa se počutijo osebno ogroženi (od enega imena - hecno, če bi mu dala ime Franci, ki je ime mnogih generacij, bi te večinoma tudi mal pisano gledali, da si tako konzervativna - nikdar jim ni prav ). Torej se moraš odločit, ali hočeš spadat mednje, ustrezat večini in se prilagodit, ap dat otroku neko dolgočasno ime ali uporabljat svojo glavo in svoje vrednote, svoja prepričanja. Meni moji otroci še niso nikdar rekli, da se bodo preimenovali. Pa noben od njih nima nekega dolgočasnega pogostega imena. Če jim pa ime res ne bi bilo všeč, pa ok, naj se preimenujejo. Nimam nič proti. Vsi so dobili ime v dobri veri, da delam najboljše, kar znam. Preverit pa tega, ali jim bo nekaj všeč ali ne ne moreš, ker naslednja generacija ne bo razmišljala tako kot razmišlja povprečen uporabnik rr-ja, to je druga generacija, kot bo tvoj otrok. Torej v vsakem primeru igraš loterijo. Lahko zadaneš ali pa ne. Zato je najboljše, da narediš po lastnem okusu, še vedno imaš možnost, da bo tvoj okus podedoval. Gina kot vedno . In ne zamerit saj ni smesno, toda ob prvem delu sem se pa do solz nasmejala... In ves, moj sine se pa je preimenoval, uradno pa cez 4 leta ko bo polnoleten pravi... pa kaj naj mu zdej?? Seveda upostevam njegovo zeljo in ga sem in tja poklicem po ta novem, sicer se mi na staro itak nece javljat...eh ja takle mamo.
|