BIA79 -> RE: Koprske nosečke 2009 (18.5.2009 18:30:07)
|
Evo mene od mrtvih...Klara je zaspala s tatijem na postelji, jaz pa čakam da sterilizator naredi svoje... Moj porod...mala malica...v primerjavi s tem kar doživljamo sedaj... V soboto sem rekla mojemu dragemu da morava na večerjo, ker bo to zadnja večerja v dvoje...in tako je bilo...očitno je pizza pomagala... Zjutraj ob 7 sem šla na wc lulat...se vrnem v posteljo, ko začutim, da uhaja nekaj iz mene...mi je odtekla voda...sem počakala da sem se "odcedila", se stuširala, vzela torbo in sva šla. It rodit v nedeljo je zakon, ker najdeš takoj parking plac, bil je mir... Pregledala me je ful prijazna doktorca,katere sem pozabila ime in ker je bila plodovnica že belkasta so se odločili da mi bodo sprožili popadke še v toku dneve, če svojih ne dobim. Dr. Lovšin je bil potem dežuren, in sva se odločila da bom rodila brez AE...Ob 10.15 so mi dali infuzijo in se je začelo...v roku dveh ur mi je bilo že pošteno žal da nisem vzela epiduralne...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Na srečo je takrat prišel moj v porodno in mi pomagal prebudit popadke...Ga moram res pohvalit...si nisem mislila da mi bo v tako pomoč...to mu ostanem hvaležna do konc življenja...Iztis...dr.Lovšin je rekel, da je kot takrat ko greš trdo na blato ne vem kakšne probleme ma on, ampak meni se ni zdelo tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] No po 4 urah se je rodila naša Klara...Ime smo izbrali v porodni sobi seveda...tata je prerezal popkovino...in vse je bilo lepo in prav...ampak takrat se je začela mora...vsaj zame... Klara 4 dni ni jedla...še sedaj se ne da pristavit prav na bradavico..to je jokalo, tulilo...potem je iz izčrpanosti samo spalo...zadnji dan se po 1000 poskusu mi sestra spomne dat nastavek za dojko in je nekako potegnila, ampak malo prepozno... Saj so se sestre nekaj trudila, ampak vsaka sestra je imela svoj nasvet...Definitivno bom naslednjič premislila ali it rodit v Izolo...toliko dajajo na to dojenje in rooming in, ampak se ti nekako ne morejo posvetiti... Tako da sedaj preživljam dneve tako da poskusimo dojit, dodamo (izpumpano mleko) po flaški (rabila 3 dni da se je "naučila" pit),jo budimo, ker je pravi zaspanček, si pumpam mleko...sedaj se moramo še borit proti krčem/vetrovom oz. karkoli so,ker je njen prebavni sistem kar naenkrat toliko obremenjen... Sam ko te mali črv pogleda v oči ali se ti v spanju nasmehne pozabiš na vse...Pa še na gramih pridobiva, tako da se vsaj splača...sedaj iščemo način kako jo pristavit pravilno na bradavico... Punca...treba bit vztrajni...se javim, ko bo spet malo mira!!!! Kot bi rekla Ventura: CREDERCI SEMPRE, ARRENDERSI MAI!
|
|
|
|