winny -> RE: Orgazmičen porod????!!!!??? (15.1.2009 17:06:14)
|
Takega odziva si res nisem želela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], najprej naj povem, da sem tudi sama imela dolg porod in bila ravno tako kot večina prerezana, pa s tem ne mislim da sem pohabljena. Predvsem zaradi odlične babice, ki je bila z menoj, lahko recem da je bil porod lep in ne tako hudo boleč, kot ga marsikatera opisuje. Na žalost pa sem bila priča porodnici, ki so jo poslali iz porodnega bloka ( prišla je povedat,vidno prestrašena, da so pričeli popadki in da jo boli) z tableto apaurina in z besedami, naj neha že zdaj paničariti, da kaj bo, ko bo šlo zares. Da kako sploh misli, da bo rodila?! Po porodu sem jo srečala in njena izjava, da noče nikoli več roditi, mislim, da pove vse. Namesto parih minut medicinske sestre ali babice, da bi punco z pogovorom pomirile, spodbudile in predvsem sprostile, da bi bila psihično pripravljena na porod, je prejela arogantno popotnico. In mislim, da ona lahko govori o čustveni pohabljenosti, pa da ne bo pomote, veliko žensk dejansko prerezanih brez potrebe ( presredek režejo iz preventive, ker se samostojno natrgana koža, če do tega sploh pride, težje lepo zašije) nosijo posledice, tudi kasneje pri spolnosti še dolgo časa. Posledično pa se taka stvar pozna tudi na čustvenem področju. Najbrž tudi psihologi, ki govorijo o poporodni depresiji, velikokrat je vzrok ravno težaven porod, niso naduti vsevedneži. In mislim, da želi ta človek zgolj poudarit in ozavestit, naj postane porod nazaj prijaznejši in manj boleč,kar z sproščenim pristopom porodnice lahko tudi je. Saj tudi v spolnosti ne počnemo stvari, ki nam niso prijetne, vsaka ženska ve, da je za lepo spolnost potrbeno, da se psihično in fizično dobro počuti- to pa lahko stori samo ob človeku, ki mu zaupa in ob katerem se dobro počuti. Tudi spolost je brez tega lahko boleča, kajne?! Porod pa je vendarle še bolj intimno in osebno doživetje..... Pa še beseda o obrezovanju, ki ga še zdaleč ne enačim z rezanjem presredkov. Se pa pri tem spotaknem, ker tako radi govorimo o zatiranih ženskah v "nerazvitih" državah, ko pa mislim, da se tudi nas zahodnjakin še vedno držijo okovi.....in me naj bi pomagale le-tem...
|
|
|
|