Po moje je za probat (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

spominčica -> Po moje je za probat (12.4.2005 17:09:03)

Iz knjige ČAROVNIJE ZELIŠČ V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU, Richard Lucas
Olje pšeničnih kalčkov vsebuje poleg drugih dragocenih sestavin tudi vitamin E. Znanstvene raziskave so pokazale, da je dober za moške in ženske. Znani so primeri, ko je to olje izzvalo ovulacijo ali povečalo število spermatozoidov.
Od nekdaj je bila pšenica simbol plodnosti. Kmetje sicer niso vedeli za vitamin E, so pa s sveže zmletimi pšeničnimi zrni krmili domače živali, predvsem žrebce, da bi jim povečali plodnost. Krmljenje kokoši s sveže zmletimi pšeničnimi zrni pospešuje proizvodnjo jajc. Podoben uspeh so zabeležili pri vgoji lisic in ovac.(Podatki so povzeti iz pred let objavljenega članka » Hormoni na pšeničnih poljih«)
Kanadski kardiolog dr. Shute je opravil precej raziskav vitamina E in njegovega vpliva na reproduktivne organe ter njihovo delovanje. Precejšnje spolne težave je ugotovil pri laboratorijskih živelih, ki so jedle hrano brez vitamina E. posamezni reproduktivi organi so atrofirali, nastajanje spermatozoidov se je bistveno zmanjšalo. Čez čas bi to izzvalo popolno neplodnost. Pravočasno dodajanje vitamina E je omogočilo hitro okrevanje.
Po mnenju dr. Shuta je vitamin E iz olja pšeničnih kalčkov zelo učinkovit v primerih spontanega splava, predčasnega poroda ali neplodnosti pacienta. Vsem zakoncem, ki še nimajo otrok, zdravnik najprej svetuje izdelavo spermiograma. Veliko moških zavrača misel , da bi bili lahko oni odgovorni za zakonsko sterilnost in so globoko prepričani, da je to ženina odgovornost.
Analize rezulatato dr. Shutovega zdravljenja z vitaminom E nam kažejo, da se je po dveh tednih pri 48% pacientov povečalo število spermatozoidov. Pri 67% pacientov, ki so izločali mrtve spermatozoide, je prišlo do izločanja živih. Pri 56% pacientov z abnormalnimi spermatozoidi pa se je začelo izločanje normalnih…. Se nadaljuje po oglasih oz. po kosilu.
Aja moj je reku, da gabo jedu za zajtrk, kosilo in večerjo pa še parkrat vmes.:)-:)-:)-

PiaM -> Po moje je za probat (12.4.2005 17:38:26)

:bravo::bravo::bravo: Spominčica!!:bravo::bravo:
Jutri grem po tono pšenice...
:rozica:

spominčica -> Po moje je za probat (12.4.2005 17:54:21)

…nadaljevanje
HITRO POKVARLJIVO
Vitamin e, ki ga pridobivano iz olja pšeničnih kalčkov, se razlikuje od čistega vitamina E. Olje iz pšeničnih kalčkov vsebuje poleg vitamina E tudi druge pomembne hranljive sestavine ( naravne proteine, minerale, vse vitamine B kompleksa)
Olje pšeničnih kalčkov je hitro pokvarljivo saj postane žarko in izgublja svojo učinkovitost. Dr Shute je pri tej terapiji nekajkrat naletel na slabe rezlutate, ki jih ni mogel pojasniti, dokler ni ugotovil, da so pacienti hranili olje na sobni temperaturi. Dr. shute pojasnjuje, da olje iz pšeničnih kalčkov ne zadrži svojih lastnosti več kot 8 tednov niti v hladilniku in ne glede , če je v kapsulah ali v steklenički.
KAKO DOSEČI NAJBOJLŠE REZULTATE
Večina zdravnikov se strinja, da je najbolje jemati olje na prazen želodec oz. med obroki.
Olje naj ne bi prišlo v stik z ostalimi maščobami, ki jih uporabljamo za pripravo hrane.
Pozorni moramo biti na nadomestke železa v prosti prodaji. Le ti nevtralizirajo delovanje olja pšeničnih kalčkov. Če mora nosečnica zaradi slabokrvnoti jemati železo, ji lahko priporočamo jetrca , v katerih je železo v naravni obliki, li ne moti delovanja olja pšeničnih kalčkov. Kdor le teh ne mara, so mu na voljo tablete iz posušenih jetrc.

No to je pa tudi vse kar piše okrog neplodnosti. Upam, da nam bo kaj pomagalo, ker sem se hudičevo namučila vse to napisat.Mislim, da se bo prodaja olja drastično povišala.:)-
Pozdravček od Spominčice.:rozica:

Maša26 -> Po moje je za probat (12.4.2005 18:30:48)

Spominčica si se pa res potrudila :rozica::rozica::rozica::rozica:!!

Jutri grem na lov za tem oljem ;);)

borovnička -> Po moje je za probat (12.4.2005 20:43:51)

madona, to pa je za probat...

to se kupi v navadnih trgovinah al v lekarnah?

miska2004 -> Po moje je za probat (12.4.2005 20:54:21)

Res je, probat ni greh!!

Hvala ker se se tako potrudila in nam to zaupala :angel:

Stran: [1]