|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanje o teži
16.1.2009 19:20:37   
Anonimen
Pozdravljene imam eno vprašanje in namreč danes sem imela morfologijo in mi je na UZ rekel G da je plod kar težek glede na starost.
Sedaj pa me zanima sem v 23 tednu in plodek bi naj bil težek 728g ali je to res zelo težek otrok ali pač malo težji.
Ker zaradi velike gužve ki jo je imel ni imel veliko časa za razlago sem ostala pri tem da je otrok zelo težek za svoje tedne.
Hvala za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanje o teži
16.1.2009 19:26:14   
misa4
Moj je imel okoli 780g, celo nosečnost je bil napovprečen, rodil se je 10 dni prej in je imel 4020g in 54cm. Zdaj je težkokategornik. Ne obremenjuj se s tem eni so večji, drugi so manši, glavno da so zdraviuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.1.2009 19:51:18   
principessablu
te dohtarji sam nabijajo,ma nimajo pojma,poznam preveč primerov ko so tok mimi falil,da to ni res...moja je bla tud kao prevelka pa pretežka,no imela je 45cm in 3200g..ma ne sekiri se spljooh

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2009 21:55:19   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Sedaj pa me zanima sem v 23 tednu in plodek bi naj bil težek 728g ali je to res zelo težek otrok ali pač malo težji.

Naša je imela v 25. tednu okoli 900g... rodila se je v 38. tednu s 3190g...
Mislim,da ni tvoj otrok nič posebnega s tako težo...
Drugače pa kar pokliči in še enkrat vprašaj kaj je mislil s tem. Če bi sumil na nosečniško sladkorno bi te že poslal na tstiranje- obremenilni test z glukozo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.1.2009 21:56:43   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: principessablu

te dohtarji sam nabijajo,ma nimajo pojma,poznam preveč primerov ko so tok mimi falil,da to ni res...moja je bla tud kao prevelka pa pretežka,no imela je 45cm in 3200g..ma ne sekiri se spljooh

res je!
naši so v 38. tednu naračunali 2100g in mi zato sprožili porod, ker naj se ne bi prav razvijala, pa je imela na koncu 3190g - falili za dobro kilo pri 3 kilskem dojenčku... user posted image

(odgovor članu principessablu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.1.2009 18:31:22   
zorica

Moj sinek ima tudi nadpovprečno kil ampak to ne pomeni da bo debel, pač pa da je velik, saj sva tudi sama velika.Sedaj v 34 tednu ima 2,600.Jaz sem vesela ker vem, da se fajn razvija in mu je dobro user posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.1.2009 18:40:27   
katra55
Pri meni je G na dan poroda izmeril 3250g, hčerka pa je bila težka 2800g. Zmotil se je skoraj za 0,5kg.
Te meritve so zelo nenatančne.

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.1.2009 18:43:35   
majska pikica
Ja saj tudi meni se zdi lepo ko ti rečejo da je težek in niti ne pomišlam na to ali bo debel ali ne ampak me skrbi ker se je sam zdravnik začudil kako je težek in da v mojih tednih bi naj imel med 450 do 580g moj a bebika pa jih ima sedaj baje po njihovem že 728g.Imam pa tudi NSB in si 5x na dan dajem inzulin tako da sem tudi na dieti da se ne bi pretirano redila.Mi je tudi moj diabetolog rekel da se lahko zgodi da bo otrok težji samo nikoli pa si ne bi mogla predstavljat da bi lahko moja sladkorna tako vvplivala na bebiko.

(odgovor članu zorica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.1.2009 18:49:27   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: majska pikica

Ja saj tudi meni se zdi lepo ko ti rečejo da je težek in niti ne pomišlam na to ali bo debel ali ne ampak me skrbi ker se je sam zdravnik začudil kako je težek in da v mojih tednih bi naj imel med 450 do 580g moj a bebika pa jih ima sedaj baje po njihovem že 728g.Imam pa tudi NSB in si 5x na dan dajem inzulin tako da sem tudi na dieti da se ne bi pretirano redila.Mi je tudi moj diabetolog rekel da se lahko zgodi da bo otrok težji samo nikoli pa si ne bi mogla predstavljat da bi lahko moja sladkorna tako vvplivala na bebiko.

Lahko, da je zaradi sladkorne težji, če bo na koncu pretežek ti bodo prej sprožili porod ali pa ti naredili CR.
Srečno!

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?