picola1 -> RE: Koliko sladkarij dovolite (16.1.2009 21:01:55)
|
Jaz pa sem bolj tolerantna kot sem milsila, da bom bila...(no, tolk o zarečenem kruhu...[sm=smiley36.gif]) Se mi pa zdi, da je še vedno v mejah normale...(kakšen košček čokolade ali piškot pa kaj na obiskih...sicer pa sadnih jogurtov pa takih stvari ne štejem oz. so tko pol-pol...) Razmišljam pa o nečemu...Včasih kdo reče, da prepovedano je slajše al pa da potem takšni otroci na obiskih pojejo vse, kar vidijo...Recimo jaz sklepam po sebi: sladkega večinoma doma ne jem (drugo je v službi, sam se mi zdi, da psihološko name vpliva isto kot obiski...[sm=smiley36.gif]), morda kak košček čokolade, na obiskih pa glodam in glodam...(dobr, še vedno pa recimo ne zmažem pol kile čokolade) Sam jaz si to štejem v dobro...Razmišljam podobno tudi za otroke: če se bodo navadili, da tega doma večinoma ne bo v neomejenih količinah, potem bo večja verjetnost, da bodo jedli sladkarije v večji meri samo na obiskih (to pa je še vedno boljše, kot če jih jejo in doma in na obiskih)...Ker moje mnenje je, da okus in potreba po sladkem sta v večini pridobljena-več sladkega kot poješ, več si ga želiš, ker se telo navadi na to in zahteva svoje...(jaz sem recimo enkrat naredila kuro in sem se izogibala sladkarij par mesecev (sicer je res, da sem se v glavi naravnala tako, da zraven nisem travmirala kako jaz zdaj tega ne smem jest) in dejansko sem potem nekaj časa res čutila ful manjšo potrebo po sladkem... Kaj mislite ve o tem?
|
|
|
|