Kontracepcija po porodu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

sergeja13 -> Kontracepcija po porodu (12.4.2005 11:17:50)

Imam 5 mesecev staro hcerko, (starejsa je stara 3 leta). Se vedno dojim. Kaksno vrsto kontracepcije priporocate (razen ne sexat)? Menda sedaj obstaja nek nov obrocek za maternicni vrat. Kaj mislite o tem? Kontracepcijske tabletke verjetno sedaj niso najboljsa resitev.

total -> Kontracepcija po porodu (12.4.2005 11:37:31)

Tablete dokler dojiš niso priporočljive,za obroček pa ne vem:zmeden:

Alina -> Kontracepcija po porodu (12.4.2005 11:58:01)

Jaz ima malčka starega 2,5 meseca in mi je ginekologinja na pregledu dejala, da kontacepcijske tablete ne dajejo v času dojenja, ter da naj pač v tem času uporabljava kondome. Se jih težko navadiš!?:zmeden:

Gaby -> Kontracepcija po porodu (12.4.2005 12:22:39)

Živjo!

Moj mali bo tudi ta teden star 5 mesecev. Jaz sem že januarja pri ginekologinji dobila maternični obroček-bakren. Lahko ga imam tri leta, nato pa zamenjat. Poseg mi je opravila kar moja izbrana ginekologinja ( hodim v Leonišče v Ljubljani).

Sedaj ne bom imela tri leta: nobenih skrbi s kontracepcijo.:sloncek:

LP!

sergeja13 -> Kontracepcija po porodu (12.4.2005 12:38:15)

Vprasanje za Gaby-
in kako se pocutis z obrockom? Ali ga kaj cutis? Meni bi bilo zelo neprijetno, da imam neki tujek notri.

rozi81 -> Kontracepcija po porodu (12.4.2005 14:43:37)

Obstaja neka injekcija (upam da sm prou napisala :ups:), ki je dovoljena tudi v času dojenja. Drži pa 3 mesece. Jo je dobila moja sodelavka ki še vedno doji.

LP S

valči -> Kontracepcija po porodu (12.4.2005 18:35:56)

Jaz imam pa Mireno,mi jo je ginekolog vstavil sedem tednov po porodu,na dojenje ne vpliva,saj polno dojim.
Stranski učinek-rahle krvavitve skoraj vsak dan:((. Imam jo šele tri tedne,tako,da bomo vidli,kako bo:zmeden::sloncek:

Čao,Valči

Gaby -> Kontracepcija po porodu (13.4.2005 9:16:10)

Jaz nimam nobenih, čisto nobenih težav. Že od prvega dne po vstvitvi je tako. Res pa je, da je poseg malce boleč, a traja 5 minut, nato pa sem tisti dan še malo krvavela, potem pa konec.

Res je tujek, a če je vse kot mora biti ga nič ne čutiš.:angel:

LP!

miskahiska -> Kontracepcija po porodu (14.4.2005 13:12:02)

definitivno kondom (najbolj varno, nobenih posegov v telo - me je kar groza, k pomislim na to ); k se enkrat navadis ni panike; ;)

Stran: [1]