MATEJA -> RE: koliko pojejo na dan (27.1.2009 18:55:51)
|
No da še jaz napišem kako je z našim fantom, ima 2,6 leta: ni bil nikoli prevelik jedec, tako slab za jest pa tudi ne. Kar mu je fino (mlečni izdelki prav popolnoma vsi, linoti, juhica, mineštra, pašta, jota, grah, zelje (sveže ali kuhano ali kislo..), jabolko...) poje kar veliko, kar mu ni fino ali pa če ni še probal, pa niti ne poskusi. Saj če bi probal, bi mu sigurno bilo ok, je pa ziheraš, in "nestestirane" hrane noče poskusit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. No npr. njegov dnevni obrok:*zajtrk: - 3 dcl kakava ali - 2 bioaktiv (ali actimel) ali linote; **malica (ker pozno vstaja (po deseti uri) je malica bolj lahka, ker je hitro kosilo..) : - *sveže stisnjen pomarančni + grenivkin + mandarinov sok ali - *pol jabolke; **kosilo: *krožnik juhe z korenčkom + meso (pol manjšega zrezka) + krompir + zelenjava (grah, špinača, kuhano zelje...) ali *testenine na vse načine (to obožava) ali * krožnik mineštre ali jote ali pasulja ali ječmena + malo klobase ali suhih rebrc + kruh ali *ribe ali lignje + krompir ali kruh - uglavnem kar se kuha za kosilo... Po spanju (**pozna popoldanska malica): *sveži sirni namaz + kruh ali * sirček + kruh ali *nutela + kruh ali *sir + salama + kruh ali *toast ali *jajce + kruh ali *jogurt ali *skutica ali *pašteta (redko) ali *hrenovka (redko)... Za **večerjo: če je "švoh" malica zopet nekaj konkretnega kar sem napisala za malico, če ne pa samo flaša kakava (2 - 3 dcl). Imam občutek da poje kar dosti, ni pa vsak dan enak in ne poje vedno enako količino... Raste pa lepo. Ima 16 kg in cca 1 m. Vedno sem se sekirala in obremenjevala s to hrano in ga silila, ampak je še slabše, dobi prav odpor se mi zdi... Je pa sigurno od organizma odvisno. Aja pa še to: kakšen košček čokolade ali kinder jajčko mu tudi dovolim, ko me vpraša. Ali pa palčke, redko kroki. LP.
|
|
|
|