Cipollina
|
PORODNIŠNICA - Jaz bom rodila v Postojni. Tam imam tudi ginekologa. Tudi sama sem tam prišla na svet :) Mislim, Belen in Bia79, da vprašata svojega ginekologa o temu...napotnico itak moraš dobit. Meni je pomembno, da se lahko spočijem po porodu že v porodnišnici (dojenčka odnesejo ob 23 in ga prinesejo ob 5h), ker vem, da bom potem sama... nismo te sreče, da bi imeli veliko pomoči blizu. Moja mama bo sicer prišla za par dni, ko se prideva z dojenčkom domov, potem bo tatko na očetovskem. Samo vse bo hitro hitro minilo...pol grejo pa vsi delat, mami pa sama za vse z dojenčkom. Tako da ja, jaz grem v Postojno. Aja... še tole... če se bo katera odločila za epiduralno... v Postojni je vedno na voljo anesteziolog, v Izoli pa kljub temu, da prineseš vse papirje (v šoli za starše izveste kako in kaj) pa ni nujno, da jo boste dobile. Če je kakšna nesreča ali nujna operacija epiduaralna odpade, ker ni anesteziolaoga na voljo. POHIŠTVO - Midva z mojim sva gledala pohištvo (posteljico, previjalno...). Odločla sva se za rabljeno posteljico (zdaj delam reklamo trgovini Ajatuja na Markovcu...svaka jim čast). Dobila sva novo posteljico od Lip Poljčane za borih 70€. Previjalne, tiste prave, s predalnikom, žal nimam kam dat, zato imamo tisto na koleščkih...na stojalce lahko namestiš tudi banjico ima pa spodaj dva predala. In je premična, kar veliko pomeni v majhnem stanovanju. Sva jo dobila (hvala kolegoma!). Sem si jo pa želela, tako pravo previjalno... Midva še ne veva, kaj bomo imeli, tako da oblekice in vse ostalo kupiva v neutralnih barvah, je pa zraven precej modre (pred enim letom sva tudi spalnico pobarvala na modro... mogoče bo pa fantek ). Je pa modra moja najljubša barva, tako da tudi če bo punčka, ne bo nič narobe (saj sem tudi jaz punčka pa mi prav lepo pristoji modro ). VOZIČEK - Voziček sva naročila preko spleta...Hartana iz Mozirja bova kupla - je tudi na tej spletnis trani link oz. reklama za te vozičke. Pa še gospa, ki je lastnica trgovine, je pravi zlati angel...vse nardi za svoje stranke. Vozički so cenovno primerljivi z ostalimi pri nas, s tem, da ponujajo dosti več...sicer odvisno od mamice, kaj si želi in kaj ji je všeč. PAKET - Sva precej razmišljala o paketu...ali paket ali denar? odločla sva se za denar. Stvari v paketih so res kvalitetne in precej dobiš za tisto ceno...ampak...kaj pa če bo moj otroček velik? Večina so številke 56. Bomo oblekli dvakrat in ne bo več prav... Je pa res, da si lahko sam sestaviš paket preko spleta, kar je tudi super. Hator - v materinsko hodim v Kopru, ker mi je bližje. Če se boš pa za epiduralno odločla, se pa pozanimaj, kako je ker potrdilo, ki ti ga izda bolnica Izola v Postojni ne velja. Moraš na neko predavanje pa papirje podpisat... Zanimivo...kje pa bo materinska v Postojni? Ob kateri uri? Sem pa slišala iz prve roke (parkat potrjeno), da tatkoti ne rabijo posebnega potrdila, če želijo biti pri porodu - pravim za Postojno. Med tem ko v Izoli zahtevajo potrdilo, da so bili v šoli za starše. Aja... danes smo napolnili 25. teden in naše dete veselo pleše po trebuščku . Ženske, lepo spite. Nočko.
|