frutcverge (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tinadvojčica -> frutcverge (12.4.2005 16:33:07)

Oprostite ker ne znam napisati ampak saj veste zakaj se gre.Ali ga lahko ponudim mojim pupam z okusom jagode?Stari sta pa pet mesecev!!

Hvala za pomoč!




Natas@ -> frutcverge (12.4.2005 16:35:31)

Jaz našemu dam, sicer pa okusa jagode ne obožuje preveč, ma raje banano in breskev oz. vanilijo.




tinadvojčica -> frutcverge (12.4.2005 16:37:04)

A niso jagode alergene in jih ne smeš dati do prvega leta?




Natas@ -> frutcverge (12.4.2005 16:40:54)

Je bila zadnjič že o tem govora pa baje jagode v jogurtih lahko daš, kers o nekako predelane (ne me spraševat kako), svežih pa naj ne bi dal. Sicer pa probaš, če ni nič ni nič, drugfače pa že vidiš.




Titty -> frutcverge (12.4.2005 16:50:20)

Tina, meni je pediatrinja to odsvetovala, saj te skutice mislim,da precej časa zdržijo v hladilniku in to pomeni,da ne morejo biti čisto brez kakih primesi...zato mi je svetovala naj raje počakam do dopolnjenega 8.meseca starosti in bom takrat sama miksala skuto s poljubnim sadjem, saj le tako točno veš,kaj otrok poje, a ne?

Pri 5.mes. pa sploh bi jaz dajala izključno sveže sadje in zelenjavo (surovo ali kuhano),pa kako polento,gres itd.

LP :rozica:




Titty -> frutcverge (12.4.2005 16:51:23)

In JA jagode so alergene, tudi v jogurtih in skutah jih ne priporočajo...jaz mojemu tega ne bom dajala do 1.leta starosti.




Seven* -> frutcverge (12.4.2005 16:55:38)

Jaz mislim isto kot Titty. Raje se pocakaj. Te skute so precej sinteticne.




total -> frutcverge (12.4.2005 16:59:05)

Jaz mojemu dajem in ni nič narobe:)




mehurčica -> frutcverge (12.4.2005 17:00:18)

Raje jima daj navadno skuto. Lahko tudi kako sadje zraven vmešaš, če jima že kaj daješ. Jaz sem Davidu začela dajat skute in jogurte komaj okoli 7.meseca. Po Fruchtzwergih pa še vedno občasno bruha.:zmeden:Po nobenem drugem jogurtu ali skuti, ampak res samo po teh.




Blink1 -> frutcverge (12.4.2005 17:02:23)

Moja jih je že od petega meseca in jih ima ful rada:bravo:




cinca -> frutcverge (12.4.2005 17:40:01)

Živjo!

Se strinjam čim manj kupljenih že pripravljenih jedi, ker otrok ima itak privzgojen okus; in je najbolj pametno, da začneš z kakim navadnim jogurtom in mu dodaš sadje ali pa tudi ne.
lp cinca:kava




filipinka -> frutcverge (12.4.2005 17:49:33)

A ni vse to iz kravjega mleka? Kaj lahko damo otroku takšne proizvode pred enim letom?




mata -> frutcverge (12.4.2005 17:50:22)

Se strinjam s Titty in Darčo! Še veeeeliko konzervansov in raznoraznih E-jev bodo pojedli naši malčki v življenju in ne vem zakaj bi jih mogli že sedaj??? Zato, ker se mamicam ne ljubi sadja olupit pa s skuto zmešat, al kaj? Imejte v mislih, da dolg rok trajanja, kot ga ima fruhtzwerge in podobne zadeve, pomeni tudi mnogo konzervansov, saj drugače ne more biti tako obstojen... Moja pupa je stara 7 mes in pol, pa zelo rada je navadno pasirano skuto z različnim sadjem, rada ima tudi navaden jogurt s svežim sadjem in zelenjavne juhice, raznih fruhtzwergejev in monte, ter podoben shit pa ji ni poznan... pa ji bo že tako ali tako najbrž prehitro, ker slej ko prej ga bo od koga drugega dobila, miislim v vrtcu in podobno... Pa nasploh je rekla meni pediatrinja čim manj kupljenih stvari in čim manj sladkorja! Za pijačo pa nesladkan čaj, vodo ali razredčen svež sadni sokec. Jaz se tega držim, sicer pa vsak po svoje...




puncica -> frutcverge (12.4.2005 20:09:52)

Ja lahko.




Ajsha -> frutcverge (12.4.2005 21:02:20)

Dejmo punce se enkrat za zmeraj zmenit:

Te skutice se imenujejo FRUCHTZWERGE. Frucht pomeni sadje, zwerg pa je palček. Torej sadni palček.

Saj to ni tako težko, zadeva se pač prepiše s pokrovčka a ne?

Sicer so pa te skutice seveda iz kravjega mleka, ki ni bilo biološko pridelano in imajo namesto saharoze (namiznega sladkorja) za sladkanje dodano fruktozo. Eno in drugo je sladkor in oba sta nepotrebna za otročičke. To, da napišejo da je izdelku dodan sladkor iz sadja je zgolj manipulacija mladih mamic, ki mislijo, koliko dobrega naredijo s tem otroku. Tista, ki se je odločila za uporabo mlečnih izdelkov lahko sadno skutico naredi sama, navadni skuti doda pač malo svežega ali pa zmrznjenega sadja in to je to! Pa bo zdrav obrok, brez umetnih arom in barvil. Pa še brez jagod povrhu!

LP vsem!




Zvončka -> frutcverge (12.4.2005 22:23:41)

Vnaprej se globoko opravičujem, ker sem danes malo pikra, ampak:

a same pomolzete kravo, ki ste ji prej dali doma pokošeno seno, in naredite skuto? Kaj pa če se tistemu kmetu, katerega mleko je bilo uporabljeno za navadno skuto, ni dalo kravi pokosit pa ji je dal malo kostne moke? Kaj pa KLORAMFENIKOL?

Dajte no, ne pretiravajte. Mogoče so te skute 14x bolj kontrolirane kot naše slovensko mleko.

LP VSEM.




Ajsha -> frutcverge (12.4.2005 22:45:14)

Hojla Liliana - ne zdiš se mi posebej pikra :)

Samo glede kloramfenikola - to je konzervans in če so v mleku prisotni konzervansi, se iz njega ne da narediti ne skute, ne sira in ne jogurta. Sa vse našteto so potrebne bakterije, ki jih v mleku, ki ima kloramfenikol ni oziroma jih ni dovolj.

Samo to. Sicer pa je splošno znano da smo mi za EU vzhodni trg in da k nam pošiljajo shit od shita. Se pravi vsi ti EU izdelki, ki imajo deklaracije napisane v slovenskem, ruskem, bolgarskem, hrvaškem in podobnih jezikih so namenjeni na naš trg in so (preverjeno!!) slabše kakovosti kot tisti, ki so za zahodni EU trg. Te raziskave so že delali, podobno kot pri živilih je tudi pri pralnih praških in ostalih stvareh.

In žal nimam krave doma, da bi jo molzla :((

LP!




Ajsha -> frutcverge (12.4.2005 22:46:31)

Dančo, hvala za lepe želje po nasmehu!

Enako tudi tebi :)




Zvončka -> frutcverge (12.4.2005 23:31:34)

Kloramfenikol je antibiotik, prepovedano zdravilo. Lahko pa je prisoten tudi v dodanih konzervansih.

In ja, iz njega je, žal, možno naredit mlečne izdelke.

Tule je izjava za javnost od VURS (kopirano z njihove internet strani-naša prehrana me vedno zanima):

"Skupno ukrepanje VURS in ZIRS:
odpoklic vsega mleka v prahu, proizvajalca Pomurske mlekarne d.d., ki ga je odredila proizvajalcu VURS, izvedel ga je proizvajalec, kontrolo izvedbe odpoklica vrši ZIRS.

Na VURS in NVI si močno prizadevajo, da bi bile analize pobranih vzorcev surovega mleka čim prej končane, zato so del vzorcev že poslali v tuje laboratorije.

Zaradi varovanja zdravja potrošnikov poteka vzporedno z vsemi ukrepi in na osnovi razpoložljivih podatkov tudi sprotna ocena tveganja.

Trenutno je možno oceniti:
da so meso in mesni izdelki izvzeti iz te problematike, ker lahko na osnovi opravljenih diagnostičnih analiz izključimo prisotnost kloramfenikola v živalih,
da so sveže mleko, trajno mleko in sveži mlečni izdelki (jogurti, kislo mleko, skuta), ki so prometu, narejeni iz mleka iz zbirnih cistern v mlekarnah, v katerih ni bila ugotovljena prisotnost kloramfenikola,
da je mleko v prahu živilo, ki ga je proizvajalec umaknil iz prometa, za tiste serije, kjer ne more verodostojno dokazati, da so proste kloramfenikola.

Glede na izredno nizke koncentracije antibiotika kloramfenikola, ki so bile tokrat ugotovljene v mleku, menimo glede na do sedaj ocenjeno tveganje in mnenje Inštituta za varovanje zdravja RS, da za otroke in odrasle obstaja izredno majhno tveganje za zdravje, če so uživali mleko in mlečne izdelke:hudicek::hudicek::hudicek:, onesnažene s kloramfenikolom.

Ne glede na to pa je bistveno, da gre za prepovedano uporabo antibiotika, ki jo prepoveduje tako slovenska kot tudi evropska zakonodaja, zato v živilih ne sme biti prisoten. "


:rozica:Jaz bi tudi raje, da bi bil svet drugačen. Saj smo vsi v isti godlji. Upajmo, da se bo vse srečno izteklo. LP, Lili




BARBARA R. -> frutcverge (13.4.2005 8:21:31)

Jagode so alergene.Jaz svoji 10 mesečni sončeci ne dam nič takšnega.

:muca:




Bejba -> frutcverge (13.4.2005 10:01:25)

Punce, hudo preveč komplicirate. Kaj pa včasih, ko so vsi naši dedki in babice, celo mame in očetje zrastli gor ob kravjem mleku. Pa komu kaj manjka?
Ne, celo več problemov imajo nekateri otroci pri današnjem adaptiranem mleku.
Čez par let bo itak spet prepovedano tisto, kar sedaj za naše malčke tako hvalijo in poveličujejo.

Moj sonček obožuje Frukcwerge (pa ne spotikajte se ob to kako je napisano, ker se mi niti slučajno ne da do hladilnika pogledat). Ne dam mu jih pogosto, ampak npr. za posladek, ko poje celo sklečko zelenjavice. Probal je že vse okuse in jih z veseljem je.
Bolj boste sedaj pikolovske, bolj bodo vaši otroci potem bogi, ker ne bodo odporni popolnoma na nič.
Tudi jaz mojemu sončku privoščim najboljše, vendar vem da mu s tistimi parimi žličkami Frukcwergov ne morem narediti škode.

NE KOMPLICIRAJTE!!!!!




Seven* -> frutcverge (13.4.2005 12:29:08)

Ja vsi nasi predniki so zrastli gor na kravjem mleku. Dejstvo pa je, da takrat se sploh niso vedeli, da obstajajo alergije na kravje mleko. Zaradi tega ima se marsikdo dandanes probleme in mleka ne sme piti. Za moje pojme to ni kompliciranje, ampak gola dejstva..

Odportnosti si otrok z vnasanjem raznih alergenih snovi ne bo pridobil. Pridobil si jo bo ce bo ril po zemlji in ce ga ne bomo pretirano umivali in izpostavljali cistoci.

O kravjem mleku sem pisala ze veckrat.. Alergija se lahko pokaze sele v kasnejsih letih.




Stran: [1]