odločitev za EA pri težavah s hrbtenico (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mayuri -> odločitev za EA pri težavah s hrbtenico (14.1.2009 14:48:23)

Že dalj časa imam težave s hrbtenico oz. imam išijas (vnetje živca), ki me skoraj položi v posteljo vsaj za mesec do dva na leto. Sedaj sem noseča in razmišljam, da bi rodila z EA, ki pa se je neznansko bojim...da mi ne bi slučajno zgrešili živca in bi prišlo do najhujšega stranskega učinka. Je mogoče katera s podobnimi težavami rodila z EA? Je v takem primeru sploh pametno razmišljati o tem?

Prosim za izkušnje tistih, ki ste rodile z EA kljub težavam z išijasom.

Lp, Mayuri

Anonimen -> RE: odločitev za EA pri težavah s hrbtenico (14.1.2009 15:32:57)

Veš, najbolje je dat predavanje skoz, pa na koncu še strokovnjaka vprašat vse kar te zanima.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Tveganja so itak.Sej so pri vsakem posegu v telo.

Anonimen -> RE: odločitev za EA pri težavah s hrbtenico (14.1.2009 17:11:40)

moja sestra je rodila z Ea , pa je imela išijas...zdajle sem jo poklicala po tel. in pravi, da tam ko ti dajo Ea je čisto drugje, kot pa tam kjer ima išijas.. in da ji tudi malo ni žal, ker ljudje z išijasom zelo težko prenašajo bolečino ki je pri porodu, zato celo PRIPOROČAJO Ea ali CR. Je pa rekla vseeno prej se pozanimaj pri svojem g. Pa srečno.

piamaria -> RE: odločitev za EA pri težavah s hrbtenico (14.1.2009 17:26:10)

Jaz sem se odločala za EA, pa jo potem nisem vzela...imela sem probleme z vretenci in so mis trokovnjaki odsvetovali....rodila dvakrat brez pretiranih bolečin.
srečno.
Tvoje zdravje je le tvoje bogastvo.

Dream -> RE: odločitev za EA pri težavah s hrbtenico (14.1.2009 23:11:10)

Sama sem pred leti imela išias, ki je napredoval v hernijo, le to pa so mi operativno odstranili. Res sem razmišljala o EA, pa se potem raje nisem odločila zanjo zaradi tveganja. Porod je bil naraven in mislim, da je bila odločitev pravilna. Vso srečo ti želim in čim manj bolečin v hrbtenici!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.1.2009 10:34:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Hope2 -> RE: odločitev za EA pri težavah s hrbtenico (15.1.2009 11:38:25)

Nimam išiasa, ampak krivo hrbtenico in s tem precejšnje težave. O EA zaradi tega sploh nisem razmišljala. Raje tistih nekaj ur bolečine, kot pa, da je pol kaj narobe za celo življenje.  Potem sem razmišljala o ultivi, pa sem ugotovila, da sem alergična na opiate in morfij, pa je splavalo po vodi tudi to in še vse protibolečinske zadeve, ki jih dobi večina ob porodu. Porod torej brez vsega, bil pa je hiter in skoraj nič boleč.

Svetujem ti, da se pozanimaš s strokovnjakom, če glih išias ni kriva hrbtenica in najbrž ni nobenih komplikacij.kAJ PA ULTIVA?

Stran: [1]