|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prekinitev službe za določen čas
16.1.2009 17:35:31   
Anonimen
Punce, pozdravljene!

Imam službo za določen čas, ki mi po pogodbi poteče v začetku junija 2009. Februarja naj bi nastopila z porodniško, saj imam 25. marca rok poroda.
Ravno zaradi tega sem se danes oglasila pri šefici, da jo pač vprašam, če že kaj ve, kaj bo potem, ko mi pogodba poteče.
Ona mi pa porine v roke list, ki naj bi ga jaz podpisala in kjer piše, da se strinjam, da se mi z današnjim dnem prekine pogodba. Rekla je, da tako se pač zdaj to dela in da naj se zglasim na zavodu za zaposlovanje, da bom ravno tako dobila porodniško in bolniško, po porodniški naj bi me pa vzela nazaj na delo.
Ko sem ji rekla, da bom o tem premislila, se je kar precej razjezila, a seveda me prisilit ne more.
Zanima me, če se je že kateri kaj podobnega zgodilo? Kaj ve menite o tem?
Naslednji teden jo moram obvestiti o svoji odločitvi in priznam, da me to kar skrbi in bi bla res vesela kakšnega nasveta.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prekinitev službe za določen čas
16.1.2009 17:39:05   
poli*
Banda hudičeva! Teli delodajalci so za en drek.
Ne vem, pozanimaj se na zavodu, če je res tako, da ti pripada toliko porodniške 
Aja, ne podpiši!

< Sporočilo je popravil poli* -- 16.1.2009 17:40:19 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.1.2009 17:40:28   
rija
sploh ne vidim razloga, zakaj si dela probleme s tebojuser posted image  itak greš februarja v porodniško, pogodba pa ti poteče junijauser posted image  pa ti je takrat enostavno ne podaljša in to je to....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2009 17:45:48   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: rija

sploh ne vidim razloga, zakaj si dela probleme s tebojuser posted image  itak greš februarja v porodniško, pogodba pa ti poteče junijauser posted image  pa ti je takrat enostavno ne podaljša in to je to....

Sej res. Itak s tabo ne bo imela nobenih stroškov, ker porodniško daje država.user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.1.2009 18:22:30   
bskrle
Ničesar ne podpisuj, če si zaposlena do junija, saj ti do takrat pripada sorazmerni delež dopusta in regresa za 2009.
Tako  da ničesar ne podpisuj.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.1.2009 18:51:28   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Punce, pozdravljene!

Imam službo za določen čas, ki mi po pogodbi poteče v začetku junija 2009. Februarja naj bi nastopila z porodniško, saj imam 25. marca rok poroda.
Ravno zaradi tega sem se danes oglasila pri šefici, da jo pač vprašam, če že kaj ve, kaj bo potem, ko mi pogodba poteče Dobr, tole si pa šla prav izzivat, jz osebno, glede na razmere na trgu dela, si ne bi upala tega it vprašat, oz. niti ne bi bilo treba, ker je odgovor jasen.
Ona mi pa porine v roke list, ki naj bi ga jaz podpisala in kjer piše, da se strinjam, da se mi z današnjim dnem prekine pogodba. Rekla je, da tako se pač zdaj to dela Za tole pa nima nikakršne pravne podlage, mislim, da se niti na obdobje recesije ne more zgovarjat. in da naj se zglasim na zavodu za zaposlovanje, da bom ravno tako dobila porodniško in bolniško, po porodniški naj bi me pa vzela nazaj na delo . In potem svizec zavije čokolado...
Ko sem ji rekla, da bom o tem premislila, se je kar precej razjezila, a seveda me prisilit ne more.
Zanima me, če se je že kateri kaj podobnega zgodilo? Kaj ve menite o tem?
Naslednji teden jo moram obvestiti o svoji odločitvi in priznam, da me to kar skrbi in bi bla res vesela kakšnega nasveta.user posted image

Madona, kaj si vse delodajalci privoščijo!? Ne poznam nobenega takega primera, a vendar sem mnenja, da ravnanje tvoje šefice ni bilo korektno. Oziroma, poskusila je - če boš nasedla. Seveda si pametno odreagirala. Jaz na tvojem mestu ne bi podpisala kakor so že predhodnice rekle, ker imaš pravico do izrabe letnega dopusta (porabi ga še pred porodniško!) in do plačila regresa za letni dopust. Me pa zelo zanima vsebina tega "dopisa", ker sumim, da so ti hoteli poturiti vnaprej pripravljeno odpoved s strani delavca...Imaš mogoče ta list doma?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.1.2009 18:57:27   
tinca84
Živjo!

Jaz imam podoben primer. Zaposlena sem za določen čas do konca junija, s porodniško nastopim v začetku maja. Sem se pozanimala na zavodu in na inšpektoratu, ko mi poteče pogodba takrat mi lahko prekinejo delavno razmerje prej pa ne. Letni regres mi pa pripada za polne mesece pred porodniško.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.1.2009 19:00:28   
zmajaz
Se strinjam z zgornjimi posti - nikar ničesar ne podpisuj - lepo povej, da boš delala do nastopa porodniškega dopusta, ki se ti itak začne že čez dober mesec. Če na dan nastopa porodniškega dopusta nisi zaposlena, lahko imaš težave - sploh če slučajno nisi v zadnjih treh letih bila vsaj eno leto zaposlena.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2009 19:05:40   
štručka**
To vem, da ko mi poteče pogodba, mi pač poteče. Tole dons mi pa ni blo čist jasno user posted image

Imam pa ta list doma in na njem piše, da se jaz ta in ta strinjam s tem, da se mi z današnjim dnem prekine pogodba za določen čas.

Hvala za odgovore, zdaj sem še bolj prepričana, da ne bom ničesar podpisala...

(odgovor članu tinca84)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.1.2009 19:14:10   
zmajaz
Če ti bojo še kaj veliko težili, pa jim lahko še zagroziš, da jih boš prijavila inšpekciji, če te bodo skušali predčasno odpustiti zaradi nosečnosti. S podpisom tistega lista pa sama sebe zafrkneš, da jim potem nič več ne moreš. Prisilno te pa verjetno ne bojo upali odpustiti.

(odgovor članu štručka**)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.1.2009 19:21:54   
AnciM
Ničesar ti ni treba podpisovat in tudi pogodbe ti ne morejo kar prekinit. Saj tisto, da se nosečnic ne sme odpuščat še velja, a ne? Mislim, da ti je ta list pomolila pod nos samo zato, da ji ne bi bilo potrebna izplačat regres. Ta ti namreč pripada ne glede na to, da si na porodniški. 

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.1.2009 19:45:15   
brigita23
pozdravljena

ja to je pa res katastrofa, predlagam ti da to isto vprašanje zastaviš na

http://www.pravniki.info/ kjer boš dobila odgovor iz prve roke v parih dneh, upam da sem ti kaj pomagala in da dobro rešiš.

lpuser posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.1.2009 20:22:00   
Anonimen
Sploh ni treba nič naprej spraševat. Že kot nosečnica spadaš v zaščiteno skupino delavcev in te je zelo težko odpustit (seveda, pa ne vpliva na to, d ati bo tudi pogodba potekla).

Verjetno bi te radi prinseli okoli za dopust pa regres.

Tud meni so že 1x hotli uturit podoben dokument, pa sem ga vzela in rekla, da bom premislila. Seveda so od takrat tiho ko miši, ker takih stvari pač ne morejo kar tako na lahko zahtevat od delavcev.

Niti pod razno nič ne podpiši. Pri nas v firmi imajo čisto enak odnos kot tvoja šefica (zdej so taki časi ipd....) Nekateri se pustijo, drugi pa se svojih pravic zavedamo.

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.1.2009 20:24:49   
mayflower
Kar pa se tiče časa ko ti pogodba poteče- tukej ne moreš nič. Če piše, da preteče junija, je takrat konec delovnega razmerja. Enako se mi je zgodilo v 1user posted image . Drugi teden pa lepo povej, da ne podpišeš ničesar!!!! Ne pozabi, da si zaščitena skupina delvcev. 

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.1.2009 21:05:13   
benika
Tudi jaz ne bi podpisala ničesar, saj te v to nikakor ne more prisilit.

Je pa tako, da ti delodajalec lahko z vso pravico odpove delovno razmerje, še posebej, če si zaposlena za določen čas. Enostavno se sklicuje na zmanjšanje proizvodnje ali kaj podobnega. Pa ne si metat preveč peska v oči glede zaščitenosti nosečnic. Žal so največkrat take stvari le na papirju, v realnosti pa je največkrat druga pesem.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.1.2009 21:49:29   
kajajaka
Če podpišeš in greš sporazumno stran, ti tudi po preteku porodniške ne bo pripadalo nadomestilo tiste 3 mesece po porodniški, če boš slučajno še brez službe.

Pa seveda regres in dopust, ki ti ga morajo plačati ali pa ga sedaj koristi (če si slučajno na bolniški ali pred porodniško še boš, je bolniška plačana 80%, dopust pa 100%... je za razmislit.

Vidiš, da se te itak mislijo znebit - izkoristi jih do konca...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.1.2009 21:52:07   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Je pa tako, da ti delodajalec lahko z vso pravico odpove delovno razmerje, še posebej, če si zaposlena za določen čas. Enostavno se sklicuje na zmanjšanje proizvodnje ali kaj podobnega.

res je, ampak ker nisi odpuščena po svoji krivdi ali nisi sama dala odpovedi... ti pripada nadomestilo z zavoda (mislim, da vsaj 3 mesece) v višini 70% zadnjih povprečnih plač. To lahko koristiš tudi po porodniški.
Če podpišeš, ti tudi soc. pomoč ne bo pripadala - ker sama zavračaš delo- tako to štejejo...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.1.2009 22:16:16   
benika
Ja itak, to je dejstvo. Zato pa pravim, da naj ne podpisuje ničesar.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.1.2009 23:24:43   
Anonimen
Lahko te odpusti tudi pred potekom pogodbe, vendar dobivaš normalno plačo še naprej, dokler ti pogodba ne poteče. Vsekakor ne podpisuj ničesar. Sploh, če je na papirju karkoli nakazanega, da se strinjaš in take blablabla...In nosečnice niso prav nič bolj zaščitene kot drugi delavci na pogodbo. Žal tako je. Ko preteče datum zaposlitve si pač na cesti. Nadomestilo pa dobivaš prve 3 mesece 70% povprečja tvojih zadnjih 12 plač. 

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
17.1.2009 8:10:09   
Anonimen
Mislim kakšen odnos, očitno tvoja šefica nima čisto nič empatije do nosečnic in prihajajočega user posted image . Grdo, zelo grdo od nje in naše države, ki nas bi morala zaščititi ali pa naj bodo tiho o večji rodnosti.

lp sobotno jutro,
anonimna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
17.1.2009 19:39:37   
daisyb
ojla,

mislim, da tvoja delodajalka ni ravnali lih najbolj korektno..zakaj le bi mogla prekiniti že sedaj pogodbo, saj ti še ni potekla! in...če bi sama prekinila pogodbo itak nimaš vseh pravic na zavodu. res pa je, da, če ti pogodba poteče med porodniško delodajalec ni več zavezan, da te nato spet vzame v službo in podaljša pogodbo. glede tega se dogovori prej..ker če ti ne podaljša moraš porabiti tudi vsa dopust..oz. ga imaš pravico izkoristiti..ker se tako ne prenese.

lp,

daisyb

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.1.2009 14:05:49   
jana banana
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

Če podpišeš in greš sporazumno stran, ti tudi po preteku porodniške ne bo pripadalo nadomestilo tiste 3 mesece po porodniški, če boš slučajno še brez službe.

Pa seveda regres in dopust, ki ti ga morajo plačati ali pa ga sedaj koristi (če si slučajno na bolniški ali pred porodniško še boš, je bolniška plačana 80%, dopust pa 100%... je za razmislit.

Vidiš, da se te itak mislijo znebit - izkoristi jih do konca...

Se strinjam z zgoraj napisanim.

Zadeva je taka, da TUDI pri pogodbi za določen čas mora delodajalec upoštevati odpovedni rok, ki je napisan v pogodbi.
V kolikor te želi predčasno odpustiti, je njegova edina rešitev, da mu podpišeš list, ki ti ga je pomolil pred nos. V nasprotnem bo moral navajati razloge odpusta, s čimer pa TI še vedno obdržiš vse svoje pravice, hkrati pa ta odpovedni rok ne more biti krajši kot 30 dni.

Brez strahu greš lahko do nje in ji poveš, da zadeve ne boš podpisala, saj bi s tem sama sebi pljunila v skledo, hkrati pa njim ne delas nobene skode oziroma dodatnih stroškov. Pogodbo imaš v rokah.
Hkrati bi jo jaz vprašala kaj ima ona od tega da to počne, če bi te ITAK (kao) zaposlila potem nazaj ko prideš iz porodniške. Se pravi, da je zadovoljna s teboj in tvojim delom.

Dokumenta, ki ti ga je dala v podpis ji NE vrni. Najbolje je, da pustiš kr doma.
V kolikor bo insistirala, da ga podpišeš, jo mirno vprašaj, če želi, da greš dokument pokazat na delovno inšpekcijo, kjer bodo oni odločili ali je to pravno ok ali ne. Daj ji jasno vedet, da nisi neumna in da si pripravljena najeti tudi odvetnika, ki ga bo na koncu plačala ONA, saj bo zadevo ZAGOTOVO izgubila. Hkrati bo za vse svoje prekrške plačala ogromne kazni državi.

Z vsakim svojim podpisom se boš odpovedala vsem svojim pravicam, ki pa so zelo velike, sploh v  tvojem stanju.

Tvoja šefica se sploh ne zaveda kakšen prekršek dela - pa že s tem ko blefira in upa, da boš tako naivna. 

V noben podpis te ne more prisiliti.

Sreče ne potrebuješ pri tej zadevi, zato samo pogumno naprej.

Vprašanje pa je koliko časa ti že delaš pri njej, koliko pogodb za določen čas imaš podpisanih pri njej, saj ji morebiti grozi, da te bo morala po poteku te pogodbe zaposliti za stalno!

Nasmeh na usta in na razgovor!

Pa sporoč kako je šlo!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.1.2009 16:24:45   
štručka**
Res vam hvala za vse odgovore, ste mi še dodatno vlile pogum, saj se moram jutri spet odpraviti do njeuser posted image
Kar ne morem verjeti, da na svetu obstajajo takšni ljudjeuser posted image
Se vidi, da moja šefica nima otrok, ker nima nobenega čustva do user posted image
Jz se bom borila do konca, ona očitno ve za svoje pravice, jz pa za svoje!

Držte pesti in vam sporočim, kako se je izšlo...

(odgovor članu jana banana)
Neposredna povezava do sporočila: 23
19.1.2009 20:31:16   
.soncek.
Niti pod razno ničesar ne podpiši, saj delodajlaci itak sam za svojo rit in sam za svojo korist mislijo.

(odgovor članu štručka**)
Neposredna povezava do sporočila: 24
19.1.2009 20:36:33   
jana banana
No? Kako je šlo?

(odgovor članu .soncek.)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Moško ime
SaMaa

Katero ime izbrati?

Val (29%)

Nik (45%)

Lovro (26%)

Število vseh glasov: 154

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!