->Mesec MaJ<- (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> ->Mesec MaJ<- (12.4.2005 19:53:37)

Kje ste :nosecka:??
Kmalu, se nam bliža mesec maj9nebesa, tak , da sem nas morala zopet malo dvignit:)

Kako se kaj počutite?Kje so bolečine?Pri meni je najhujše pri trtici:(že prav težko hodim...že komaj čakam našo račko!!:bravo::love::duda:
Kilogramčki še rastejo?Jaz sem že na +12,5kg:pujs:,pa še kar ne kaže da je konec:)-.Malček se še kar veselo obrača po trebušku,telovadi kot vlki:)-:):bravo:
Lulate dosti?:ups:Jaz nevem če je dosti da grem enkrat na noč(približno ob 4 uri), pa potem ob 7 še enkrat:)-
Stvari še vedno čakajo na pralni stroj in na likalnik:)-, drugače pa so vse stvari doma-le škarjice za nohtke še iščemo-kje ste jih kuple in katero firmo?Se ne znam odločit, ker so zapakirane pa nevem kako so kaj debele na konicah:ups:
Btw : tiste ki ste že nabavle alkohol,koliko ste kuple?Jaz imam 1dcl:)

Lp, nina:nosecka:

:muca:Če sem še kaj pozabla, se dodajte:muca:

NENAJANI -> ->Mesec MaJ<- (12.4.2005 20:04:36)

Joj, jaz tudi že komaj čakam!!!!!!!!!!!9nebesa
Boli!!!! Ma boli me vse od rebr, do križa, pa še malo me boli glava od pretresa. Kdaj bo kaj nehala mi nihče ne more natančno povedat!!!!:zmeden:
:modri: kar pridno brca, sploh v leva rebra-tam ima nogice. Včasih se tako pretegne, da imam rebra ven in v spodnjem delu trebuha bulo!!!:)-:)-:)-
Mi imamo že vse, škarjice pa sva kupila kar v kompletku. Alkohola nisem kupovala, sem pa kupila fiziološko raztopino, baje ima isti učinek kot alkohol, samo peče ne!:zmeden:
Moje pranje cotk tudi še čaka, je moja mami rekla da bo ona ena dva tedna pred rokom vse oprala in zlikala, da meni ne bo treba!!!!:bravo:
L.P. Majčice :rozica:
Nena, Jani in :modri: 33t4d

Spicy Black -> ->Mesec MaJ<- (12.4.2005 20:13:10)

No, midva imava še dobre tri tedne do konca :bravo:..Pa tudi jaz že komaj čakam. Ves čas me nekaj zbada tam spodaj, da bi se kar resno dogajalo pa še ne. Naš :duda: še lepo sedi na ritki in se ne meni kaj dosti za mamine besede naj se vendar prekucne na glavico :)-..
Bomo videli drugi teden na UZ toda odločila sem se, da ne grem na zunanji obrat otroka!

Lulat ne hodim nič ponoči - predvidevam da zaradi lege :duda:...sem pa pri ene 33 - 34 t slabše spala kot spim sedaj. Spim lepo celo noč do 7h ko me zbudi ura :bravo:.

Cunjice so zlikane in pripravljene, prav tako torba za v porodnišnico ker nikoli ne veš kdaj bo.Uhhh zdaj gre pa zares :love:

Nina99+:duda:

Tricia -> ->Mesec MaJ<- (12.4.2005 20:14:09)

:zmeden::ups::zmeden::ups: Kolk nabavljenega pa že imaš? Jst razen oblek, plenic, lupinice, previjalne in posteljice nimam NIČ!:ups::ups::ups: Mam karto za zadnji vlak... Še dobro da mam vsaj potovalko naštimano, za vsak slučaj če me kaj preseneti.

Drugače pa, kako naj se počutim zadnje tedne? NAVELIČANO!!!!! Vse me že moti, težka se počutim kot svinc in okorna, ponoči non stop na WC -ju (pa se mi še ni spustil dol, ker me še vztrajno brca v želodec), pa nič mi ni prav - sem sitna, še zmeri ni konc z nalaganjem kilaže :(( kar meljem in meljem in kili veselo v +++++, nič ne morem delat, ker me takoj zadiha, noge mi zatekajo....sam :hudicek:

Saj poznate? Nestrpno že čakam kdaj bom končno objela svojo malo :duda:.
A sem samo jst taka??? :ups:

LP by Tricia 36t

sabini -> ->Mesec MaJ<- (12.4.2005 20:26:09)

No pa še jaz sem v 36.t mam 12 maja rok. Ravno danes od gin. ugotovila je da je otrok zelo velik že sedaj ima 3,5kg :bravo::bravo:to bo velik.

Kolk so kej vaši veliki v 36.t

Drugač sem oki komaj čakam na maj , o kg sploh ne govorim k sem jih preveč dobila če pa sam meljem:zmeden:

Moj se je že pred tremi tedni obrnil ravno zadnjič pa se je tudi že vstavil v medenico, tako mi je danes gin. potrdila.

Lepo se imejte majčice :duda::duda::duda::duda:

Margareta -> ->Mesec MaJ<- (12.4.2005 22:48:16)

Jaz imam tudi rok cez en mesec, pa se malo prepricujem, da ni tako hudo, drugace pa hodim bolj cudno, stecem cez cesto se tezje :kuza:, bognedaj da se ulezem na hrbet, ker sem kot zelva, sploh ne morem vstati ce se ne vrzem nekako tako postrani. Mali me tudi brca :bravo:, lulam pa ene 100 krat na dan.

Ampak sploh ni tako hudo, najlepse mi je ker lahko lezim na kavcu in jem :torta: in ni mi treba hoditi na fitnes niti na aerobiko. Pojem celo banco sladoleda brez slabe vesti. Dobro da ste me spomnile na alkohol oz fiziolosko raztopino

Amoss -> ->Mesec MaJ<- (13.4.2005 8:52:12)

Mi imamo pa že vse pripravljeno,oprano in zlikano, včeraj sem še flaške in dude prekuhala, aja, danes pa imam še nekaj pleničk za zlikat, pol pa fertik.No torbe za v bolnico še tudi nisem pripravila.
Zanima pa me kaj ste kupile od kozmetike za:duda:?
Jaz sploh ne vem kaj naj kupim.Olje, robčki,...Malo mi svetujte, kaj rabim ko bom prišla z :duda: domov????
Drugače pa je moje počutje kot vreme,..Včasih tečna, včasih nasmejana, včasih slabo,....Lulat pa hodim 10000000000 kraaat.Ponoči včasih enkrat, včasih 100 krat,..odvisno koliko spijem pred spanjem.
Hodim kot raca, saj me groozno boli križ,...
Komaj čakam na štručko,...

lutkica -> ->Mesec MaJ<- (13.4.2005 9:32:15)

Pozdrav majčice še od naju ;)

Ja še malo, pa smo že me na vrsti. Dva tedna in pol še do roka, jaz pa vedno bolj polna energije:zmeden:. Mi vsi pravijo, da bom počasi "odšla v Rim", kajti tudi bolnemu človeku se v zadnjih dneh stanje izboljša preden odide v 9nebesa.
Na našo štručko smo pripravljeni, tudi nahrbtnik in toaletni kovček sta že spakirana. Od kozmetike imamo nevtralno otroško milo, mandljevo olje, hladilno mazilo za ritko (dr. Lampreht), 70% alkohol za popek, fiziološko raztopino za nosek (mi je naročila patronažna sestra), vatice, sterilne zložence,... Škarjice imamo tudi mi v kompletu skupaj s krtačko, glavničkom, žličko za zdravila, termometrom,...
Danes imava ponovno CTG in pregled. Pupika veselo miga, čeprav imam včasih občutek, da bomo namesto Teje dobili Aljaža, pa saj je vseeno, bom pač oblekce nekomu podarila.
Komaj že čakam, da dobim mali zaklad v svoje naročje, tudi ati je že nestrpen, ko kdaj kaj zajamram, že pravi: "Grema?"

Počasi bova verjetno tudi šla in komaj čakam ta trenutek. Pozdrav vsem majčicam in ostalim na RR.

L in :duda:

Amoss -> ->Mesec MaJ<- (13.4.2005 9:42:00)

kakšne firme predvsem kupujete (kozmetiko)?Nivea, Lumpi?
Kaj pa osvežilne robčke?Kateri so po vašem mnenju boljši Pampers ali Nivea????

tejč -> ->Mesec MaJ<- (13.4.2005 10:20:11)

Živjo, no, zdaj pa še midve:
počutiva se odlično in še kar veliko laziva naokoli. Pridno obiskujeva telovadbo in plavanje za nosečnice, kar dosti jeva, pijeva, lulat me pa ponoči nihče ne preganja.
Najina G je malo (?) čudna, enkrat pravi, da bo :roza: majhna, potem pa da zadosti velika. Res ne vem več, sicer pa bo, kar bo, četudi slučajno :modri::zmeden:.-ji več ne verjamem.
Skupaj tehtava za slabih 7 kg več kot prej mamica.

Posteljici se rok počasi izteka in plodovnice je nekoliko manj- zato imava jutri še zadnji UZ, pa bomo videli, kako kaže.

Nosečnost mineva prehitro.
:rozica:Pozdrav vsem majčicam.:rozica:

Mateja (35.t/3d)+:duda:

Spicy Black -> ->Mesec MaJ<- (13.4.2005 10:45:42)

Jaz sem vso kozmetiko kupila Lumpi. Kaj bomo dejansko rabili bomo pa pol videli. Bo pa še ati mal po trgovinah letal :bravo: če bo treba :)-.

Kako pa se vi drugače počutite? Jaz sem že dva dni zelo utrujena. Najraje bi samo ležala. Včeraj se mi je zdelo, da imam nekaj vročine pa je bilo le 36.9..Povečan izcedek (predvsem ob hoji) in zbadanje, drugega pa nič. No, saj je še čas. K sreči je za :duda: vse pripravljeno, saj se mi zdej pa res ne da nič več...:(

A ve mate že napotnice? Ene so bile že na CTG berem..Midva še nič od tega. Imava pa drugi teden pregled pa bomo videli.

MojcaZ -> ->Mesec MaJ<- (13.4.2005 10:54:19)

Lep pozdrav še od naju!

Midva sva se skupaj zredila že za skoraj 20 kg in še zgleda da ne bo konec. Drugače pa je bil pikec konec marca težek okrog 2,5 kg. Vode imam na pretek, saj mi zatekajo roke in noge. Ponoči pa obvezno na WC vsaj enkrat če ne dvakrat, čez dan pa boljše, da ne štejem.

Ponoči se zbujam od bolečin v križu, ki so neusmiljene in ne popustijo na moje prošnje. :((
Oblekice so že oprane in zlikane, posteljica postlana, razen v lekarno še skočim po par stvari in sem na konju. Konec tedna si pripravim še stvari za v porodnišnico in potem še samo čakam.9nebesa

Lep dan želim vsem ostalim majčicam,:rozica:
Mojca

superfly -> ->Mesec MaJ<- (13.4.2005 11:08:12)

Pozdravljene,

men je šele včeraj postalo jasno kako daleč smo že, naenkrat me je zagrabila panika in kot nora sem začela pospravljat stanovanje, prat plenice in se gnezdit. Noro, sem mislila, da se hecajo ko pravijo, da te kr naenkrat zadane. Nabavljeno imamo že vse (upam, da nismo kaj pozabili), treba je še sam oprat in zlikat. Pa tud to bomo s pomočjo babice zmogli. V ponedeljek sem imela pregled in g. pravi da je vse lepo, dete raste kot mora, na naslednjem pregledu, čez 10 dni pa že dobim napotnice in vse potrebno za bolnico. Tak da gre za res! Je bil pa moj dragi včeraj smešen, mi je poslal sms s spoznanjem, da je šele zdaj ugotovil, da bo čez en mesec ati. Ja tile naši moški so prave šeme, šele zdaj verjemem, da šele z rojstvom postenjo očetje. Čeprav moj zelo lepo skrbi zame in me čuva, sam po moje mu do včeraj še ni bilo čist jasno zakaj :)-

Sicer pa se kr dobro počutim, če izzvzamem konstantno slabost na ketero sem se že čist navadila in pogosto lulanje, pa seveda slabše spanje. Ampak glavno je da se našim :duda: lepo godi, ostalo bo vse minilo.

lepo se mejte in pazite nase in na svoje sončke,

superfly 35 3/7

Amoss -> ->Mesec MaJ<- (13.4.2005 12:00:41)

Mi smo se do zdaj zredili skoraj za 6 kg.Mrzlica gnezdenja pa me daje že skoraj en mesec, tako da sem že zelo utrujena.
Vsak dan sem nervozna in se sprašujem kaj pa če bo danes,...Malo bolano vem:)-:)-:)-,čeprav imam do konca še mesec in pol.Ne vem zakaj ampak vso nosečnost sem prepričana da bom šla prej rodit in me ta mrzlica daje že od 5 meseca, zdaj pa bo.In vsakič ko grem na pregled k G sem malo razočarana, ker je še vse lepo in prav, vse ohranjeno,..Pol pa se prepričujem da je dobro za :duda: da ostane čim bolj dolgo v maminem trebuščku, in da ne smem biti egoist, ampak jaz bi ga tak že mela v naročju,..
Ali je katera ista ali sem samo jaz tako čudna.
Drugače pa mi za nič več ni in sem fulll utrujena.Vse kar pa naredim pa me takoooo zmuči,...:)-:)-

tejč -> ->Mesec MaJ<- (13.4.2005 21:54:50)

Maja, živjo, zložence rabiš za popek.
Za napotnico kar reci svoji g, mogoče je pozabila. Jaz sem tudi rekla, pa sem dobila prejšnji teden.
Tudi moja posteljica je že kar precej zrela, čisto te razumem. Pa vseeno brez panike, saj smo že daleč...
Drži se!

Mateja 35t (3/7)

Barbara L -> ->Mesec MaJ<- (13.4.2005 22:32:17)

:rozica:Pozdravljene vse majčice!!!!:rozica:

Naj se še jaz malo potožim. Z :duda: je vse v najlepšem redu, jaz sem pa postala tipična nosečka. Noge imam zatečene - kot balon, najpogosteje obiskovani prostor v stanovanju je WC, tako ponoči kot podnevi, ponoči se prebujam in ne morem zaspati, podnevi sem zaspana in ne morem bedeti, je se mi samo sladko in kalorično.....

Pregled imam šele drugi teden - prvič tudi CTG, in bom imela več podatkov o plodivnici, o velikosti 9nebesa, o vsem.

Za :modri::love::modri: mi mankajo drobnarije, kot je kozmetika in podobno. Vse ostalo je v večini že pripravljeno.
Do mene je prišel podatek, da babice ne dovolijo uporabljati vlažilnih robčkov (Pampers, Nivea ali podobno) vse do 3 meseca otročka. Bojda samo vodika in vatica. Tako da sem to že črtala iz seznama.

A je katera majevka že rodila?

Barbara L:metulj:

Anonimen -> ->Mesec MaJ<- (13.4.2005 22:36:39)

Barbara L a zdaj imas prvič CTG??:zmeden2:
Jaz še nisem imela in že komaj čakam, kdaj se prvič Ctg dela??:zmeden::ups:Kaj na ctg-ju vse zves razen gibov otroka?:zmeden2::ups:

Lp, nina:nosecka:

Spicy Black -> ->Mesec MaJ<- (14.4.2005 10:06:34)

Tudi jaz nisem še bila na CTGju pa sva že 37t :zmeden:. Upam na drugi teden. Tam slišiš bitje :duda: srčka (merijo utrip) in popadke oz. G vidi če se že kaj dogaja. Si pa priključen ene 15 do 20 minut. Naj pove še katera, ki ga je že imela.

lutkica -> ->Mesec MaJ<- (14.4.2005 10:51:15)

Živjo majčice!

Midve sva včeraj imele drugič CTG, zdaj sem namreč pri svoji G vsak teden v sredo. Na CTG si priključen od 15 do 40 minut, jaz sem bila včeraj kar dolgo, ker je moja pupika spala 9nebesa Ona vedno spi, ko imava UZ ali CTG. Sem se morala vleči na bok, da je začela izvajat akrobacije, ker CTG meri gibe in popadke, pa tudi pritisk dojenčka kaže. Sem bila kar v strahu, ko je pri gibih pritisk poskočil kar na 170/100, srček je bil glasen da je joj, pa sam si v tisti sobi, da nemoreš nikogar nič vprašat, le revije lahko bereš. Čez čas pride kdo pogledat, če je aparat pokazal dovolj gibov.
Nama še baje nič ne kaže, čeprav se to lahko kar hitro spremeni. Če me kaj ne preseneti, me CTG čaka ponovno drug teden, ko je do roka le še 10 dni.
Morda pa vam sporočim veselo novico še do konca tedna.

Pozdravček od
L in Teje :duda:

Stran: [1]