Anonimen
|
Čisto konkretno, za najin primer, zakaj bom jaz doma in on v službi: imava svoje podjetje, on prodaja in je v tem zelo dober, ve, kaj dela, se spozna v podrobnosti, jaz opravljam birokratske zadeve, nekaj računovodstva, izstavljanje računov ipd. In če bi si razdelila porodniško na dva dela, bi s tem močno obremenila naš družinski proračun. Ker bi jaz morala prevzeti njegovo delo, na katero se ne spoznam zelo dobro, poznam samo nekaj osnov, da bi znala toliko kot on, bi morala delati to vsaj dve leti. In njemu se ne sanja o davčnih in drugih predpisih. Torej bo on še naprej delal, kar obvlada, jaz pa bom doma z malima. Ampak to ne pomeni, da je zdaj slab očka ali da gleda samo na denar. Gledava na preživetje naše družine. Dobesedno to: preživetje. Če bi mene postavili na njegovo mesto, na mesec ne bi naredila toliko prometa, da bi imeli pozitivno bilanco. Drugi vidik pa je dejstvo, da sva se s prvo hčerko zelo dolgo dojili, tudi po 6. mesecu starosti še marsikdaj čez dan, za tolažbo in ne vem, kako bi zgledalo, da bi mi jo sedaj on vozil v službo. Sicer je popolnoma enakovreden starš meni, mala ga obožuje in vsak prosti trenutek izkoristi, da sta skupaj. Očka kot se šika, pa imam zelo visoke kriterije . Torej, če vam tako in drugače bolj odgovarja, da bosta oba koristila možnost deljene porodniške, potem kar. Samo pri vseh pa to ne pride v poštev.
|