Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ancy IZVIRNO SPOROČILO: Lianna IZVIRNO SPOROČILO: Ancy od 1.1.2009 imaš pravico do recepta, ki ti omogoča prevzem v lekarni brez obiska ginekologa. Če imaš kakšne posebnosti (npr. krvne) da te je treba vedno znova pregledat potem razumem, drugače pa kar reci, ker to je zdaj nov zakon...... potem pa prevzemaš tabletke v lekarni, sicer pa sej sestra nima nič s tem tabletkam, to ti ginekologinja določi, in tud če ona hoče sam 1 škatlico dat nima ona kej govort, pa pojdi notri v ordinacijo pa reč nej ti tko napiše kukr se tabletke piše oz. po novem ta recept - razen če imaš kakšne težave, ki ti to onemogočajo, tega pa nevem....... Ugavnem, pripada ti, pri nas mamo tud mal zastarel sistem, pa sem jim kar rekla da hočem to met že ko sem po telefonu klicala in sem bila ful presenečena ko je rekla da to zdaj itak vse dobijo Mal zateži Meni je pa takšen sistem čuden. Ker do zdaj so mi vedno pritisk zmerili, pa vedno sem morala notri k ginekologu, me je najprej vprašal če je vse ok, kakšne spremembe. Šele potem sem dobila recept za 3 škatlice. Očitno bo sedaj manj nadzora. Edina prednost, ki jo tukaj vidim je ta da ne bo čakanja na recept. zakaj bi tratili čas če ni potrebe, velika večina uporabnic KT nima nobenih težav, tiste, ki pa so jih imele pred tem pa ne bodo tako dobivale KT, iskreno povedano, večina, ki jih uporablja je še premlada da bi imele težave, tako pa se bodo spraznile čakalnice in bo prov boljše iti h ginekologu, ker boš vedu da ne bo tm 100 žensk....... Jaz pa ne poznam nobenega G, ki bi se ob vsakem predpisanju tabletk posvetoval s pacientko, tko da mi je to povsem neznano........ Pritisk so pa tudi meni merili, ampak imam 20 let in če bi imela pritisk bi vedela in ne bi jemala KT, zato je to merjenje vsakič res nesmiselno, itak pa ne da realnih podatkov, če te zmeri 4x na leto. A sploh veš kaj pišeš? Pri nas gremo vedno do g osebno, pa čeprav je samo recept. In nekaj si zapomni...šola je čisto nekaj drugega praktičnemu delu.Ko boš začela delat v zdravstvu, boš kmalu spoznala kolk stvari se dejansko križa oz. se ne vklapa teorija s prakso. Jaz osebno popznam veliko g, pa še vsak do sedaj še prokleto rad pregleda oz. se posvetuje s pacientkami, pa čeprav so prišle samo po recept. Izmeri pritisk, zvagajo se, osebni razgovor...
|