Posledica padca na glavo ali viroza (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Baucka -> Posledica padca na glavo ali viroza (14.1.2009 14:28:19)

Pozdravljeni

moja hčera (stara 2,5 let) je v ponedeljek zvečer padla na glavo, sedela je pri majhni mizici šilila barvice in padla, se udarila ob rob mize ali stolčka (ne vemo točno). Mesto udarca mo namazali z maslom (nad levim očesom), je buška vendar ni tako zelo hida. Po padcu je jokala, ni padla v nezavest, ni bila zmedena, smo jo stestirali in je trezno razmišljala in se spominjala. ormalno je zaspala in spala celo noč.
V torek zjutraj pa bruhanje. Vse kar je pojedla in spila je zbruhala, bruhala je nekje 5 x ob 12 uri po kosilu nazadnje. Zaradi bruhanja je bolj malo jedla in to bolj lahko hrano (suhe makarone, kruh, jaboljko, belo kurje meso) Drugače pa zbrana, budna prisebna in živahna. Danes umirjena, vendar prisebna in zbrana, gleda knjige, razmišlja,gleda risanke, je lačna. Driske nima, ne teče ji z nosa, vedar suho pokašljuje.
Zdaj pa me zanima ali je možno da je pretres možganov brez zmedenosti in ostalih znakov, ali je viroza lahko samo z bruhanjem in brez driske. Ne bi je želela podvršti stresu v bolnici, je bolj občutljiva, če je dovolj da počiva.

rija -> RE: Posledica padca na glavo ali viroza (14.1.2009 14:32:23)

ko sem bila jaz s tamalim v bolnišnici zaradi kar hudega udarca v glavo, so rekli, da je kritičnih 24 ur....

pa zenice preveri z neko baterijo, če reagirajo...

sicer pa bi se na tvojem mestu šla raje pokazat, pa da si mirna.

rose -> RE: Posledica padca na glavo ali viroza (14.1.2009 14:34:20)

jaz bi jo peljala k pediatru. za vsak slučaj.
ja, lahko je viroza, samo z bruhanjem. 

mi smo že 2x imeli pretres možganov, padla je pa tako, da sploh nismo mogli verjeti, da se je lahko to zgodilo. iz majhnega stolčka. je pa res, da je enkrat prav izgubila zavest, drugič je pa bila vsa zmadena, vidla ni ipd. je pa rekla potem pediatrinja, da če je pretres možganov, možgani vibrirajo še nekje pol leta in je treba v tem času otroka opazovati. se lahko še kasneje pojavijo kakšni znaki ali zapleti.

nočem te strašit in upam, da je samo viroze. so zdaj na pohodu.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.1.2009 14:36:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Baucka -> RE: Posledica padca na glavo ali viroza (14.1.2009 14:44:18)

Hvala za odgovore,

naša ni nič zmedena in zenice reagirajo. Imamo pravljični koledar in imamo not zapisano kdaj ima kateri rojstni dan in ve točno kdaj ima kdo rojstni dan. Jo vrašamo spomine in tudi ve. Mislim niti malo ni zmedena, pa tudi glava je ne boli, ker jo sprašujem. Vaši otroci so bili zmedeni in zaspani, ali je bil kateri zbran in je mel vseeno pretres.
Mogoče je pa res boljše da se gremo pokazat.

Hans -> RE: Posledica padca na glavo ali viroza (14.1.2009 14:45:54)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

sicer pa bi se na tvojem mestu šla raje pokazat, pa da si mirna.

..SE PODPIŠEM

Vrtnica79 -> RE: Posledica padca na glavo ali viroza (14.1.2009 16:24:57)

Se strinjam z predhodnicami- raje se pojdite pokazat k P da boste bolj mirni.

Stran: [1]