bumerang -> RE: Gospodinjska dela - kolikokrat na teden? (15.1.2009 19:17:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink Torej, kolikokrat na teden/mesec: - perete cunje (en do trije stroji na teden, boben 7 kg) - likate cunje (1x na deset dni do dva tedna tko bolj ornk, kar pomeni maks. pol ure, ker sovražim likanje) - brišete prah (zelo redko, recimo na dva tedna, ker ga skoraj nimamo) - sesate (vsak dan) - umivate tla (skoraj vsak dan) - imate generalno pospravljanje stanovanja (nikoli, pospravljam redno vsak dan in je vedno pospravljeno - razen če pod to štejemo brisanje umazanih sten s posebno gobico oz. pleskanje s kitanjem kotov, obnovitev fug ipd. potem to opravim enkrat poleti oz. kadar je treba) - menjavate posteljnino (vsake 14 dni) - perete zavese (2x na leto sem pa na tem, da jih dam stran in pustim samo zgornje) - umivate okna, vrata (okna na dva tedna, včasih še pogosteje, vrata nikoli oz. le če vidim, da so umazana) - čistite in spravljate stvari po omarah - v smislu pomladanskega čiščenja (1 na leto pogledam, česa nočem več, in odnesem, sicer je moja omara skozi pospravljena) - čistite kopalnico (po vsaki uporabi) Zanima me, ker mi moj nonstop teži, da preveč delam in da kompliciram in da drugi pol manj čistijo, perejo... (hja, ne vem, no [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image])
|
|
|
|