Mini krofki-potujoča prikolica (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


pokica_ -> Mini krofki-potujoča prikolica (16.1.2009 17:28:48)

Upam na pomoč vsaj nekoga od vas. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Delam eno tržno raziskavo; bolj ko ne sem še zelo na začetku in zbiram informacije o tem, katera dovoljenja, kje jih dobiti, ustreznost vozila, higienski mininimum,....vse podrobne informacije o potujoči (kamp) prikolici, ki bi pripravljala mini krofke, fritule, kavo, hladne napitke.
V glavnem kaj vse je potrebno, da lahko nekdo začne delat ta posel. Prikolica opremljena z vso potrebno opremo za pripravo vsega tega bi bila potujoča, v času poletne sezone v turističnih krajih, v času zimske sezone na zimskih letoviščih, itd.
Verjetno velja podoben zakon tudi o teh prikolicah, ki nudijo fast food, kebabe.

Mi kdo ve kaj več povedat o tem kaj vse je potrebno? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Kakršnakoli inf. dobrodošla.




Gina -> RE: Mini krofki-potujoča prikolica (16.1.2009 18:13:18)

To je zelo podobno, kot če imaš kakršenkoli lokal, enaka dovoljenja rabiš oz. imeti moraš enake standarde ker se pač ukvarjaš s prehrano - je pa tega kar precej. Pa dovoljenje rabiš še za to, da prikolico nekam postaviš. Najbrž boš za določen čas najela zamljišče, al kako? Pa pazit moraš na to, da ima potem parcela elektriko in vodo, če ne boš težko kaj delala. Pa imeti moraš urejen odvoz smeti, pa wc-je (sicer ne vem za tako majhno reč, ko nimaš niti stojišč najbrž za pojest zraven, al kako - mogoče sploh ne rabiš) odvoz olja, pa take zadeve, pa če boš imela radio moraš še tam nekaj plačevat, pa ful je teh reči...res ni to en majhen zalogaj. Moram mojega vprašat, se s tem ukvarja, mene to tolk ne zanima. A to zase rabiš, boš začela s tem?




pokica_ -> RE: Mini krofki-potujoča prikolica (16.1.2009 18:33:19)

Zdaj sem malo zbrskala na netu, prvo je registracija obrti, d.o.o., s.p., pol obrtno dovoljenje, higienski minimum,....in še in še je vsega. Človek ne ve kako se vsega lotit.
Zaenkrat še gledam za eno prijateljico, nevem še če bi se ji pridružila pri tem poslu.





Stran: [1]