|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koprske nosečke 2009
19.2.2009 10:46:57   
BIA79
Luštne :) Meni bodo posteljico posodili, tako da ena skrb manj :) Jaz sem se odločila, da bom vzela sobico od Alplesa, mi je všeč, ker je omara malo višja kot tiste v Ikei za otroške sobice in cena mi pride tam tam. Pa treba spodbujat domačo proizvodnjo hahahaha...

Punce, koliko časa prej boste prej začele pripravljat (prat, likat) oblekice?

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 376
19.2.2009 10:51:42   
Belen
bia79,
meni nima nihče posodit .... user posted image  sm načeloma prwa iz "moje družbe".... razen dweh ki imata sedaj, ampak jih bosta še rabili.... user posted image

js morem we kupit....pa še dwojno, tako bom lahko zalagala moje naslednjice prijatelce user posted image

mah js po prawici imam samo enih 6 bodijew in dwa pajacka....še to sm kupla kao "w akciji"...če ne bom kasneje imam še čas.... user posted image
ti boš hitrejša user posted image

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 377
19.2.2009 11:32:16   
BIA79
Jaz imam na srečo malo starejše sodelavke...In eni dela posteljica gužvo na postrešju :) Če mi jo da ali proda, bo še vedno manj kot če bi kupila novo :)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 378
19.2.2009 11:45:43   
Anonimen
Ojla!

Kakšno lepo sončko je zunaj.

Midva se počasi pripravljava na ureditev otroške sobice. Izbrala sva že barvo, kupila set za posteljico (pravzaprav sem ga dala delat šivilji). Oblekice imam že vse. Ostale potrebščine (higienske zame in za dojenčka) se bom pa odpravila kupit tam nekje konec marca. Brezveze se mi zdi, da kupujem plenice in kremice 3 mesece prej. Aja! Pa posteljico sva dobila od sodelavca od mojega, tako da nam preostane od pohištva samo previjalna miza in omara. Previjalno mizo bomo vzeli preko socialne, omaro pa bova mojo staro predelala. Sedaj sem se odločila, da bova kupila še stol za dojenje (tisti, ki se guga).

Komaj čakam, da začnem s poslikavo sobice.

(odgovor članu BIA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 379
19.2.2009 11:49:39   
DannyS
Čau...

Allora jaz tudi nimam nobenega, ki bi mi kaj dal ali prodal, sposojat pa se mi itak ne da, ker tako ali tako imava z mojim namen imet še vsaj enega ali celo dva pobalina (če bo pač bog dal), tako da pač bom zdej porabla malo več dinarčkov pol pa bojo ta druga dva itak "podedovala". Drugače jaz mislim posteljico in previjalno vzet kar od Lip Poljčane.

Glede pranja in likanja oblekic, hmm... jaz nimam nič kaj dosti več na zalogi kot Belen... tako da, ko bom pa imela mislim, da jih bom oprala in zlikala kak mesec pred rokom, zaradi sigurnosti, če slučajno rodim kaj prej, da ne bom čisto nepripravljena.

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 380
19.2.2009 12:02:04   
BIA79
Prijateljica je vzela previjalno v paketu, ki je od Lip Poljčane in je zelo zadovoljna z njo,ker je velika in praktična :) Jaz imam vse v mislih, kako bi moralo biti, ampak pred koncem marca ne bomo začeli s pripravami...No, če bi bilo po moje, bi že bilo pol (vse) narejeno :) Moja mama si bo dala duška in naredila par rjuhic...Še ene moje in od moje sestre smo našle in bodo prišle prav :) Če nam bo uspelo, bomo tudi mojo staro košare poskusile renovirat :)

Mi je kar lepo, ko se v kakšni omari najde, kakšna moja ali pa od sestre stvar, da jo bo naša girica lahko nosila :) Pri fantu imajo vse v plavem :):) 

(odgovor članu DannyS)
Neposredna povezava do sporočila: 381
19.2.2009 12:30:31   
Belen
werjamem, sam js ne wem če bi kej wzela w paketu.... ker wem da določene stwari bomo še dobili, zato bi pole najraje denar,da kupim pač kar je meni wšeč... za moja dwa user posted image  user posted image
sicer imam še cas...bom widla kaj in kako user posted image

kaj ima katera mogoče namen it rodit v PO?

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 382
19.2.2009 12:37:09   
DannyS
Belen, sej ne rabiš vzet paketa, jaz mislim tudi vzet denar. Bom pa stvari naročila preko spletne trgovine recinko, kjer imajo iste stvari in cene kot v paketih. Sem vse preštudirala jaz hehe...

Drugače pa ima moj dragi tudi svojo košarico, katero so dali skozi še njegova sestra, bratranec in sestrična in še kdo... zdej pa bo naša pikica na vrsti, pa še nekaj oblekic.

Hmm jaz bom po vsej verjetnosti kar v Izoli rodila.

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 383
19.2.2009 12:41:16   
Anonimen
Ja, tudi moja prijateljica ima to previjalno in je super zadovoljna! Všeč mi je, da je fulll široka. Ostale previjalne mize, ki sem jih jaz gledala so zelo ozke in se mi zdi, da niso najbolj varne. 

(odgovor članu BIA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 384
19.2.2009 13:08:55   
BIA79
Jaz sem razmišljala o Postojni...zaradi dveh stvari, ponoči ti odnesejo dojenčka, kar je prve dni velik blagoslov, da se lahko naspiš...in poleg tega v Po vem, da ne bo prišlo veliko ljudi na obisk, ker hočem imeti mir. jaz, bebica in očka...in še kakšna nona... Sam ne vem kakšen je sistem za it v Postojno...
No saj Izola je tudi ok...pa še blizu je, če te npr pošljejo domov... Ne vem...

To vprašanje (kam it rodit) in vprašanje glede pralnih plenic me še vedno begajo :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 385
19.2.2009 13:15:18   
Belen
sej wem,da lahko zbiram,ampka res mi ni neki za uzet, denar pa boljše,ker nekja že imamo, neki bommo dokupli neki dobimo itd.....

ma sej js sm tudi w dilemi,ampak ne zaradi tega ker je PO dlje, ampak ker w Izoli sm slišala weč "kritik"...mislim glede sestr itd.....da te ne šmirglajo 5 posto,da so ene nesramne....pa kake babice( babica!!!) če jo skineš lih na porodu..... ne wem...čepraw zdej moje frendice ki so w zadnjem letu rodile w IZ pa niso imele prbleme.... ne wem.... bom še preštudirala user posted image
pa še fanj ki ti ponoči uzamejo user posted image user posted image

bom premislila .... user posted image

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 386
19.2.2009 13:27:59   
BIA79
Tudi sama sem slišala veliko kritik in tudi jih prebrala tu na forumu, ampak babica prijazna ali nesramna, baje jih je treba poslušat, ker znajo vse opravljat svoje delo in da ti lahko marsikakšno težavo olajšajo, če jih poslušaš :)

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 387
19.2.2009 14:45:22   
Anonimen
Mene me pa zanima koliko porodnih sob imajo v Izoli? Baje, da imajo samo dve. V eni si baje sama, v drugi pa lahko rojevajo tudi 3 nosečnice. Kaj je to res? Jaz vlih ne bi rada poslušala drugih žensk, ko rojevajo, ko bom sama v mukah.

(odgovor članu BIA79)
  Neposredna povezava do sporočila: 388
19.2.2009 15:15:35   
Belen
chiara82, mogoče ti bo pomagalo boš prej rodila user posted image  joke....
nimam pojma kolk jih je, mislim da ja, dwe al 3.....

mene pa zanima, če je katera pred ali sedaj med nosečnostjo kadila? user posted image  Jaz sem prej kadila dosti mislim.... 20 čikow,eno škatlo/dan.... pole ko sm zvedla...par dni nism, pole mi je G rekla,da če pokadim 2-4 čike dnewno da ni hudo.... bolje kao kot takoj prekinit.... ma katera kako izkušnjo al ste wse plidne nekadilke? user posted image

še malo...pa domowwwwwww.... user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 389
19.2.2009 15:22:42   
BIA79
Belen...sama ne kadim, ampak poznam par primerov kadilk...ene so nehale kadit takoj ko so zvedele da so noseče in to brez problemov, druge pa nikakor niso mogle nehati...In tudi zdravniki odsvetujejo prenehanje kajenja kar naekrat, ker je to za telo prevelik šok. In vse, ki so kadile v nosečnosti imajo zdrave otroke..Tako da dont worry...zmanjšaj sam ne trpet pri tem!

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 390
19.2.2009 15:37:00   
os*
ciao user posted image ,

kako ste?

Belen - jaz sem se odločila, da grem v Po rodit...
in sem kadilka, sicer odkar sem noseča, kadim ultra light
cigarete in samo 2-3 na dan (prej sem tudi jaz do 20 cig. na dan).
Meni je rekel ginekolog, da 2-3 cigareta ni nič in da naj se ne obremenjujem...

joj punce ko bi vi vedele kakšno bajto imamo..
istočasno nam delajo izkop, gradijo nov objekt, v našem st.
delajo kopalnico, sedaj začnejo popravljat streho... -
meni se zdi, da živim na gradbišču...
naše debate doma cel dan potekajo o gradnji, ploščicah, pohištvu...ufa....
upam, da bo res kmalu konec....

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 391
19.2.2009 15:49:38   
Belen
bia, os...
hwala :)

ja sej prawim 2-4 mi paše,in to dopoldne tam do ene 14h...pole ne weč user posted image
os* mi doma tudi delamo, sicer samo notranjost...moj je na dopustu ta teden, pa s tastom renovirata stan.... mislim wse smo pobelili, kupli nekja pohištwa, preuredili..... imamo cel kažin.... za weekend bom imela čistilno akcijo user posted image user posted image  ... ben bo pa pole super ....
nič was pozdrawljam.... kmali bo 16h.... pa grem domow user posted image

lep sonček še naprej user posted image

(odgovor članu os*)
Neposredna povezava do sporočila: 392
19.2.2009 15:50:46   
Hator
Jaz bom šla zagotovo v PO, čeprav je malo dlje, ampak saj Slo je majhna in je vse blizu. Zato tudi sprašujem, če gre katera zdaj v materinsko šolo 24.2. v PO? Pa mi nobena ne odgovoriuser posted image user posted image

Belen, ti se mi zdiš pa nekam znana, da senisva midve par dni nazaj srečali?!user posted image

(odgovor članu os*)
Neposredna povezava do sporočila: 393
19.2.2009 15:52:19   
BIA79
Os* ma za it v Postojno, greš kar gor in to je to ali moraš it na kakšen ogled ali kaj podobnega?

Prej končajo delo, prej bo mir Os*. Važno, je da končajo pred porodom user posted image

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 394
19.2.2009 15:59:12   
Hator
Ja, v biastvu greš lahko kar tja, bolnico si izbereš sam. V PO mislim tudi, da ne zahtevajo materinske šole, nisem pa sigurna glede tečaja za epiduralno. NAJBOLJŠE POKLICAT.

(odgovor članu BIA79)
Neposredna povezava do sporočila: 395
19.2.2009 22:11:04   
Cipollina
PORODNIŠNICA - Jaz bom rodila v Postojni. Tam imam tudi ginekologa. Tudi sama sem tam prišla na svet :)
Mislim, Belen in Bia79, da vprašata svojega ginekologa o temu...napotnico itak moraš dobit. Meni je pomembno, da se lahko spočijem po porodu že v porodnišnici (dojenčka odnesejo ob 23 in ga prinesejo ob 5h), ker vem, da bom potem sama... nismo te sreče, da bi imeli veliko pomoči blizu. Moja mama bo sicer prišla za par dni, ko se prideva z dojenčkom domov, potem bo tatko na očetovskem. Samo vse bo hitro hitro minilo...pol grejo pa vsi delat, mami pa sama za vse z dojenčkom. Tako da ja, jaz grem v Postojno.

Aja... še tole... če se bo katera odločila za epiduralno... v Postojni je vedno na voljo anesteziolog, v Izoli pa kljub temu, da prineseš vse papirje (v šoli za starše izveste kako in kaj) pa ni nujno, da jo boste dobile. Če je kakšna nesreča ali nujna operacija epiduaralna odpade, ker ni anesteziolaoga na voljo.

POHIŠTVO - Midva z mojim sva gledala pohištvo (posteljico, previjalno...). Odločla sva se za rabljeno posteljico (zdaj delam reklamo trgovini Ajatuja na Markovcu...svaka jim čast). Dobila sva novo posteljico od Lip Poljčane za borih 70€. Previjalne, tiste prave, s predalnikom, žal nimam kam dat, zato imamo tisto na koleščkih...na stojalce lahko namestiš tudi banjico ima pa spodaj dva predala. In je premična, kar veliko pomeni v majhnem stanovanju. Sva jo dobila (hvala kolegoma!). Sem si jo pa želela, tako pravo previjalno...
Midva še ne veva, kaj bomo imeli, tako da oblekice in vse ostalo kupiva v neutralnih barvah, je pa zraven precej modre (pred enim letom sva tudi spalnico pobarvala na modro... mogoče bo pa fantek user posted image ). Je pa modra moja najljubša barva, tako da tudi če bo punčka, ne bo nič narobe (saj sem tudi jaz punčka pa mi prav lepo pristoji modro user posted image ).

VOZIČEK - Voziček sva naročila preko spleta...Hartana  iz Mozirja bova kupla - je tudi na tej spletnis trani link oz. reklama za te vozičke. Pa še gospa, ki je lastnica trgovine, je pravi zlati angel...vse nardi za svoje stranke. Vozički so cenovno primerljivi z ostalimi pri nas, s tem, da ponujajo dosti več...sicer odvisno od mamice, kaj si želi in kaj ji je všeč.

PAKET - Sva precej razmišljala o paketu...ali paket ali denar? odločla sva se za denar. Stvari v paketih so res kvalitetne in precej dobiš za tisto ceno...ampak...kaj pa če bo moj otroček velik? Večina so številke 56. Bomo oblekli dvakrat in ne bo več prav... Je pa res, da si lahko sam sestaviš paket preko spleta, kar je tudi super.

Hator - v materinsko hodim v Kopru, ker mi je bližje. Če se boš pa za epiduralno odločla, se pa pozanimaj, kako je ker potrdilo, ki ti ga izda bolnica Izola v Postojni ne velja. Moraš na neko predavanje pa papirje podpisat... Zanimivo...kje pa bo materinska v Postojni? Ob kateri uri? Sem pa slišala iz prve roke (parkat potrjeno), da tatkoti ne rabijo posebnega potrdila, če želijo biti pri porodu - pravim za Postojno. Med tem ko v Izoli zahtevajo potrdilo, da so bili v šoli za starše.

Aja... danes smo napolnili 25. teden in naše dete veselo pleše po trebuščku user posted image .

Ženske, lepo spite. Nočko.user posted image

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 396
20.2.2009 8:11:54   
Belen
jutro pupe user posted image
končno 5ekkkkkkkkkkkkk user posted image

hator,js bom šla na mater.w kp ali izolo,ker lih se vozit 2X na teden w PO mi ni. Rodiš po našem zakonu pa lahku tudi w MB, če ti paše user posted image ... nekje sm prebrala....ma je sigurno...nobena porodnišnica ti ne bo rekla...ne tle pa ne smeš rodit user posted image
iz kje naj bi se midwe poznale? user posted image  kje naj bi se srečale? user posted image  mogočeeeee.... user posted image

cipollina widim da si se razpisala ....
spodaj mi je moja zlata tašča poslala en link, če was zanima...kako je s strani občin po SLO....katere in kolko dajo.... mislim da je Izola in Jezersko edine po 500 eur...ostale manj....če was zanima, poglejte si link user posted image

http://apl.e-soft.si/doc/5874/Priloga%205%20PRIMERJAVA%20PRISPEVKOV%20PO%20OB%C4%8CINAH.pdf

(odgovor članu Cipollina)
Neposredna povezava do sporočila: 397
20.2.2009 11:22:43   
BIA79
Danes gre res vse narobe...sem prej gledala malo cene na internetu za sobico in omara, ki je prej stala 290 Eur sedaj stane 356!!!!!Dobro da je recesija, ampak kdo bo kupoval,če gredo cene tako gor!user posted image !!! In potem naj podpiramo domačo industrijo?!?!?

Danes grem spet dr.Lavu na obisk :) Da vidimo kaj so ugotovili v laboratoriju...

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 398
20.2.2009 11:22:52   
Hator
Ena je spraševala za termin materinske šole v PO - je na tem linku http://www.bolnisnica-po.si/index_new.php?id=72
Chipolina, tudi jaz imam G v PO - dr. Merlo, super ginekolog!!!!!!!!user posted image

Drugače sem pa danes stopila v 22tuser posted image

Kar se tiče posteljice, midva se malo nagibava k tej http://www.lip-poljcane.si/index.php?lang=si&page=proizvod&categorie=1&id=35

Stane 175 eur.

(odgovor članu Belen)
Neposredna povezava do sporočila: 399
20.2.2009 11:30:54   
Hator
http://www.koper.si/povezava.aspx?pid=6273

Pupe, na tem linku je pravilnik in obrazec za Koprčanke za enkratno denarno pomoč MOK ob rojstvu otroka. Vlogo je treba oddati najkasneje 4 mes po rojstvu otroka, dobimo pa 200 eur bruto + lahko še knjižno darilo.

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?