TOPLICE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

L & L -> TOPLICE (12.4.2005 18:17:13)

Lep pozdravček :nosecka: in vašim :duda:. Mene pa zanima, če gre kera v toplice zdaj za prvi maj. No uglavnem jaz pa moj :duda: pa moj :love: gremo in že komaj čakam, sploh pa zdej, ko sm dones pri svoji G zvedla da grem jaz tut lohk čofa čofa :bravo:. Namreč vsi so mi govorl, da bom mogla vodo sam gledat ne pa tut plavat, ker naj bi bila pre topla. Pa zgleda da to ni res, res pa je da je topla voda dobra za nas :nosecka:, supr a ne. Lep pozdravček :sloncek:iz Kranja pa paste nase in na svoje:duda:.

MojcaG -> TOPLICE (12.4.2005 18:46:57)

jaz grem za 1. maj na morje, komaj čakam, saj imam morje res rada, pa če ga samo gledam.. plavanje naj bi bilo zelo priporočljivo za nas, res pa pazi, da voda ne bo prevroča.. da se ne pregreješ, oz da se:duda: ne pregreje.

malo se pa moramo razvajat, a ne?;)

CIPRESA -> TOPLICE (12.4.2005 18:52:07)

Jaz se itak ne smem ker imam bolj rizično ampak če bi pa šla v toplice, pa bi malo gledala ne samo na to ali je voda pretopla, ampak mislim da so toplice idealen vir za okužbe-voda, pa to?????

Ne da bi te strašila, ampak mislim da ti niso odsvetovale zaradi tople vode, kot zaradi viruskov in okužb, ki jih kaj hitro lahko pridelaš v vodi.
LP CIPRESA :nosecka:

KMALU -> TOPLICE (12.4.2005 18:59:06)

Kako pa je z savno in jakuzzijem v nosecnosti?

Anonimen -> TOPLICE (12.4.2005 19:36:48)

Bazeni so meni bili dovoljeni..do priblizno zadnjega trimesečja-kasneje raje ne, ker nekatere ne vedo da jim v bazenu odteče voda .
Savna ne in pravtako ne jakuzzi, ker je prevroče in lahko pride do pregretja ploda.
Mislim, da je se kopanje v bani ni kul:zmeden:Voda ne sme imeti vec kot 32stopinj se mi zdi:)

petraCBU -> TOPLICE (12.4.2005 19:38:51)

Savna; absolutno - NE! Za jakuzzi pa ne bi vedela :zmeden2:
P.

petraCBU -> TOPLICE (12.4.2005 19:40:36)

Glede temperature vode v banji - brez škode do 37 stopinj; naši :duda: so itak ves čas na tej temperaturi v našem telesu.
P.

Anonimen -> TOPLICE (12.4.2005 19:45:08)

aja te pa ne sme bit vec kot 37 stopinj:ups:si nisem fajn zapomnila, ker itak nimamo bane:)-(mamo tuš):):bravo:

KMALU -> TOPLICE (12.4.2005 19:57:07)

37 stopinj.., a ni to mrzlo za namakanje v bani? Nimam neke prestave koliko je to.. :ups:

petraCBU -> TOPLICE (12.4.2005 20:08:19)

To je kar v redu temperatura za v banjo. Čisto preprosto; ko lezeš v vodo, naj ne bi čutila ne toplote, ne hladu, ker je temperatura ista kot v tvojem telesu, skratka - idealka.
P.

Grascakinja -> TOPLICE (12.4.2005 20:59:15)

Punce, meni so odsvetovali plavanje v vsem, kar ima temperaturo nad 32 stopinj. Naši detki nimajo možnosti sami uravnavat telesne temperature, kot me (s potenjem), in se lahko hitro pregrejejo. Ajdi, če ti stojiš na miru v vodi in se navzameš toplote, če pa notri tudi plavaš v 37 stopinjah, se tvoje telo še bolj segreje in detek tudi. Tudi doma naj bi se kopale v ne pretopli vodi in iz istega razloga se odsvetuje savna. Bazen je res OK edino na DIFu, kjer imajo nosečnice vadbo takoj po čiščenju, drugje dobesedno iščemo vnetja. Jaz sem bila prej redna gostja Dobrne, ki je za ginekološka obolenja, pa sem vedno videla nosečke, da so samo noge v bazen namakale, not ni šla nikoli nobena.
Jacuzzi ni priporočljiv, kot tudi ne masaža, ker lahko sproži krčenje maternice in posledično porod.
Same prepovedi, vem, ampak meni ni, da bi tvegala...odloči se pa itak vsaka sama.

Stran: [1]