Kako razgrajajo otroci popoldan? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Meggi -> Kako razgrajajo otroci popoldan? (14.1.2009 20:04:56)

Ne vem, a naše so nabite z energijo, ko pridemo domov full. V tem obdobju se ne zmorejo spraviti k umirjeni igri npr. risanje, igranje družabnih iger,... Rabjo letanje, kričanje,... Do umirjenih iger pridejo okol 19h, ko se začne postopek pred spanjem.

Komaj čakamo pomlad, svež zrak, igre v naravi. V tem mrazu še mene stisne, da bi jih po temi podila ven razgrajat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Nea_teja_ -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (14.1.2009 20:09:59)

enako je pri nas




Volga -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (14.1.2009 20:26:28)

Naš je pa popoldne ful utrujen, no, na mestu še lahko skače, samo drugače je pa utrujen, tako da gre zadnje čase že kmalu po 19-ti spat.




smrka -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (14.1.2009 21:11:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Naš je pa popoldne ful utrujen, no, na mestu še lahko skače, samo drugače je pa utrujen, tako da gre zadnje čase že kmalu po 19-ti spat.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Nasa ko pride iz vrtca si zeli pretezno TV gledat.. ji  dam risanke, al pa kak otroski film in je cist zadovoljna. Jest pa zraven zaspim, ce sem slucajn bl zmatrana kot ona.




G in T -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (14.1.2009 21:41:24)

Moj Žigec rad gleda TV, igra PS2, in to je prvo kar prižge, ko pride domov.
Ko opravi obveznosti, (kar jih ima), se zelo rad pogovarja. Ampak ni to vsak dan , ampak le takrat ko sva čisto sama. Takrat mu res privrejo vprašanja, da se zna zavleči tja do noči.

In takrat imava res čas samo za en drugega.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




darja72 -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (14.1.2009 21:53:33)

Mi smo popoldne običajno še kako urico zunaj. Če je mraz se pač oblečemo. Posledično je tudi razgrajanja manj. In ob 20h (v vrtcu še spita) gresta lepo v posteljo, ker sta utrujena.




HuAnita -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (14.1.2009 22:58:10)

Ah, ne, naša dva sta vse popoldne povsem tiho, rišeta, izdelujeta vizitke in gobeline. Vsak za sabo vse pospravi in SPLJOH nista sitna, tako pri miru sta, da ju sama silim, da bi se malo igrali. Pa ne, onadva sta povsem pri miru...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. NE!




Anonimen -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (14.1.2009 23:08:48)

Ven je treba, babe, ven!!! Pa tudi če je že noč, ko pridete domov. Ne pa TV nabijat do nezavesti.




Volga -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 7:18:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Ven je treba, babe, ven!!! Pa tudi če je že noč, ko pridete domov. Ne pa TV nabijat do nezavesti.


Pride moker do gat iz šole, ker so vsak dan zunaj najmanj eno uro. Verjemu, da se mu ne da še enrkat, HB, ker se meni še manj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




PIRANJA -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 9:13:50)

Jaz tudi mislim, da je treba na zrak v vseh vremenskih pogojih, tudi v minusu če so zdravi. Seveda ne za cele ure. Malce pa vseeno ne škodi niti nam odraslim.  Je pa res, da se nam včasih pa res ne da.




Mišni -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 9:18:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga
Naš je pa popoldne ful utrujen, no, na mestu še lahko skače


A da bi se pa malo naprej pomikal pa ne?

Drugače se naš meče z glavo v sneg, ful pomaga. Mogoče ga tisti sneg za vratom potem skulira.

Naš ni nič utrujen, nikoli. Spat gre okrog devetih, pa hodi nazaj, d ane more zaspat, danes je zjutraj že 6.10 težil, pa ponoči enkrat vmes je privlekel pokazat denar, ki mu ga je zobna miška pustila, včeraj je bil dve uri popoldne pred blokom, več ali manj ves čas z glavo v snegu, je ril z njo v iglu, da je lukno delal, potem je eno uro in pol plaval, pa si je zvečer še oblekel Supemanov kostum in je letal po stanovanju.




t5t6 -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 9:32:16)

Naša dva imata neskončno egenrgije in neprestano divjata ter se nekako "tepeta" pa ne v slabem smislu ampak tako kot delajo medvedki. Med tednom gremo bolj malo ven, ker ko pridemo dmov in kaj pojemo je 6 ura, nekaj malega grejo ven v vrtcu in šoli. Za weekend pa jim sploh ne dovolim da sta v hiši, naj se zdivjata zunaj na zraku. Tudi mi komaj čakamo malo daljše dneve, da bosta lahko cele popoldneve zunaj, ker mislim, da to zelo rabita. Umirita se šele ob 8 v postelji, ko beremo knjigice in se pogovarjamo, takrat pa sta kot dva bonbončka.




nuala -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 9:58:38)

Jaz sedaj po mlajšega hodim prej v vrtec in narediva en dolg sprehod s psi, preden greva po starejšega. Potem gremo pa še vsi skupaj za 1 uro ven, pred nalogo in večerjo.
Ker enostavno ne prenesem norenja v stanovanju. ker to je verižna reakcija, začne en otrok, pa drugi, pa oba psa in mačka in to je na 55mkv KATASTROFA.
Če začneta otroka kljub vsemu noreti, čevlji, jakna, pa še ne krog do igrišča...




viv_ -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 10:03:07)

Hvala za tole debato... Sem se mal potolažla! Ker sem se že spraševala, ali imam nevzgojene otroke, ali imam hiperaktivne otroke, ali imam samo energijsko overloudane otroke...

Skratka:
Moji 2 nista pri miru NIKOLI in nikdar!!! OK, se zapreta v svojo sobo in se igrata tudi po 2 uri skupaj, to je OK. Ampak če smo pa kje, da ni na razpolago igrač, je pa za pop... Pa če je ena sama, še nekako gre, če sta pa obe je pa štala.

Zadnjič sem jih vlekla s seboj k frizerju in sta mogli pol urce počakat. Jao bože... komaj sem jih krotila. Pa zadnjič smo bile pri eni kolegici na obisku - to se takoj skrivata, pa igrata kužke... ampak je galama in nemir. Uno bogo revo je kar zvijalo - ima šele pol leta starega mulčka...




mojcaziga -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 10:04:39)

Ja, naš ima energije za izvoz. Tu pa tam pride kak dan, ko imajo malo več dela v šoli (1. razred) in reče, da je utrujen, se malo uleže, popije topel čaj in čez pol ure je pripravljen na akcijo. Če se le da poskusiva it ven za kako urco, potem pa akcija do pol osmih, ko nekaj povečerja, se umijemo in 20.15 romamo v posteljo. Zaspi pa običajno okoli 21. ure. Med vikendi, ko ni pouka, pa akcija od 8ih do večera.
Pa se čudim, ker jemo in pijemo isto, on toliko energije, meni pa se nič ne da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Emšo, verjetno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

lp, mojca




Lenny -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 10:14:17)

Če bi najina dva od 15.30 do 19.00 zaprla v stanovanje, se nam vsem scefra. Doma se poje kosilo, potem pa ven na zrak. In ob 19.00 spanje (čez teden).




Kontrakarambolšrauf -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 10:37:03)

Ko grem po njega v vrtec ob 14.30 greva na igrišče za eno uro ali na sprehod in šele nato domov. Zaenkrat se še sam precej zamoti in se igra, ali pa knjigice prinese in jih skupaj gledava......ko pa ima svoj hiperaktiven dan pa imam dela s krotenjem čez glavo.
Se pa zvečer okoli 18.30 umiri, ponavadi se pride malo pocrkljat, ob 19h večerja, kopanje in spanje ob 20h brez težav.




Vešča -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 12:17:42)

Moja 4-letnica ob pol petih, ko prideva z vrtca, nima več prav dosti energije. Malo še sprehodiva psa (no, zdaj to zgleda tako, da jaz njo na sankah vlečem po snegu), doma pa kaj riše, se poigra s konjički, poje večerjo, se pocrklja in ob 21.h je koma.

So pa res v vrtcu vsak dan zunaj.
Je pa tudi res, da nikoli ni bila ZELO aktiven tip otroka. Neka srednja reč.




Gina -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 16:46:51)

Mah mogoče sem čudna mama, ampak jaz letanja in kričanja ne dovolim - več. NI ga več "denarja", da bi to prenašala. Dokler se mi je pa zdelo, da jih zatiram, če jim ne pustim svobodne igre, da se morajo znoret, da bodo mirni (ha, ha, večje bedarije še nisem slišala, norenje jih še bolj vznemiri in razburi - kvečjemu zrak jih razbremeni, pa normalna zabavna igra in normalno gibanje z namenom), no ko sem jim torej to dopuščala, so pa kričali, tulili... In so bolj srečni kot prej, niso več nevrotični. Se pa še vedno skregajo in to včasih prav fejst. To pa ja. IN so se sposobni z veliko energije celo popoldne valjat po snegu, ne vem kolikokrat iti sankat pa peški v hrib spet, pa sobo razmetat od množice igrač in zabavne igre...Ampak to nima glih veze z norenjem, kričanjem in razturanjem samega sebe za zabavo. Opažam pa, da bi naš ta mali rad delal štalo po stanovanju vedno predvsem takrat, ko gleda kaj ne preveč primernega po tv-ju. Torej zdaj zelo pazimo, da gleda samo miroljubne reči. Pomaga.




Jančika_ -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 21:29:18)

Naša dva sta popoldan zelo živahna, nista pa škodljivo razgrajaška. Če začutim, da se to pripravlja, ju napeljem na kako mirno igro, če se pa non štop pičita, potem pa gresta malo vsak na svoj konec, pa je hitro mir.

Ko ju poberem v vrtcu, smo še nekaj časa na vrtčevskem igrišču, dokler nas ne vržejo ven (zaklenejo na naši strani), potem pa še uberemo daljšo pot domov, tako da smo ponavadi še kakšno uro zunaj. Meni ta cajt že rit zmrzne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], mala dva pa cela srečna.

Doma imamo dostikrat gimnastiko - kavč v dnevni je ob vznožju zakonske postelje in vsi skupaj skačemo s kavča na posteljo, delamo prevale in take reči. Pa to ni razgrajanje, pač telovadba, no. Pa z avtki in dinozavri sta se sposobna fajn zaigrat, s knjigicami, risanjem...ni ju težko zamotiti, ampak rabita dozo gibanja, nujno. Kljub temu, da so v vrtcu dopoldan zunaj, Vasjeva skupina pa tudi še po kosilu, če je kolikor toliko ugodno vreme.




sanasan -> RE: Kako razgrajajo otroci popoldan? (15.1.2009 21:58:19)

Opažam pa, da bi naš ta mali rad delal štalo po stanovanju vedno predvsem takrat, ko gleda kaj ne preveč primernega po tv-ju. Torej zdaj zelo pazimo, da gleda samo miroljubne reči. Pomaga.


tv in računalniki, sploh bolj nasilne sorte čist samo znervirajo otroke...pri nas so skoraj prepovedani...ko sem sama s tamalima ju tako zaposlim oz.se morata sama, da niti pomislimo ne na računalnike in tv....pa otroc čist 'gluhi' in leni postanejo...

meni je sedaj (aleluja!) celo uspelo tamalo štiriletnico toliko prepričati, da je tv škodljiva, da sedaj tudi babi in dedi ne smeta gledat, ko je ona tam[sm=smiley36.gif] in morajo risat, pisat, človek ne jezi se igrat, memory....upam, da bo trajalo čim dlje[sm=jezicek.gif] prej je od tam prihajala čisto znervirana, agresivna, jokasta....[sm=smiley13.gif]




Stran: [1]