massylou -> RE: mamice študentke (18.1.2009 14:26:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja&m 105 dni je tvojih in mislim da jih ne more drug koristit, 260 (dopust za nego in varstvo otroka) pa lahko koristi partner Točno tako. 3 mesece imaš ti, ostalo kdor koli (babice, dedki, partner...). Težko je usklajevat študij in otroka. Se pa da. V mojem primeru je bilo tako, da je bila mala od prvega dne naprej zelo zahtevna, jaz pa še sedaj nisem povsem prišla k sebi (21 mesecev), ker je izredno živahna... Trenutno pavziram. Ponavljala sem že. Je pa res, da je odvisno, kaj študiraš in koliko ter kakšno snov se imaš za učit. Sama sem delala nekaj izpitov, a žal je narava mojega faksa takšna, da niti pod razno ni dovolj slaba 2 meseca učenja po cca. 5-6 ur/dan (včasih malo manj) za 3 izpite, ki so mi manjkali do pogojnega. Se pa zagotovo da. Izkoristiš vsake možne pol urice za učenje, kdaj ti še kdo za kako uro otročka pazi... Moja mama je izdelala medicino s tremi otroki, službo in nekoristnim partnerjem. Tak da kjer je volja, je tudi pot. Ti pa zagotovo kot mamici študentki ne le da pripadajo ugodnosti, pač pa tudi marsikdo kje čez prste pogleda. Srečno ti želim tako z otročkom, kot na faksu.
|
|
|
|