Ancy
|
Glede teh sester je zdaj po novem tako da itak dobiš recept, ki ti velja eno leto in ga pustiš v lekarni in vsake 3 mesece prevzameš 3 škatlice..... men je to ful pozitivna poteza in sem ful navdušena, ker nimam časa skoz sem in tja hodt pa tm cele ure čakat za en recept tko da kar se tega tiče je stvar rešena....... Nevem pa kaj maste vse toliko proti kontracepciji, oz. koliko je to nezdrava, sama kemija itd. Pa ve veste koliko (dokazano) pozitivnih učinkov ima oralna kontracepcija, katerih vsebnost hormonov je majhna ????? - zmanjšana pojavnost raka jajčnika (zelo zelo hud rak)
- zmanjšana pojavnost raka endometrija
- zmanjšana verjetnost za zunajmaternično nosečnost
- manj adneksitisa in drugih vnetij v mali medenici
- redna, zmanjšana ciklična krvavitev
- zmanjšana pojavnost tumorjev (benignih) - ciste jajčnika, ki povzročajo neplodnost, endometrioze, ki prav tako povzroča neplodnost, adenomioze, ki prav tako povzroča neplodnost
- zmanjšana pojavnost osteoporoze
KT ubistvu ''zamrznejo'' reproduktivni sistem, katerega BIT pri ženski v reproduktivni dobi je da je zaposlen - torej noseč, in ker ni nosečnosti prihaja do različnih endometrioz..... sploh za ženske, ki vedo da bodo zanosile npr. po 25 letu ko se poveča pojavnost omenjenih bolezni je ta kontracepcija povsem primerna, ker tako reproduktivni sistem ne bo imel ''želje'' po nosečnosti in se bo v bistvu s prvo menstruacijo po nehanju znova zagnal ...... Jaz imam zelo pozitiven odnos do njih, tudi vsi strokovnjaki, ki jih poznam tako mislijo, saj so vse to izsledki raziskav in let izboljšav hormonov, ki so res minimalni in so takšni kot človeški, le da so umetno narejeni..... Ob prenehanju naj se bi ti povrnil libido, ki zaradi jemanja KT upade, teža naj se ne bi spremenila, oz. bi padla, zaradi manjšega zadrževanja vode, menstruacije naj bi bile močnejše in bolj neredne, tudi bolj boleče, pojavi se ovulacija in možnost zanositve, spremembe na koži, v razpoloženju (to je plus).......... Če želiš zanosit potem jih valda nehaš jemati, če pa ne in nimaš nobenih težav z njimi pa ni razloga za to, tudi če jih jemlješ že 20 let.....
|