ctg in utrip srca (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

vesela veselka -> ctg in utrip srca (14.1.2009 8:53:37)

pozdravljene,

mene pa nekaj zelo skrbi, sem bila prvic na CTG-ju, imam se dobrra dva tedna do porodaj in mi je pokazal najprej 150 utrip (kar naj bi bilo normalno), kasneje cez cca. 15 minut, so mi ga pa še 1x delali, pa sem imela 193. Potem sem seveda se 1x morala iti popoldan, kjer so mi ponovno delali CTG in so rekli, da je impulz otrokovega srca sicer malo visji, a vseeno v mejah normale, niso pa mi povedali vrednosti in me narocili cez 1 teden ponovno na ctg.

Preden sem sla na ctg, naj povem, da sem spila kaksne 3 ure prej mocno kavo, pa hitela sem, nisem bila ravno sproscena. Otroka normalno se cutim. Nisem se pa se zacela odpirati (da bi morda bilo zaradi tega), pa tudi plodovnice je bilo dovolj (tudi to ni bil razlog).

Zanima me, ali ima katera taksno izkusnjo oziroma kaj menite? Res me je strah. Hvala vsem za odgovore.

Najaa -> RE: ctg in utrip srca (14.1.2009 9:37:15)

Otorkov pulz se skoz spreminja. Če bi bilo karkoli narobe, bi ti sigurno kaj rekli.
Kava pa nima nič s tem.

bskrle -> RE: ctg in utrip srca (14.1.2009 10:46:58)

Utrip se zelo spreminja, zadnjič je meni slišala aritmijo na plodovem srcu in sem morala še na 2 dodatna UZ v LJ. Sem bila pa pod stresom. KO sem se umirila, je bilo vse ok.

vesela veselka -> RE: ctg in utrip srca (15.1.2009 13:07:20)

hvala obema za odgovor.

katka37 -> RE: ctg in utrip srca (15.1.2009 13:13:40)

pri meni pa je bil večji problem prenizek utrip, še dobro, da so mi sprožili, je bila sila

mulan -> RE: ctg in utrip srca (15.1.2009 14:05:45)

ojla!
Ne skrbi, če bi bilo kaj narobe, te ne bi naročili šele čez en teden. Jaz sem tudi morala 2x v roku ene ure na CTG, ker se jim je prvič zdel počasen in nereaktiven. A v bisvtu je otrok samo mirno spal! Naslednji dan pa sem rodila zdravega fantka, ki ima zdaj že 14 mesecev. Ti kar lepo mirno odštevaj dneve do snidenja s svojim dojenčkom. 

vesela veselka -> RE: ctg in utrip srca (15.1.2009 14:13:34)

hvala ti za odgovor. Mal me je pa potolazil. Sicer je bil utrip blizu 200, kar sem pa slisala, da je ze kriticno, se sreca, da je potem padel, ne vem pa, kako je sedaj, moram cakat do naslednjega tedna in potem mi x stvari hodi po glavi. Hvala se 1x za odgovor in vzpodbudo.

Anonimen -> RE: ctg in utrip srca (15.1.2009 14:15:31)

ja,no ,imam drugačno izkušnjo.utrip otroka padel na 45 ,ob močnem popadku.G me pošlje  v P .tam naredijo ctg in ker nisem imela močnih popadkov torej ni bilo upada utripa srca.otrok se je dušil ko so se ponoči začeli močni popadki,sestre me niso pustile v porodno češ saj to niso pravi popadki.Halloo.
mali se je dušil,2 x tesno ovito popkovino ,kasnejeimel težave v razvoju ,zdravju zaradi tega.

Stran: [1]