Izkušnje z nefrostomo? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Matej@ -> Izkušnje z nefrostomo? (15.1.2009 13:50:18)

Drage mamice, ali ima katera od vas izkušnje z nefrostomo pri dojenčku? Naš 4 mesečni  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima od preteklega tedna naprej zaradi še nepojasnjenega zastoja med ledvičko in mehurjem in posledično povratne obremenitve ledvičke z urinom (zaradi česar je dobil akutno vnetje ledvic) vstavljeno cevko v ledvičko  za odvajanje vode v vrečko (nefrostomo)... Ne bom na tem mestu preveč tarnala, da je to šok itd..., glavno, da je ledvička rešena in da je stoma za neko prehodno obdobje.

Bom pa vesela kakšne izkušnje, kako ste se znašle mamice z enakim problemom (vrečka naj bi bila ves čas nižje od ledvičke) - kako se je tako majhen dojenček igral (zdaj najbolj spada na tla, da bi se lahko obračal, raziskoval...) - zdi se mi nemogoče, da bi ga imeli ves čas v ležalniku na mizi... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Bi bilo dovolj, če ga položimo na nekaj cm visoko blazino na tleh in bi bila "višinska razlika" med ledvičko in stomo nekaj cm? Kako ste se znašle z oblačili, ste cevko lepile okrog nogice? Ste delale preveze same? Še kup vprašanj imam, če mi uspe najti vsaj kak odgovor, bom zelo vesela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Na spletu pa ni skoraj nič najti o tem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].


P.S. Še en nasvet iz te neprijetne izkušnje - mamice, bodite pozorne na urin v plenicah - če opazite, da ima neprijeten vonj, ne odlašajte s preiskavo urina, da ne bi prihajalo do kakšnih vnetij...




Stran: [1]